Eternals bi se trebao odvijati prije milijuna godina

Eternals bi se trebao odvijati prije milijuna godina

Navodne glasine oko kratke radnje nadolazećeg Marvel Eternals filma kažu da bi se film trebao odvijati milijunima godinama u prošlosti. 2020. godina za ljubitelje Marvel filmova polako dobiva oblik, a čini se kako će ovaj film napraviti korak u prošlost Marvel kronologije i to toliko koliko nitko nije očekivao.

Već dugo se zna da budućnost Marvel filmova ide u kozmičkom smjeru, ali rijetko tko je očekivao da će Marvel početi raditi na Eternals filmu. Ta franšiza nije toliko poznati dio Marvel svemira, a čak je i u stripovima puno puta izmijenjena; Eternale je prvi puta stvorio osobno Jack Kirby, ali ih je liberalnije napravio Neil Gaiman u 2006. godini. Marvel je zaposlio duo scenarista Matthew i Ryan Firpo da rade na skripti u svibnju.

That Hashtag Show je donio mogući prvi sinopsis filma, za koji kažu da bi trebao doći u kina 06. studenog 2020. godine. Ovaj sinopsis je pomalo iznenađujuć:

“Priča o ‘THE ETERNALS’ je smještena milijunima godina u prošlost, kada su bića pod nazivom Celestials genetski eksperimentirali na ljudima, stvarajući super-snažne pojedince kao i zlikovce poznate pod nazivom Deviants. Ove dvije grupe su se krenule boriti kroz povijest kako bi vidjele koja će postati ultimativna rasa. Ova priča uključuje ljubavnu priču između Ikarisa, muškarca vođenog kozmičkom energijom i Sersi, koja uživa u kretanju među ljudima.”

Ovaj kratki opis radnje je sličniji Kirbyjevoj verziji nego Gaimanovom redizajnu iz 2006. godine. To je poprilično ne očekivano, s obzirom na to da ovo nije ni blizu jedna od najuspješnijih Kirbyjevih franšiza; zapravo, ta stripovska priča je ukinuta s obzirom na vrlo lošu prodaju i to prije nego je Kirby uopće stigao završiti priču. Većina novih čitača stripova znaju za Eternals samo zahvaljujući Gaimanovoj verziji.

Ako je ovaj opis kratke radnje točan, The Eternals će izbaciti hrpu novih likova i koncepata koji su već bili spominjani u MCU. Kao i u stripovima – čini se kako su Eternali rasa stvorena od strane Celestials – snažne rase prvi puta uvedene u Guardians of the Galaxy filmu. Prvi Guardians of the Galaxy film je povezao Celestials s Infinity Stones, otkrivši da su u drvenim vremenima oni ih koristili kao Power Stone kako bi sudili cijelim svjetovima i civilizacijama. Drugi Guardians film je čak uveo navodno posljednjeg od Celestial rase, Ego, te je time prikazao da su MCU Celestialsi znatno drugačiji izvanzemaljci od onih u stripovima. Trenutno je nepoznato zašto su Celestialsi izumrli; The Eternals bi mogli ponuditi odgovor.

S obzirom na to da je film smješten milijunima godina u prošlost, moguće je da će on dati priču postanka Thanosa. Thanosova planeta Titan je bila kolonija Eternala, a njezin stvoritelj A’Lars, je već spomenut u Avengers: Infinity War kao njegov otac – baš kao i u stripovima.

Kako god bilo, čim budemo imali više informacija podijelit ćemo s vama, a kao što je i sa svakim MCU filmom i ovaj ne možemo dočekati.

Similar Posts