Najbolji nadnaravni horor filmovi

Za danas smo vam pripremili popis najboljih nadnaravnih horor filmova. Kao i obično, pitamo vas koji su vama najbolji nadnaravni horor filmovi?

The Exorcist (1973)

The Exorcist (1973)

Redatelj: William Friedkin

Glumci: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair, Lee J. Cobb

Radnja ukratko: Kada tinejdžericu obuzme tajanstveni entitet, njezina majka traži pomoć od dva svećenika kako bi spasila svoju kćer.

Poltergeist (1982)

Poltergeist (1982)

Redatelj: Tobe Hooper

Glumci: JoBeth Williams, Heather O’Rourke, Craig T. Nelson

Radnja ukratko: Obiteljski dom progoni niz duhova.

The Shining (1980)

Redatelj: Stanley Kubrick

Glumci: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Radnja ukratko: Obitelj odlazi u izolirani hotel preko zime, gdje zla i duhovna prisutnost vodi oca u nasilje, dok njegov psihički sin vidi strašne predmete iz prošlosti i budućnosti.

The Ring (2002)

The Ring (2002)

Redatelj: Gore Verbinski

Glumci: Naomi Watts, Martin Henderson, Brian Cox

Radnja ukratko: Novinarka mora istražiti misterioznu videokazetu, koja se čini kako ubije svakoga tko ju gleda, unutar tjedan dana.

Povezano: Najbolji horor filmovi

A Nightmare on Elm Street (1984)

A Nightmare on Elm Street (1984)

Redatelj: Wes Craven

Glume: Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund

Radnja ukratko: Freddy Krueger je ubojica djece u ulici brijestova kojega su roditelji zbog ubojstava njihove djece živoga zapalili. Ali vratio se kao ubojica koji ubija u snovima.

The Omen (1976)

The Omen (1976)

Redatelj: Richard Donner

Glumci: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens

Radnja ukratko: Misteriozne smrti okružuju američkog veleposlanika. Može li dijete koje podiže biti Antikrist? Đavolji sin?

Carrie (1976)

Carrie (1976)

Redatelj: Brian De Palma

Glumci: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

Radnja ukratko: Carrie White, sramežljiva, prijateljski nastrojena tinejdžerka, koju je držala izoliranom njezina dominirajuća, vjerska majka, oslobađa svoje telekinetičke moći nakon što su je ponižavali njezini kolege iz razreda.

Rosemary’s Baby (1968)

Rosemary's Baby (1968)

Redatelj: Roman Polanski

Glumci: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

Radnja ukratko: Mladi par seli se u stan koji okružuju neobični susjedi i događaji. Kada žena misteriozno zatrudni, paranoja oko sigurnosti njezinog nerođenog djeteta počinje obuzimati njezin život.

The Evil Dead (1981)

The Evil Dead (1981)

Redatelj: Sam Raimi

Glumci: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor

Radnja ukratko: Pet prijatelja putuje u kućicu u šumi, gdje nesvjesno oslobađaju demone.

Hereditary (2018)

Trailer: Hereditary (2018) - Svijet filma

Redatelj: Ari Aster

Glumci: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff

Radnja ukratko: Obitelj Graham počinje se raspadati nakon smrti njihove bake. Čak i nakon što je otišla, još uvijek baca tamnu sjenu nad obitelji, pogotovo njezinu samotnu tinejdžersku unuku Charlie, koja ju je uvijek neobično fascinirala. Kako ogroman teror preuzima kućanstvo, njihovo mirno postojanje raskomadano je, prisiljavajući njihovu majku da istražuju tamnije područje kako bi izbjegli nesretnu sudbinu koju su naslijedili.

[REC] (2007)

[Rec] (2007)

Redatelj: Jaume Balagueró, Paco Plaza

Glume: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano

Radnja ukratko: Televizijska reporterka i snimatelj prate radnike hitne pomoći u tamnu zgradu i brzo se nađu zaključani unutra s nečim zastrašujućim.

Suspiria (1977)

Suspiria (1977)

Redatelj: Dario Argento

Glumci: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci

Radnja ukratko: Američka pridošlica prestižnoj njemačkoj baletnoj akademiji shvaća da je škola paravan za nešto zlokobno, usred niza grubih ubojstava.

