2021. dolazi ukupno 5 Marvelovih filmova (donosimo koji) i svi bi mogli biti dio MCU

2021. dolazi ukupno 5 Marvelovih filmova (donosimo koji) i svi bi mogli biti dio MCU

Budući da je Sony Pictures za listopad 2021. rezervirao svoj datum za “Nepoznati Marvel film”, pitanje znači li to hoće li i taj peti najavljeni Marvel film biti postavljen u Marvelov Filmski Svemir. Iduće godine već su predviđena tri filma Marvel Studios postavljenih u sklopu kontinuiteta Marvel Cinematic Universe, uz zajednički napor Marvel Studios i Sonyja za treći film MCU Spider-Mana. Sony je sada dodao drugi Marvelov naslov u godini i, u skladu s intrigantnim trenutkom iz Morbiusovog trailera i ostalim nagovještajima primijećenim na Sonyevim filmskim setovima, moguće je da će se Marvel Cinematic Universe 2021. godine dodatno proširiti.

U početku se činilo kao da će se Marvelovi naslovi Sony postavljati u izolirani Marvel svijet. Venom, Morbius i slični pripovijedali bi vlastite priče, radeći neovisno o pričama postavljenim u kinematološkom svemiru Marvel gdje Spider-Man Tom Hollanda. Percepcija je slomljena kad se Michael Keaton pojavio u traileru za Morbius, reprizirajući svoju ulogu Adriana Toomesa iz Spider-Man: Homecoming. Na ovaj ili onaj način Morbius je povezan s Marvel Cinematic Universe pričom. Nadalje, Morbius trailer sadržavao je fotografiju Spider-Mana, premda u odijelu kojeg je nosio Tobey Maguire i koje se pojavilo u video-igri Spider-Man PS4, na toj slici je napisano “ubojica”. Javna mržnja prema Spider-Manu podudara se s njegovim kadriranjem ubojice na post-kreditnoj sceni iz filma Spider-Man: Far from Home.

2021. dolazi ukupno 5 Marvelovih filmova (donosimo koji) i svi bi mogli biti dio MCU

Tada je na fotografijama iz produkcije Morbiusa uočen logo za Daily Bugle. Sa strane autobusa oglasili su se oglasi unutar medijskih kuća zajedno s natpisom “Gdje je Spider-Man?” označavajući otkrivanje identiteta Petera Parkera dok je uokviren za ubojstvo Mysterija.

Nije jasno je li to neka vrsta dogovorenog dogovora između Sonyja i Disneyja, jer su dva studija postigla sporazum 2019. godine koji je Hollandovom Spider-Manu omogućio da ispriča barem još dvije priče u kinematološkom svemiru Marvel. Jedna od tih priča dolazi u obliku filma nepoznatog, trećeg Spider-Man MCU filma, a druga u pojavljivanju u još jednom filmu Disneyevog Marvel Studiosa. Od tada je jasno da Sony barem ima za cilj upravljati svojim pričama u susjednom Marvelovom Filmskom Svemiru.

Ovo je pametna igra Sonyja, pod pretpostavkom da nema više ekspanzivnog posla između studija, posebno u filmu Spider-Man: Far from Home, koji je Spider-Man film s najvećom zaradom, uglavnom zato što je poslužio kao epilog Avengers: Endgame – najbogatiji film svih vremena. Tvrdite da, kao što možda mislite, dokaz stoji u Morbiusovom traileru. Film nije generirao mnogo isčekivanja društvenih medija ili fanova koje su izvan uže Marvelove baze obožavatelja, ali – u trenutku kada se Keaton pojavio kao svoj Marvel Cinematic Universe lik – hype je naglo uzletio.

Povratkom Spider-Mana, u 2021. će po prvi puta izaći ČETIRI MCU filma u jednoj godini

Uz dokaz da Marvel Cinematic Universe ima ugrađenu publiku, čini se da će se Sony početi igrati s idejom da djeluje unutar tog svijeta ili da se ponaša kao da nisu bez ikakvih zakonskih prepreka. Kao i u Marvel Comicsu, Sonyjeve Spider-Man priče mogu se pripovijedati u New Yorku ili drugim dijelovima svijeta, nikada se ne miješajući s drugim Osvetnicima ili pozivajući ih da se uključe i budu jednako uvjerljivi. Pitanje je hoće li Sony moći izvući svoju Spider-Verse na velikom ekranu ili ne i hoće li publika moći pratiti priče i dijeljenje sa MCU-om.

Kada Morbius kasnije ove godine stigne u kina, sve će ovo postati jasnije jer će Keatonova uloga biti ili potpuno ista iz Marvel Cinematic Universea ili je alternativna inačica lika što se ne može isključiti s toliko multiverzalnih priča koje postoje u stripovima.

Ako su Sonyjevi filmovi postavljeni u Marvel Cinematic Universe, onda u tom svemiru u 2021. dolazi pet filmova: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (veljača), Doctor Strange in the Multiverse of Madness (svibanj), neimenovani Spider-Man 3 (srpanj), nepoznati Sony Marvel film (listopad), i Thor: Love and Thunder (studeni)

Similar Posts