Top 10 TV serija prema IMDb korisnicima

Top 10 TV serija prema IMDb korisnicima

5. Sherlock (2010– )

 Sherlock (2010) on IMDb

Recenzija serije: Sherlock
Sherlock

Moderni pogled na slavnog detektiva i njegovog pomoćnika, liječnika, dok rješavaju zločine u 21 stoljeću u Londonu.

Sherlock je BBC serija i jedina Britanska serija s ove liste. Do sada je imala 4 sezone, ali po samo 3 epizode u svakoj, plus 2 specijala u obliku “samostalnog” filma. Glume Benedict Cumberbatch, Martin Freeman i Una Stubbs.

4. The Wire (2002–2008)

 The Wire (2002) on IMDb

The Wire

Baltimorska narko scena, viđena kroz oči dilera droge i provoditelja zakona.

Još jedna HBO serija na ovoj listi, po mnogima najbolja serija svih vremena, mada su sve na ovoj listi, više manje takve. Serija je vrlo uvjerljiva i detaljna i vjerojatno ima jedan od najboljih pogleda na stvarno stanje narko dilera i raznih provoditelja zakona.

3. Band of Brothers (2001)

 Band of Brothers (2001) on IMDb

Band of Brothers

Priča o Easy Company of US Army 101st Airborne Division, i njihove misije u Drugom svjetskom ratu u Europi, od operacije Overlord, do V-J Day (Victory over Japan Day).

Ovo je jedina mini-serija na listi i pogađate, opet od HBO, ali ovog puta u suradnji s BBC. Po mnogima najbolja ratna serija svih vremena.

2. Breaking Bad (2008–2013)

 Breaking Bad (2008) on IMDb

Breaking Bad

Učitelj kemije srednjoškolaca s dijagnozom neoperabilnog raka pluća okreće se proizvodnji i prodaji metamfetamina kako bi osigurao budućnost njegove obitelji.

Breaking Bad je jedina AMC serija na ovoj listi, koja je glumce poput Bryan Cranston i Aaron Paula napravila jednima od najtraženijih na svijetu. Zaista fantastična serija, s vrhunskim glumcima koja nam je dala i odličan spin-off u obliku serije Better Call Saul.

1. Game of Thrones (2011– )

 Game of Thrones (2011) on IMDb

Recenzija: Game of Thrones (2011– ) (sezona 7)
Game of Thrones

Devet plemenitih obitelji se bore za kontrolu nad mitskim zemljama Westerosa, dok se zaboravljena rasa vraća nakon što je tisućama godina uspavana.

I broj jedan serija je naravno opet od HBO. Teško da netko ne zna za ovu seriju koja je noćas završila svoju 7 sezonu. Najskuplja u povijesti, s najboljim vizualnim efektima i CGI (računalnom animacijom), pravljena prema knjigama George R. R. Martina. Priča se da bi mogla dobiti četiri spin-off serije, o kojima se još ne zna puno.

 

Kao što vidimo HBO je neprikosnoveni kralj TV serija. Puno serija izlazi na Netflixu i puno se priča o njihovim serijama u zadnje vrijeme, ali na listi najboljih svih vremena nisu ni blizu HBO. Uz to Game of Thrones, Breaking Bad i Band of Brothers imaju istu ocjenu, ali Game of Thrones je ocijenilo više ljudi, pa se zato nalazi na našoj broj 1 poziciji.

Ova lista ja najbolje prema glasovima IMDb korisnika, nije naša lista, mada se sa većinom ovih serija slažemo da su jedne od najboljih u povijesti.

Druge je zanimalo i ovo...