The Conjuring (2013)

The Conjuring (2013)

Redatelj: James Wan

Glume: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

Radnja ukratko: Patrick Wilson i Vera Farmiga su paranormalni istraživači Ed i Lorraine Warren koji su pozvani, kada se novi dom obitelji počinje ponašati vrlo čudno. Ovaj film je početak jedne velike, moderne horor franšize.

Povezano: Conjuring filmski svemir kronološki

Insidious (2010)

Insidious (2010)

Redatelj: James Wan

Glume: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins

Radnja ukratko: Obitelj pokušava zaustaviti zle duhove od zatočavanja njihovog komatoznog djeteta u području zvanom The Further.

The Exorcism of Emily Rose (2005)

The Exorcism of Emily Rose (2005)

Redatelj: Scott Derrickson

Glume: Laura Linney, Tom Wilkinson, Shohreh Aghdashloo

Radnja ukratko: Odvjetnik vodi nemaran slučaj ubojstva koji uključuje svećenika koji je izvodio egzorcizam na mladoj djevojci.

The Amityville Horror (1979)/The Amityville Horror (2005)

The Amityville Horror (2005)

Redatelj: Stuart Rosenberg / Andrew Douglas

Glume: James Brolin, Margot Kidder, Rod Steiger / Ryan Reynolds, Melissa George, Jimmy Bennett

Radnja ukratko: Kad se obitelj Lutz preselila u novi dom u Amityvilleu u New Yorku, čudni događaji doveli su do toga da vjeruju da u kući postoji nešto strašno. Zatim otkrivaju da je kuća nekoć pripadala Robertu DeFeo, čovjeku koji je ubio cijelu svoju obitelj sa sjekirom prije 13 mjeseci. / Kathy i George kupuju strainsku kuću o kakvoj su uvijek sanjali.Iako im je niska cijena pobudila sumnje nisu odustali od kupnje čak ni kad su saznali da je u kući živio masovni ubojica.S vremenom svi su se promjenili iz dragih i srdačnih u agresivne i grube ljude.

1408 (2007)

1408

Redatelj: Mikael Håfström

Glumci: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack

Radnja ukratko: Muškarac koji se specijalizirao za uklanjanje paranormalnih pojava prijavljuje se u legendarnu sobu 1408 u hotelu Dolphin. Ubrzo nakon što se smjestio suočava se s istinskim terorom.

Jeepers Creepers (2001)

Jeepers Creepers (2001)

Redatelj: Victor Salva

Glumci: Gina Philips, Justin Long, Jonathan Breck

Radnja ukratko: Brat i sestra koji putuju kući kroz izoliranu okolicu za proljetni praznik susreću se čudovištem koje jede ljudsko meso, točno u vrijeme njegovog ritualnog hranjenja.

Drag Me to Hell (2009)

Drag Me to Hell (2009)

Redatelj: Sam Raimi

Glumci: Alison Lohman, Justin Long, Ruth Livier

Radnja ukratko: Radnja filma odvija se oko mlade bankovne službenice Christine Brown (Alison Lohman), koja želeći impresionirati šefa odbija produžiti kredit Romkinji Syliviji Ganush (Lorna Raver). Kao osvetu, Ganush stavlja kletvu na Christine, prema kojoj će nakon tri dana biti odvučena u pakao, gdje će “gorjeti do vječnosti”.

Orphan (2009)

Orphan (2009)

Redatelj: SJaume Collet-Serra

Glumci: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

Radnja ukratko: Kako bi lakše preboljeli gubitak djeteta, Kate i John odluče usvojiti dijete iz lokalnog sirotišta. Na čudan način ih privuče jedna djevojčica, koja im se jako svidi te odluče da je upravo ona nova pridošlica u njihovoj obitelji. Ubrzo nakon što se Esther doseli, Kate primjeti da se djevojčica čudno ponaša.

