Recenzija: My Friend Dahmer (2017)

Pogledali smo biografski, drama, horor film – istinitu priču o Jeffrey Dahmeru, zloglasnom serijskom ubojici, koji je bio sramežljiv i mladi alkoholičar, te se nije nigdje uklapao – My Friend Dahmer. Našu recenziju pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Biografija, krimi, drama

Redatelj:

Marc Meyers

Scenarist:

Marc Meyers, Derf Backderf

Glumci:

Anne Heche, Vincent Kartheiser, Dallas Roberts

Za one koje vole biografske filmove, stiže film o životu zloglasnog serijskog ubojice Jeffrey Dahmer u njegovim tinejdžerskim godinama. Redatelja Marc Meyers, film je baziran na grafičkom romanu od Derf Backderf, koji je poznavao Dahmera u srednjoj školi i pojavljuje se kao jedan od likova u filmu. Ross Lynch glumi zloglasnog ubojicu Jeffrey Dahmer, Anne Heche glumi njegovu majku Joyce Dahmer, a Dallas Roberts njegovog oca Lionel Dahmer.

Jedan od najzloglasnijih Američkih serijskih ubojica, Dahmer je ubio 17 muškaraca i dječaka između 1978 i 1991 prije nego je uhvaćen i zatvoren.  “My Friend Dahmer” priča priču o tome što se dogodilo kako bi on postao takav.

Samo kako ne bi bilo zabune, ovaj film pokazuje njegov tinejdžerski život, te trenutke prije nego je on postao serijski ubojica i stvari koje su ga na to navodile. Preko maltretiranja koja je doživljavao, djelom od svojih roditelja, a dijelom od svojih školskih ‘prijatelja’, te njegovih bolesnih maštanja i želja o ubijanju živih bića i istraživanju njihovih unutrašnjosti.

Cijeli film je relativno zanimljiv iako se u njemu zapravo baš ništa ne dogodi, ali pokazuje jedno, zaista drugačije ljudsko biće. Kraj me poprilično razočarao i ipak sam očekivao neku općenito veću napetost. Od horor žanra u koji je svrstan nema ni h, tako da ako ga iz tog razloga želite gledati, nemojte.

Glavni glumac Ross Lynch koji glumi Jeff Dahmer je vrlo dobro odglumio i možda je i najbolja stvar u filmu. Ostali glumci se baš ničim ne mogu istaknuti.

Šteta što nije ispričana cijela njegova životna priča, mislim da bi film bio puno zanimljiviji, ovako je u najboljem slučaju osrednji.

Similar Posts