Sony dao izjavu o prekidu suradnje s Marvel Studios na Spider-Man filmovima

Sony dao izjavu o prekidu suradnje s Marvel Studios na Spider-Man filmovima

Sony je objavio službenu izjavu o prekidu suradnje s Marvel Studios na njihovim do sada zajedničkim Spider-Man filmovima.

Sinoć smo objavili jedne od gotovo najgorih mogućih vijesti za ljubitelje Marvelovog Filmskog Svemira – Marvel Studios i Sony su prekinuli suradnju koja je držala Spider-Mana u MCU. Nakon dugih pregovaranja otkriveno je da je Kevin Feige želio napraviti veliku promjenu u njihovom ugovoru, koja bi donijela Disney i Marvel Studios 50% profita od budućih Spider-Man filmova. To bi bilo povećanje od 45% naspram dosadašnjih 5% koliko su zarađivali.

Fanovi diljem svijeta su postali nezadovoljni, započeli peticije i koriste društvene mreže kako bi pokazali nezadovoljstvo zbog ovog završenog dogovora. Oba studio su bila tiho, ali sada je Sony odlučio dati službenu izjavu pojašnjavajući događaje koji su doveli do prekida ovog ugovora.

Sony dao izjavu o prekidu suradnje s Marvel Studios na Spider-Man filmovima

U službenoj izjavi danoj The Hollywood Reporteru, Sonyjev glasnogovornik je imao ovo za reći:

“Mnogo današnjih vijesti o Spider-Manu promijenilo je nedavne rasprave o umiješanosti Kevina Feigea u franšizu, mi smo razočarani, ali poštujemo odluku Disneyja prema kojoj on više neće biti glavni producent naših budućih live-action Spider-Man filmova. Mi se nadamo da bi se to moglo promijeniti u budućnosti, ali razumijemo da mnoge druge odgovornosti koje sada Disney ima su predane njemu – uključujući sve njihove nedavno dodane Marvelove sadržaje – i ne dozvoljavaju mu vrijeme da radi na sadržaju koji nije u njihovom vlasništvu. Kevin je fantastičan i mi smo zahvalni na njegovoj pomoći, vodstvu i cijenimo put koji nam je pomogao pokrenuti i koji ćemo mi nastaviti dalje.”

Kao što vidimo iz ovoga, Sony je prebacio odgovornost na Disney i njihove novo pridošle Marvelove sadržaje te u suštini rekao da oni više nemaju vremena za raditi na nečemu što nije u potpunosti njihovo vlasništvo.

Sony dao izjavu o prekidu suradnje s Marvel Studios na Spider-Man filmovima

Nisu spominjali ništa o prvotnom ugovoru, te o financijskim problemima koji sada stoje na putu nastavka Spider-Mana u MCU. Ne sumnjam da bi Marvel Studios, s Kevin Feigeom na čelu uspio naći vremena za Spider-Mana u svom svemiru, da im je to financijski isplatljivo.

Kao i obično, oni koji će ovdje najviše patiti smo mi fanovi, ali barem ostaje donekle utjeha da će Spider-Man filmovi s Tom Hollandom nastaviti. Ima tu puno materijala za njegove priče, priče koje jako želimo vidjeti, međutim, teško da će uskoro opet dijeliti ekran s likovima poput Thora, Captain Marvel, Star-Lorda i drugih.

Similar Posts