Army of Darkness (1992)

Army of Darkness (1992)

Redatelj: Sam Raimi

Glumci: Bruce Campbell, Embeth Davidtz, Marcus Gilbert

Radnja ukratko: Pošto je propao kroz vremensku rupu i završio u neprijateljskom 13. stoljeću, Ash (Bruce Campbell) je proglašen za onoga koji će pronaći Knjigu mrtvih i osloboditi ljude od terora Deadita, koji također nastoje pronaći tu knjigu. Međutim, greškom prokazan kao špijun protivničkoga kraljevstva, Ash se mora boriti i protiv onih na čijoj se strani zapravo nalazi. Kad pronađe knjigu, Ash izgovori pogrešne riječi pa, umjesto povratka u svoje vrijeme, probudi zastrašujuću vojsku mrtvih koje predvodi njegov zli klon, Evil Ash.

The Innocents (1961)

The Innocents (1961)

Redatelj: Jack Clayton

Glumci: Deborah Kerr, Peter Wyngarde, Megs Jenkins

Radnja ukratko: Protagonistica, čiji lik tumači Deborah Kerr, je žena koja se javlja na oglas i postaje guvernanta za dvoje djece na usamljenom imanju. Radnja prikazuje kako se pri tome suočava sa nizom neobjašnjivih i zastrašujućih događaja, pri čemu nije jasno da li je imanje opsjednuto duhovima ili je ona sama žrtva duševne bolesti.

The Devil’s Backbone (2001)

The Devil's Backbone (2001)

Redatelj: Guillermo del Toro

Glumci: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi

Radnja ukratko: Nakon što Carlos – 12-godišnjak čiji je otac umro u španjolskom građanskom ratu – stigne u zloslutno sirotište za dječake, otkrije da je škola ukleta i ima mnogo mračnih tajni koje mora otkriti.

The Cabin in the Woods (2012)

The Cabin in the Woods (2012)

Redatelj: Drew Goddard

Glume: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

Radnja ukratko: Pet prijatelja odlaze na odmor u udaljenu kabinu, gdje su dobili više nego što su tražili, otkrivajući istinu iza kabine u šumi.

Children of the Corn (1984)

Children of the Corn (1984)

Redatelj: Fritz Kiersch

Glume: Peter Horton, Linda Hamilton, R.G. Armstrong

Radnja ukratko: Mladi zaljubljeni par na proputovanju zaustavi se u seocetu u Nebraski gdje dođu do šokantnog otkrića. Tri godine prije njihova dolaska, djeca iz sela ubila su sve odrasle prema naredbi demona koji se zove “Onaj koji hoda iza redova“.

The Blair Witch Project (1999)

The Blair Witch Project (1999)

Redatelj: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

Glume: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard

Radnja ukratko: Zastrašujuća priča o troje mladih filmaša – Heather Donahue, Joshua Leonard i Michael Williams – koji su se uputili u šumu Black Hills kako bi snimili dokumentarni film o lokalnoj legendi Vještici iz Blaira i više se nisu vratili.

The Skeleton Key (2005)

The Skeleton Key (2005)

Redatelj: Iain Softley

Glume: Kate Hudson, Peter Sarsgaard, Joy Bryant

Radnja ukratko: Medicinska sestra Caroline Ellis (Kate Hudson) daje otkaz u bolnici kako bi postala kućna njegovateljica u močvarnom gradiću u Louisiani. Obiteljski odvjetnik Luke Marshall (Peter Sarsgaard) ponudi joj primamljivu svotu novca kako bi se brinula o paraliziranom Benu Devereauxu (John Hurt). Njegova supruga Violet (Gena Rowlands) daje Caroline kućne ključeve, pa znatiželjna mlada žena nakon nekog vremena otkriva zastrašujuću sobu u potkrovlju u kojem su prije mnogo godina živjeli vračevi. Caroline inače ne vjeruje u magiju, ali niz neobjašnjivih događaja natjera je na pomisao kako je upravo Violet bacila čini na Bena i time ga paralizirala. Uz Lukeovu pomoć, Caroline želi pomoći Benu.

Devil (2010)

Devil (2010)

Redatelj: John Erick Dowdle

Glumci: Chris Messina, Caroline Dhavernas, Bokeem Woodbine

Radnja ukratko: Jutro u Philadelphiji i pet stranaca započinje svoj dan rutinom – ulaskom u lift poslovnog tornja. Dijele taj skučeni zajednički prostor, ne poznaju se i ne zanimaju jedni za druge, jer zajedno će provesti tek nekoliko minuta. Preokret se događa u trenutku kad se lift zaglavi i započinje neočekivani razvoj događanja. Jedan od petero ljudi je – sotona.

