Recenzija: The Ritual (2017)

Pogledali smo novi Netflix horor film, The Ritual. Našu recenziju pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Horor

Redatelj:

David Bruckner

Scenarist:

Joe Barton, Adam Nevill

Glumci:

Rafe Spall, Robert James-Collier, Arsher Ali

The Ritual je Britanski horor film, pravljen prema knjizi istog imena iz 2011 godine od Adam Nevill. Redatelj filma je David Bruckner, scenaristi Joe Barton i Adam Nevill, a zvijezde filma su Rafe Spall, Robert James-Collier, Arsher Ali, Sam Troughton, Paul Reid, Maria Erwolter i Kerri McLean.

Grupa studenata udružuje se za put u šumu, ali nailaze na prijetnju u šumi, koja ih proganja.

Često horor filmovi znaju podbaciti, ali ako to kažem za ovaj film, zaista sam premalo rekao. Film je pravi horor, ali u smislu njegove kvalitete. Nisam siguran što mi je gore u filmu bilo. Toliko loša i ne objašnjena priča, ili činjenica da nema baš ni jedne, ali ni malo, strašne scene.

Iskreno više sam se nekako preplašio očekivanjima, nego što je ičega bilo u filmu. Hodanje kroz šumu, s ponekim šumom, neke scene, koje nisu čak ni ljigave, kao što često znaju biti u horor filmovima, pa barem vas žele potaknuti na neko gađenje, ma ni toga. Ma apsolutno ništa. Što tek reći o onome što ih napada. Nisam siguran što mi je lošije, izgled toga ili objašnjenje o tome, ne bi više rekao kako ne bi ništa otkrio, iako za otkriti cijeli film bi mi trebale doslovno dvije rečenice. Mislim da je scenarij filma kraći od ove moje, ionako kratke, recenzije.

Gluma je onako, ništa posebno, ali nije ni toliko loša kao film, ali ono što se ističe u filmu je ‘dvojnik’ Ryan Reynoldsa. Dakle lik Luke (Rafe Spall) mi je isti Reynolds. Cijelo vrijeme si mislim, što on radi u ovako lošem filmu 🙂

Nikako ne gledati, zaobići u širokom luku, a ako baš ne znate što bi gledali, odustanite od gledanja općenito, prije nego ovo pogledate. Ode mi sat i pol života na ništa.

Druge je zanimalo i ovo...