Conjuring filmski svemir kronološki

Conjuring filmski svemir kronološki

Donosimo vam cijeli Conjuring filmski svemir kronološki. Kako novi filmovi budu izlazili, mi ćemo ih dodavati na ovaj popis.

Conjuring filmski svemir se konstantno povećava, nešto poput MCU, samo se superheroji zamijenjeni s doslovnim demonima iz pakla.

Kako budu izlazili novi filmovi iz Conjuring filmskog svemira dodavat ćemo ih na listu.

Conjuring filmski svemir kronološki

Annabelle: Creation – 1943. / 1952. / 1955. / 1967.

Annabelle: Creation (2017)

Redatelj: David F. Sandberg

Glumci: Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto

Radnja ukratko: Nekoliko godina nakon tragične smrti njihove djevojčice, izrađivač lutaka i njegova supruga dočekuju časnu sestru i nekoliko djevojčica iz zatvorenog doma za djecu. No opsjednuta lutka koju je otac izradio – Annabelle okomila se na malenu Janice.

Kronološki: Annabelle: Creation je prequel od Annabelle, koji je prequel od The Conjuring. Objašnjava kako je zla lutka, koja je došla u život u originalnom filmu, postala opsjednuta. Proteže se kroz tri vremenska razdoblja 1933 / 1945 / 1967, ponekad prelazi preko drugih filmova, ali nećemo pretjerivati s kronološkim redom.

The Nun – 1952. / 1971.

The Nun

Redatelj: Corin Hardy

Glumci: Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Charlotte Hope

Radnja ukratko: Svećenik imena Otac Burke je poslan u Rim kako bi istražio misterioznu smrt časne sestre.

Kronološki: The Nun je smještena u 1952. godinu, točno između dva Annabelle filma.

The Nun (Časna) Trailer

Annabelle – 1967.

Annabelle (2014)

Redatelj: John R. Leonetti

Glumci: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard

Radnja ukratko: Par počinje doživljavati zastrašujuće natprirodne događaje koji uključuju staru lutku nedugo nakon što je njihov dom napadnut od sotonskih kultova.

Kronološki: Ovaj film je nastavak na Annabelle: Creation, te pokazuje prve korake u životu zastrašujuće demonske lutke, smješten u 1967. godinu.

Annabelle Comes Home – 1968 / 1969 (ili 1971 / 1972)

‘Annabelle Comes Home’ stigao prvi poster i prikazuje poveznice s ‘Conjuring’

Redatelj: Gary Dauberman

Glumci: Vera Farmiga, Mckenna Grace, Patrick Wilson

Radnja ukratko: Odlučni zadržati Annabelle od uzrokovanja novog uništavanja, demonolozi Ed i Lorraine Warren dovode opsjednutu lutku u zaključanu sobu svoga doma, stavljajući je “sigurno” iza svetog stakla i pozivajući svećenika na sveti blagoslov. No, čeka ih bezbožna noć užasa jer Annabelle budi zle duhove u prostoriji, koji su svi bacili pogled na novu metu – Warrenovu desetogodišnju kćer, Judy i njezine prijatelje.

Kronološki: Ovaj film je malo teže odrediti. Prva scena je produžetak scene otvaranja filma The Conjuring, smještene u 1968. Tako da bi, ako baš želite biti jako specifični, trebali pogledatli prvo The Conjuring prvu scenu, a onda se vratiti na Annabelle Comes Home.

Tada film skače u 1969. i odvija se tijekom jedne noći. Ili nam se tako čini, jer se u sobi s artefaktima nalazi Perron glazbena kutija i svira popularnu pjesmu iz 1971. tijekom filma. Čini nam se da su možda zaboravili da se prva scena The Conjuring filma odvijala 1968.

The Conjuring – 1971.

The Conjuring (2013)

Redatelj: James Wan

Glumci: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

Radnja ukratko: Film sniman prema originalnim zapisima njapoznatijih demonologa, bračnog para Eda i Lorraine Warren! Temeljen na istinitim događajima Conjurin predstavlja priču kako su svjetski priznati istražitelji paranormalnih aktivnosti Ed i Lorraine Warren pozvani pomoći obitelji koju je terorizirala prisutnost sila tame nastanjena u njihovoj kući na osami.

Kronološki: The Conjuring je prvi film koji je izašao u ovoj filmskoj franšizi i odvija se u 1971. godini.

The Curse of La Llorona – 1973.

Conjuring filmski svemir kronološki

Redatelj: Michael Chaves

Glumci: Linda Cardellini, Raymond Cruz, Patricia Velasquez, Marisol Ramirez, Roman Christou, Jaynee-Lynne Kinchen, Tony Amendola

Radnja ukratko: Ignorirajući upozorenja problematične majke koja je optužena za zanemarivanje djeteta, socijalna radnica i njezino dvoje djece se nađu na meti zastrašujuće ženske utvare iz legende – La Llorone.

Kronološki: Službeno je potvrđeno da je i ovaj film dio Conjuring svemira filmova i odvija se 1973. godine.

The Conjuring 2 – 1976. / 1977.

The Conjuring 2 (2016)

Redatelj: James Wan

Glumci: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Madison Wolfe

Radnja ukratko: U novom nastavku ponovo ćemo moći gledati Eda (Patrick Wilson) i Lorraine Warren (Vera Farmiga) u ulozi paranormalnih istražitelja, koji će ovoga puta otputovati u Englesku. Priča je bazirana na istinitim događajima koji su se u periodu od 1977. do 1979. dešavali u jednoj kući u engleskom gradu Brimsdownu.

Kronološki: Nastavak filma The Conjuring, koji se odvija u 1976. i 1977. godini.

 

Ako ste poput mene ljubitelji filmskih franšiza, koje zaista dopuste da se priče na dugačak i većinom kvalitetan način razviju, onda ćete sigurno voljeti i ovu franšizu. Također, ono što će se ljubiteljima franšize sigurno svidjeti je da kreatori ne planiraju stati ovdje, već konstantno razvijaju nove filmove.

Tražite još horor filmova? Pogledajte našu listu najboljih horor filmova svih vremena.

Similar Posts