The Babadook (2014)

The Babadook (2014)

Redatelj: Jennifer Kent

Glumci: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

Radnja ukratko: Film govori o samohranoj majci koju muči nasilna smrt njenog muža i koja se bori sa strahovima od čudovišta koje njen sin ima svake noći. Međutim, ubrzo će otkriti da neko zlokobno stvorenje vreba u kući.

The Orphanage (2007)

The Orphanage (2007)

Redatelj: J.A. Bayona

Glumci: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep

Radnja ukratko: Laura je svoje najranije djetinjstvo provela u sirotištu za koje je vežu lijepe uspomene. Sad već udana i majka, ona se vraća u sirotište, u čijim prostorijama otvara dom za hendikepiranu djecu. No atmosfera nekada zgodnog mjesta se potpuno promijenila. Njezin 7-godišnji sin Simon uskoro će steći nekoliko izmišljenih prijatelja koji će ga zabavljati ali i strašiti svojim pričama. Ubrzo, Simon će se pobojati za njihovu sigurnost.

The Frighteners (1996)

The Frighteners (1996)

Redatelj: Peter Jackson

Glumci: Michael J. Fox, Trini Alvarado, Peter Dobson

Radnja ukratko: Michael J. Fox je Frank Bannister, „istjerivač duhova” koji prijateljuje s istim duhovima koje bi trebao istjerivati. Prijevara odlično funkcionira sve dok moćan duh ne započne svoje krvoločno divljanje, a na Franku je da ga zaustavi.

It Follows (2014)

It Follows (2014)

Redatelj: David Robert Mitchell

Glumci: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi

Radnja ukratko: Jesen bi za devetnaestogodišnju Jay trebala predstavljati školu, dečke i izlaske na jezero vikendom. Ali nakon naizgled nevinog seksualnog odnosa, Jay su obuzele čudne vizije i osjećaj kojem ne može pobjeći da je netko ili nešto prati. Suočena sa strašnim prikazanjima zajedno sa svojim prijateljima tinejdžerima traži način kako pobjeći strahovima koji se nalaze svega nekoliko koraka iza njih.

It (2017)

Stephen King 'IT' - povezan sa ostalim pričama

Redatelj: Andy Muschietti

Glume: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard

Radnja ukratko: Grupa zlostavljanih dječaka okuplja se, kada demon koji mijenja oblik uzme izgled klauna, te započinje lov na djecu.

In the Mouth of Madness (1994)

In the Mouth of Madness (1994)

Redatelj: John Carpenter

Glume: Sam Neill, Jürgen Prochnow, Julie Carmen

Radnja ukratko: Sutter Cane je najčitaniji pisac stoljeća. Njegove priče prevedene su na 18 različitih jezika, a tvore bilijunsku industriju. Istražitelj osiguravajućeg društva John Trent je poslan kako bi pronašao nestalog pisca. No kako je bliže pronalasku Canea, stvari počinju dobijati neobičnu dimenziju i ništa više ne izgleda kao prije. Čini se da ludilo postaje normalno stanje stvari, dok razumu nema mjesta u ovom novostvorenom svijetu, produktu uma Suttera Canea. Čini se da se visoko tiražni horori ostvaruju. Istražitelj Trent uskoro završava u gradiću na istočnoj obali Hobb’s Endu, no riječ je zapravo o izmišljenom gradu…

Povezano15 Najboljih Horor Filmova – 21 stoljeće

Hellraiser (1987)

Hellraiser (1987)

Redatelj: Clive Barker

Glumci: Andrew Robinson, Clare Higgins, Ashley Laurence

Radnja ukratko: Nevjerna žena susreće zombija od svog bivšeg ljubavnika; demonski cenobiti ga progone nakon što je pobjegao iz njihovog sado-mazo podzemlja.

The Others (2001)

The Others (2001)

Redatelj: Alejandro Amenábar

Glumci: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan

Radnja ukratko: Žena koja živi u tamnoj staroj kući sa svoje dvoje djece koja imaju takvu bolest da ne smiju biti na direktnoj sunčevoj svjetlosti postaje uvjerena da je kuća njezine obitelji ukleta.

Similar Posts