Pogledajte naš popis 15 najboljih filmova i serija prema knjigama Stephen Kinga!

Iako možda ovaj popis neće kod svakoga biti jednak, činjenica je da je ovo 15 odličnih filmova serija.

Iako je Stephen King najpoznatiji po horor knjigama, neka od njegovih najboljih ostvarenja nisu horori, kao što čete imati priliku i vidjeti na ovom popisu.

15. Gerald’s Game

Recenzija: Gerald's Game (2017)

Jessie (Carla Gugino) i Gerald (Bruce Greenwood) su oženjeni par, koji se nadaju začiniti svoj seksualni život, uživajući u prljavom vikendu, u udaljenoj kućici na jezeru. Gerald ima ideju, da veže Jessie lisicama za krevet, pa će pokušati glumiti druge ljude (igranje uloga). Ali stvari krenu pre grubo i Gerald doživljava srčani udar, dok Jessie ostaje vezana lisicama za krevet. Ona mora koristiti svoje sposobnosti, kako bi se spasila iz nemoguće situacije, boreći se sa svojom raspadajućom psihom.

Vrlo dobar, često jeziv, psihološki horor, triler film, s odličnom Carla Gugino u glavnoj ulozi.

14. Rose Red (Mini serija 2002)

Grupa ljudi sa psihičkim moćima pozvana je provesti noć u ukletoj kući.

Kada je ova mini-serija izašla bila mi je jedna od najdražih Kingovih ostvarenja. Odličan misteriozni horor, upravo ono po čemu je King i poznat. I mada se relativno dobro još drži, obzirom da je prošlo 15 godina i da je ipak mini serija, a ne film, ipak se vide tragovi starenja. Neovisno o tome i dalje vrlo vrijedna gledanja.

Glume Nancy Travis, Matt Keeslar, Kimberly J. Brown, David Dukes, Judith Ivey, Melanie Lynskey, Matt Ross i ostali.

13. 1408 (2007)

Muškarac koji se specijalizirao za uklanjanje paranormalnih pojava prijavljuje se u legendarnu sobu 1408 u hotelu Dolphin. Ubrzo nakon što se smjestio suočava se s istinskim terorom.

Još jedan odličan Kingov manje poznati, horor film, redatelja Mikael Håfström s John Cusack, Samuel L. Jackson i Mary McCormack u glavnim ulogama.

12. Secret Window (2004)

Pisac je optužen za plagijat od strane čudnog čovjeka, koji ga počinje loviti za “pravdu”.

Odličan misteriozni triler film, napete radnje od početka do kraja filma, redatelja David Koepp s Johnny Depp, Maria Bello i John Turturro u glavnim ulogama.

11. The Running Man (1987)

Pogrešno osuđeni čovjek mora pokušati preživjeti javni pokušaj pogubljenja, prikazan kao televizijski šou.

Za ovaj legendarni film vjerojatno većina nešto starijih gledatelja zna, ali ono što možda niste znali je da je film adaptacija Kingove knjige (pisao pod pseudonimom Richard Bachman). Redatelja Paul Michael Glaser i glume Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso i Yaphet Kotto.