5 Najboljih filmova Clive Barker

5 Najboljih filmova Clive Barker

Donosimo vam 5 najboljih filmova Engleskog scenarista, redatelja i vizualnog umjetnika Clive Barkera. Koje su vama najbolji njegovi filmovi?

Clive Barker (rođen 05. listopada 1952.) Engleski je scenarist, redatelj i vizualni umjetnik. Barker je postao poznat sredinom 80tih, sa serijama kratkih priča, the Books of Blood, koja ga je etablirala kao vodećeg horor pisca. On je od tada napisao mnogo knjiga i drugih radove i njegove fikcije su puno puta pretvorene u filmove.

U nastavku pogledajte 5 Najboljih filmova Clive Barker

5. Dread (2009)

Dread (2009)

Žanr: Drama, horor, triler

Redatelj: Anthony DiBlasi

Glumci: Jackson Rathbone, Hanne Steen, Laura Donnelly

Radnja ukratko: Troje studenata dokumentira utjecaj straha na ljude. Međutim, jedan od njih je prikriveni sadistički psihopat koji koristi to znanje kako bi brutalno mučio subjekte.

4. The Midnight Meat Train (2008)

The Midnight Meat Train (2008)

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: Ryûhei Kitamura

Glumci: Vinnie Jones, Bradley Cooper, Leslie Bibb

Radnja ukratko: Vjerujući da je na putu do uspjeha, Leonova opsesivna potraga za novcem vodi ga u potragu za serijskim ubojicom Mahoganyjem. Mahogany, ubojica iz podzemne željeznice noću prati prolaznike čekajući priliku da ih unakazi na najgore moguće načine. Dok se njegova djevojka Maya boji za njegov život, Leonova fascinacija Mahoganyjem vodi ga sve dublje i dublje u tajne podzemne željeznice, a na kraju i u samo središte zla.

3. Nightbreed (1990)

Žanr: Akcija, fantazija, horor

Redatelj: Clive Barker

Glumci: Craig Sheffer, David Cronenberg, Anne Bobby

Radnja ukratko: Zajednica izopćenih mutanata raznih vrsta i vještina pokušavaju pobjeći psihotičnom serijskom ubojici i stražarima uz pomoć mladića koji ih otkrije. Film je snimljen prema romanu ‘Cabal’ Clivea Barkera.

2. Candyman (1992)

Candyman (1992)

Žanr: Horor, triler

Redatelj: Bernard Rose

Glume: Virginia Madsen, Xander Berkeley, Tony Todd

Radnja ukratko: Candyman, ubojita duša s kukom umjesto ruke je zabunom pozvana u stvarnost, od strane skeptičnog studenta koji istražuje mit o ovom čudovištu.

1. Hellraiser filmska franšiza

Hellraiser (1987)

Hellraiser je Britanska horor filmska franšiza, koja se sastoji od deset filmova, serija knjiga, raznih stripova, te drugih medija. Franšiza je bazirana na knjizi The Hellbound Heart od Engleskog autora Clive Barkera, koji će napisati i režirati adaptaciju svoje priče filmom Hellraiser. Iako nije radio na svim filmovima iz serije, svi se oni baziraju na likovima iz njegovih knjiga.

Similar Posts