Uskoro nam dolazi novi film iz Conjuring filmskog svemira, spin-off The Conjuring 2 filma i peti film iz Conjuring  filmske franšize, The Nun, a mi smo vam za tu priliku pripremili cijeli Conjuring filmski svemir kronološki, kako bi spremni mogli dočekati Časnu!
Conjuring filmski svemir se konstantno povećava, nešto poput MCU, samo superheroji zamijenjeni s doslovnim demonima iz pakla.

Kako budu izlazili novi filmovi iz Conjuring filmskog svemira dodavat ćemo ih na listu.

Conjuring filmski svemir kronološki

Annabelle: Creation (2017) – 1933 / 1945 / 1967

Annabelle: Creation (2017)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Redatelj: David F. Sandberg

Glumci: Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto

Radnja ukratko: Nekoliko godina nakon tragične smrti njihove djevojčice, izrađivač lutaka i njegova supruga dočekuju časnu sestru i nekoliko djevojčica iz zatvorenog doma za djecu. No opsjednuta lutka koju je otac izradio – Annabelle okomila se na malenu Janice.

Kronološki: Annabelle: Creation je prequel od Annabelle, koji je prequel od The Conjuring. Objašnjava kako je zla lutka, koja je došla u život u originalnom filmu, postala opsjednuta. Proteže se kroz tri vremenska razdoblja 1933 / 1945 / 1967, ponekad prelazi preko drugih filmova, ali nećemo pretjerivati s kronološkim redom.

The Nun (2018) – 1952

The Nun
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Redatelj: Corin Hardy

Glumci: Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Charlotte Hope

Radnja ukratko: Svećenik imena Otac Burke je poslan u Rim kako bi istražio misterioznu smrt časne sestre.

Kronološki: The Nun je smještena u 1952. godinu, točno između dva Annabelle filma.

The Nun (Časna) Trailer

Annabelle (2014) – 1967

Annabelle (2014)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Redatelj: John R. Leonetti

Glumci: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard

Radnja ukratko: Par počinje doživljavati zastrašujuće natprirodne događaje koji uključuju staru lutku nedugo nakon što je njihov dom napadnut od sotonskih kultova.

Kronološki: Ovaj film je nastavak na Annabelle: Creation, te pokazuje prve korake u životu zastrašujuće demonske lutke, smješten u 1967. godinu.

The Conjuring (2013) – 1971

The Conjuring (2013)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Redatelj: James Wan

Glumci: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

Radnja ukratko: Film sniman prema originalnim zapisima njapoznatijih demonologa, bračnog para Eda i Lorraine Warren! Temeljen na istinitim događajima Conjurin predstavlja priču kako su svjetski priznati istražitelji paranormalnih aktivnosti Ed i Lorraine Warren pozvani pomoći obitelji koju je terorizirala prisutnost sila tame nastanjena u njihovoj kući na osami.

Kronološki: The Conjuring je prvi film koji je izašao u ovoj filmskoj franšizi i odvija se u 1971. godini.

The Conjuring 2 (2016) – 1976 / 1977

The Conjuring 2 (2016)
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Redatelj: James Wan

Glumci: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe

Radnja ukratko: U novom nastavku ponovo ćemo moći gledati Eda (Patrick Wilson) i Lorraine Warren (Vera Farmiga) u ulozi paranormalnih istražitelja, koji će ovoga puta otputovati u Englesku. Priča je bazirana na istinitim događajima koji su se u periodu od 1977. do 1979. dešavali u jednoj kući u engleskom gradu Brimsdownu.

Kronološki: Nastavak filma The Conjuring, koji se odvija u 1976. i 1977. godini.

 

Ako ste poput mene ljubitelji filmskih franšiza, koje zaista dopuste da se priče na dugačak i većinom kvalitetan način razviju, onda ćete sigurno voljeti i ovu franšizu. Također, ono što će se ljubiteljima franšize sigurno svidjeti je da kreatori ne planiraju stati na filmu The Nun, već razvijaju nove filmove, pa je tako najavljen novi spin-off filmu The Crooked Man i Annabelle 3 film.

The Crooked Man još nema datum izlaska, ali bi se trebao bazirati na dječjoj pjesmici (koja je prvi puta objavljena 1842), kada će točno biti smješten još ne znamo.
Producent i glavni i odgovorni franšize James Wan je najavio Annabelle 3 i nazvao ga “Night at the Museum with Annabelle”. Više o tom filmu možete pročitati ovdje. Gdje će biti smješten vremenski, to još ne znamo.

Tražite još horor filmova? Pogledajte našu listu najboljih horor filmova svih vremena.