Recenzija: Sharp Objects (2018-)

Recenzija: Sharp Objects (2018-)

Pogledali smo novu HBO krimi, misterija seriju, s Amy Adams u glavnoj ulozi, Sharp Objects. Našu recenziju serije Sharp Objects (Oštri Predmeti) pročitajte u članku. 

Datum izlaska serije Sharp Objects:

09. srpanj 2018 (svakog ponedjeljka nova epizoda na HBO GO)

Žanr serije:

Krimi, drama, misterija

Kreator:

Marti Noxon

Glumci:

Amy Adams, April Brinson, Violet Brinson

Radnja ukratko:

Novinarka se suprotstavlja psihološkim demonima iz svoje prošlosti, kad se vrati u svoj rodni grad kako bi pokrila nasilno ubojstvo.

Recenzija: Sharp Objects (2018-)

Sharp Objects (Oštri Predmeti) je serija od osam epizoda koja se temelji na istoimenom romanu Gillian Flynn (Gone Girl) i prati novinarku Camille Preaker (Amy Adams) koja se vraća u svoj rodni gradić da izvještava o ubojstvima dviju mladih djevojki. Pokušavajući posložiti psihološku slagalicu iz svoje prošlosti, i previše se poistovjećuje s mladim žrtvama.

Sharp Objects je definitivno jedna od najiščekivanijih i najboljih serija ove godine, pravljena prema vrlo popularnoj knjizi istog imena, te s odličnom Amy Adams, definitivno nismo pogriješili kada smo je uvrstili na taj popis.

Osobno nisam čitao knjigi, pa me dodatno iznenadila i serija, a i smjer u kojem je išla. Očekivao sam neki triler misteriju poput True Detectiv ili baš Gone Girl, pa iako ima toga u seriji, glavna misterija je upravo glavni lik Camille Preaker (Amy Adams) oko koje se zapravo cijela serija okreće. O njezinom bolnom i traumatičnom djetinjstvu, kojeg se sve više počinje prisjećati nakon povratka u svoj rodni kraj, o traumi koja ju prati cijeli život, što se itekako može vidjeti iz njezinog konstantnog opijanja, te općenito loših životnih navika. Dakako, misterija oko ubojstva u seriji je također odlična, nadasve zanimljiva i misteriozna, ali ipak nekako u drugom planu.

Ono što mi se posebno svidjelo u seriji je atmosfera. Poprilično me podsjeća na gradić Main iz Stephen King priča/serija/filmova. Jedno malo zatvoreno društvo, puno tajni, ogovaranja i misterije. Sve to prati povremena odlična glazba, koja je također odlično napravljena – čuje se samo onda kada je u blizini neki radio ili neki oblik ozvučenja.

Osim već gore spomenute Amy Adams, koja je odlično utjelovila glavnu glumicu, gotovo svi glumci u seriji su odlični, izdvojio bi još definitivno njezinu vrlo antipatičnu majku Adora Crellin, koju glumi Patricia Clarkson i polu-sestru Amma Crellin, koju glumi mlada Eliza Scanlen.

Ako bi imao ikakve zamjerke na seriju, onda je to što je na trenutke usporena, nije ništa to meni bilo presudno, jer je dobro za gradnju glavnog lika Camille, ali bilo je trenutaka kada mi se ipak činilo malo previše.

Sve u svemu, ovo je jedna fantastična serija, jedna od najboljih ove godine, a od 09.07.2018. godine ju možete pogledati na HBO GO. Inače prvih mjesec dana vam je besplatno, a ne vidim bolji razlog za to iskoristiti ih od ove serije.

Trailer serije Sharp Objects (Oštri Predmeti) u nastavku:

Druge je zanimalo i ovo...