Recenzija: The Witcher (2019-)

The Witcher sezona 1 objašnjen kraj

Sada kada je većina gledatelja pogledala Netflixovu The Witcher seriju, vrijeme je da uđemo dublje u posljednju epizodu serije i gdje ona ostavlja naše omiljene glavne likove. Sada, očigledno, veliki spojleri dolaze u nastavku, pa ako još niste imali prilike pogledati Witchera, najbolje da se ponovno vratite kada to učinite. Međutim, ako ste vidjeli seriju ili vam ne smetaju spojleri, nastavite čitati i recite nam što mislite o avanturama Geralta, Yennefer i Ciri.

U posljednjoj epizodi, vidimo Bitku za Sodden Hill, dok pobunjenički čarobnjaci pokušavaju zaustaviti Nilfgaardova osvajanja i stvorili su zadnju liniju obrane u starom dvorcu. Yennefer je jedna od čarobnjaka koja pokušava odbiti Nilfgaard, i neko vrijeme, čarobnjacima to polazi za rukom. Na kraju, zahvaljujući Fringilli, oni su nadvladani, ali kako borba počinje vodeća čarobnica Tissaia kaže Yennefer da oslobodi kaos, dajući joj konačno odobrenje da oslobodi svoje moći.

Netflixov The Witcher otkriva Novi Pogled na Henryja Cavilla kao Geralta

U tom trenutku, Yennefer upije u ruke svu vatru koja proždire tvrđavu oko nje, a koju potom otpusti u epskom valu koji uništava Nilfgaardovu vojsku i sve ostalo na putu. Nakon eksplozije, Tissaia, koja je bila zaštićena od eksplozije, plače za Yennefer, koji više ne vidimo.

Nakon toga mi vidimo Geralta kako uzvikuje Yennefer u nekom tipu vizije iz snova, a naizgled i Ciri to čuje, dok ide prema Sodden Hillu.

Stvar je u tome što je otišla prije no što je Geralt doveden u kuću u kojoj je boravila, a kad čuje kako mlada djevojka trči prema Soddenu, potrči za njom.

To će otvoriti put nečemu što su obožavatelji čekali cijelu sezonu, a to je susret Geralta i Ciri, koja trči u njegovo naručje. Nakon što ona pogleda gore, upita “tko je Yennefer?”, a onda se zaslon zacrni.

Stigao je Novi Trailer za Henry Cavillovu The Witcher seriju i otkriva datum dolaska na Netflix

Pa, upitno je li Yennefer preživjela i znamo da su se Geralt i Ciri napokon susreli. Ipak, tu i dalje ostaje puno ne odgovornih pitanja, uključujući gdje je Jaskier, gdje je Roach, i što se događa s Cirinim novim moćima. Sezona 2 ne može doći dovoljno brzo.

U suštini, cijela prva sezona je građenje likova, te postoje neki skokovi u vremenu između epizoda, što je možda malo teže za pratiti nekome tko nije čitao knjige. Također, serija ne prati baš u potpunosti ni video igre, odvija se punooo prije trilogije video igara. Pokazuje priču postanka svakog od likova.

Nažalost, odgovore na pitanja trenutno nemamo, ali se definitivno nadamo da ćemo ih dobiti u drugoj sezoni Netflixova serije The Witcher. Ako vas zanima više, uvijek možete pročitati knjige dok čekate. Na Hrvatski su prevedene četiri, dok ih ukupno ima osam.

Inače, Netflix je najavio da planira praviti osam sezona Witcher serije. Nadamo se da će im to i poći za rukom.

Similar Posts