Recenzija: Atomic Blonde (2017) - Svijet filma

Recenzija: Atomic Blonde (2017)

Pročitajte našu recenziju za novi akcijski, triler film s Charlize Theron, James McAvoy i John Goodman u glavnim ulogama. 

Žanr filma:

Akcija, misterija, triler

Redatelj:

David Leitch

Scenarist:

Kurt Johnstad, Antony Johnston

Glumci:

Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman

 Atomska plavuša (2017) on IMDb

Atomic Blonde je Američki akcijski, špijunski, triler film, redatelja David Leitch i scenarista Kurt Johnstad. Pravljen je prema grafičkoj knjizi od Antony Johnston i Sam Hart iz 2012 godine, naziva The Coldest City. Zvijezde filma su Charlize Theron i James McAvoy, dok su John Goodman, Til Schweiger, Eddie Marsan, Sofia Boutella, i Toby Jones u sporednim ulogama.

Radnja filma se vrti oko špijunke koja mora pronaći listu dvostrukih agenata koji su prokrijumčareni na zapad, uoči kolapsa Berlinskog zida 1989. godine.

Oni koji me prate, znaju da nisam ljubitelj akcijskih filmova. Iako je ovaj, što se tiče priče, ponudio nešto više od običnog akcijskog filma, ima nešto špijunskog dijela, nešto misterije i trilera, svejedno je to i dalje akcijski film. Što znači da su ti dijelovi špijunskog i triler žanra svedeni na minimum, a sve je bačeno na odličan izgled glumice, te kao i obično pretjerivanje u akcijskim scenama. Glumili u akcijskim filmovima žene ili muškarci tako mi je svejedno, ta pretjerana napucavanja, tučnjave protiv 2, 3, 5, kao i ona, treniranih muškaraca, koji uz to posjeduju i oružja, je meni barem glupo i zamorno za gledati. Moguće da ljubiteljima akcije to neće smetati, ali ja nisam jedan od njih.

Akcijske scene nisu loše pravljene, tako da ljubitelji toga neće ostati razočarani, ali mi se nekako cijeli film čini malim. Čak i za akcijski film. Mislim da bi tu trebalo biti više svega, od eksplozija, općenitog razaranja, nekih pametnije napravljenih borbi i s adekvatnijim protivnicima i slično.

Što se tiče glume, inače sam veliki ljubitelj Charlize Theron i James McAvoy, ali ovo nije film koji će se pamtiti po njihovoj glumi. Charlize potpuno bezizražajna, James vrlo iritantan i poprilično nedorečen.

Osobno bi mu dao i manju ocjenu od ove, ali ne želim odbiti ljubitelje akcije, jer akcije ima i vjerojatno će se ljubiteljima toga puno više svidjeti nego meni.

Similar Posts