Uskoro nam dolazi puno novih filmova i serija prema knjigama Stephena Kinga, kao što su The Dark Tower, IT, Castle Rock i mnogi drugi, a ovdje možete pročitati nama najboljih 15 adaptacija prema njegovim knjigama. 

Iako je Stephen King najpoznatiji po horor knjigama, neka od njegovih najboljih ostvarenja nisu horori, kao što čete imati priliku i vidjeti na ovom popisu.

15. Hearts in Atlantis (2001)

 Potonula srca (2001) on IMDb

Hearts in Atlantis

Priča o udovici i njenom sinu te njihovim promjenama kada misteriozni stranac uđe u njihove živote.

Film je jedva ušao na naš popis, ali svejedno vrlo dobar film, pomalo usporen, redatelja Scott Hicks s  Anthony Hopkins, Anton Yelchin i Hope Davis u glavnim ulogama.

14. Apt Pupil (1998)

 Savršeni učenik (1998) on IMDb

Apt Pupil

Dječak ucjenjuje svog susjeda, nakon što posumnja da je on nacistički ratni zločinac.

Vrlo dobra krimi, drama, redatelja Bryan Singer i glumaca  Ian McKellen, Brad Renfro i Joshua Jackson, zaista zvjezdana produkcija i glumačka ekipa.

13. Rose Red (Mini serija 2002)

 Rose Red (2002) on IMDb

Rose Red

Grupa ljudi sa psihičkim moćima pozvana je provesti noć u ukletoj kući.

Kada je ova mini-serija izašla bila mi je jedna od najdražih Kingovih ostvarenja. Odličan misteriozni horor, upravo ono po čemu je King i poznat. I mada se relativno dobro još drži, obzirom da je prošlo 15 godina i da je ipak mini serija, a ne film, ipak se vide tragovi starenja. Neovisno o tome i dalje vrlo vrijedna gledanja.

Glume Nancy Travis, Matt Keeslar, Kimberly J. Brown, David Dukes, Judith Ivey, Melanie Lynskey, Matt Ross i ostali.

12. 1408 (2007)

 Soba 1408 (2007) on IMDb

1408

Muškarac koji se specijalizirao za uklanjanje paranormalnih pojava prijavljuje se u legendarnu sobu 1408 u hotelu Dolphin. Ubrzo nakon što se smjestio suočava se s istinskim terorom.

Još jedan odličan Kingov manje poznati, horor film, redatelja Mikael Håfström s John Cusack, Samuel L. Jackson i Mary McCormack u glavnim ulogama.

11. Secret Window (2004)

 Tajni prozor (2004) on IMDb

Secret Window

Pisac je optužen za plagijat od strane čudnog čovjeka, koji ga počinje loviti za “pravdu”.

Odličan misteriozni triler film, napete radnje od početka do kraja filma, redatelja David Koepp s Johnny Depp, Maria Bello i John Turturro u glavnim ulogama.