Recenzija: Truth or Dare (2018)

Recenzija: Truth or Dare (2018)

Pogledali smo horor film Truth or Dare, od Blumhouse produkcijske kuće, koja stoji iza nekih nisko-budžetnih, horor remek dijela, poput Get Out, Insidious, The Purge, Split, Paranormal Activity, Sinister i The Gift. Našu recenziju filma Truth or Dare pročitajte u članku. 

Datum izlaska filma Truth or Dare:

27. travanj 2018

Žanr:

Horor, triler

Redatelj:

Jeff Wadlow

Scenarist:

Jillian Jacobs, Michael Reisz

Glumci:

Tyler Posey, Lucy Hale, Landon Liboiro

Radnja ukratko:

Studenti su progonjeni, nakon što igraju nadnaravnu verziju igre ‘Truth or Dare’ (istina ili izazov).

Recenzija: Truth or Dare (2018)

Blumhouse’s Truth or Dare, ili kraće Truth or Dare, je nadolazeći Američki nadnaravni horor triler film, redatelja Jeff Wadlow i scenarista Michael Reisz, Jillian Jacobs, Chris Roach i Wadlow. Zvijezde filma su Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Nolan Gerard Funk, Hayden Szeto i Sophia Taylor Ali. Jason Blum je producent, kroz svoju Blumhouse produkcijsku kuću, a Universal Pictures distribuira film.

Ove godine zaista puno horor filmova izlazi i dok ima nekoliko kvalitetnih, poput A Quiet Place ili Hereditary, ima ih i dosta loših, baš kao što je i ovaj, Truth or Dare.

Iako se od samog starta vidi da će to biti klasični teen horor, koji uglavnom ne ispadnu dobro, zamisao nije loša. Nešto ih počne ubijati prema interesantnoj igri ‘istine ili izazova’. Te neke ‘face’ koje se pojave u trenucima pitanja ‘truth or dare’ u početku su dosta jezive, nažalost kasnije postanu smiješne i iritantne.

Ipak, glavni problem filma Truth or Dare su likovi i glumci. Pa to je toliko loše da to nije normalno. Iskreno ne mogu se odlučiti tko je od te ekipe prijatelja gori, kada bi morao, mislim da bi izdvojio glavnu glumicu Lucy Hale, koja je jednostavno užasna. Osim toga, cijeli film nisu odjeću promijenili. Samo po sebi to je dosta loše, ali to što ona cijeli film trči u štiklama je još gore. Pa jel moguće da u modernim filmovima 21. stoljeća žene/cure/djevojke i dalje moraju bježati u štiklama od zla koje ih želi ubiti.

A tek priča likova u filmu, pa to je toliko užasno loše da to jednostavno nije gledljivo. Trebate inače vidjeti kako glavna glumica prevari detektiva, koji joj naravno objeručke na sva njezina pitanja odgovara kao da je on na ispitivanju, a ne obratno. Samo jedan detalj iz filma koji vam može djelomično prikazati o čemu se tu radi. Ili kada cura od jedno 40 kila jednim udarcem ramenom razvali zaključana vrata.

Straha doslovno nema nigdje, kažem možda jednom do dva puta jeza kada se prvi puta prikažu ta lica i to je to. Jedno zanimljivo ubojstvo, koje me podsjetilo na Final Destination i u tom trenutku sam se ponadao da će ići barem u tom smjeru, nažalost nisu.

Ovo je definitivno negledljivo i jedan od najgorih horor filmova ove godine. Šteta, imao je interesantnu ideju.

Trailer filma Truth or Dare pogledajte ovdje.

Similar Posts