rose byrne

Rose Byrne filmovi – Top 10 najboljih

Rose Byrne je australska glumica, rođena 24. srpnja 1979. godine u Balmainu, predgrađu Sydneyja u Australiji. Odrasla je u glumačkoj obitelji, a njezina majka Robin Byrne je također glumica.

Byrne je karijeru započela u australskim filmovima i televizijskim serijama, a prvi put je primijećena pojavljivanjem u australskom filmu Two Hands, 1999. godine. Nakon toga, dobila je manje uloge u australskim televizijskim serijama poput Heartbreak High i Echo Point. Njezina karijera je dobila zamah nakon što je dobila ulogu u američkoj komediji Bridesmaids iz 2011. godine.

Byrne je nominirana za nekoliko nagrada, uključujući Zlatni globus za ulogu u TV seriji Damages i Emmy za ulogu u TV filmu Mrs. America. Također je poznata i po svom radu na pozornici, a nastupila je u brojnim kazališnim predstavama u Sydneyu i New Yorku.

Kada nije na setu, Byrne je aktivna u filantropiji. Podržava organizacije poput UNICEF-a i ActionAid-a, a također podržava i LGBT zajednicu. Rose Byrne se udala za bivšeg glumca Bobbyja Cannavalea 2012. godine, a zajedno imaju dvoje djece. Trenutno žive u New Yorku.

rose byrne
Foto: Shutterstock

Rose Byrne filmovi – 10 najboljih

Rose Byrne se u svojoj karijeri našla u više od 80 različitih filmova i serija. Kako bismo kreirali ovaj popis, fokusirali smo se isključivo na filmove. Vjerujemo da smo među njima pronašli 10 najboljih i onih koje vrijedi posebno istaknuti. Pogledajmo stoga koji se se sve filmovi našli na našem popisu.

10. Neighbors (2014) 

Žanr: Komedija 
Redatelj: Nicholas Stoller 
Uloge: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron 

Radnja ukratko: Supružnici Kelly (Rose Byrne) i Mac (Seth Rogen), doseljavaju se u mirno susjedstvo sa svojim novorođenim djetetom. Mir traje sve dok se jedno bratstvo ne doseli u susjednu kuću. Teddy (Zac Efron) je predsjednik bratstva, a Pete (Dave Franco) njegova desna ruka. Mac traži od Teddyja u početku da utiša buku, ali kasnije prihvaća poziv na zabavu. Ubrzo sve eskalira policijom i rat počinje. 

9. Get Him to the Greek (2010)

Žanr: Komedija, glazbeni
Redatelj: Nicholas Stoller 
Uloge: Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne 

Radnja ukratko: Aldous Snow (Russell Brand) je rock zvijezda iz Engleske. Nakon što mu posljednja ploča bude fijasko, vraća se drogiranju i alkoholu. U Los Angelesu, Aaron Green (Jonah Hill) radi za diskografsku kuću koja se nalazi u recesiji. Aaronov šef mu daje zadatak koji bi mogao osnažiti njegovu karijeru: mora dovesti Aldousa iz Londona u L.A. na koncert za 72 sata. Međutim, Aldous nekoliko puta odgađa dolazak, opterećuje Aarona svojim porocima te nastavlja s lošim ponašanjem. 

8. Instant Family (2018)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Sean Anders 
Uloge: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Merced 

Radnja ukratko: Sve bliže srednjim godinama, Ellie (Rose Byrne) i Pete Wagner (Mark Wahlberg), često mijenjaju kuće za život i nikada nisu osjetili da je vrijeme da imaju djecu. Sve do sada. Međutim, nisu u potpunosti spremni za sve što to donosi. Razmišljaju o posvojenju tinejdžerice, živahne 15-godišnje Lizzy (Isabela Merced), a zatim o posvojenju više od jednog djeteta kada otkriju da Lizzy ima dvoje mlađe braće i sestara. 

7. Troy (2004)

Žanr: Drama 
Redatelj: Wolfgang Petersen 
Uloge: Brad Pitt, Eric Bana, Rose Byrne 

Radnja ukratko: Godina je 1250. pr. Kr., točnije kasno brončano doba. Dvije nacije se počnu sukobljavati nakon što Paris (Orlando Bloom), trojanski princ, uvjeri Helen (Diane Kruger), kraljicu Sparte, da napusti svog muža Menelaja (Brendan Gleeson) i otplovi s njim natrag u Troju. Nakon što Menelaj saznaje da su mu Trojanci oteli ženu, zamoli svog brata Agamemnona (Brian Cox) da mu pomogne vratiti je. Agamemnon to vidi kao šansu za moć. Stoga s 1000 brodova na kojima se nalazi 50 tisuća Grka, kreće u Troju.  

6. X-Men: First Class (2011) 

Žanr: Akcija, znanstvena fantastika 
Redatelj: Matthew Vaughn 
Uloge: James McAvoy, Michael Fassbender, Oliver Platt, Rose Byrne 

Radnja ukratko: Nakon što dva mladića, Charles Xavier (James McAvoy) i Erik Lensherr (Michael Fassbender), otkriju svoje moći, postaju poznatiji kao Profesor X i Magneto. Bili su najbolji prijatelji s ujedinjenim ciljem sprječavanja najveće prijetnje koju je svijet upoznao. U tom se procesu stvorilo veliko rivalstvo između Magnetovog Bratstva i X-MEN-a profesora X-a. 

5. Insidious (2010) 

Žanr: Horor, misterija, triler
Redatelj: James Wan
Uloge: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins 

Radnja ukratko: Tek što su stigli u svoj novi dom, Josh (Patrick Wilson) i Renai Lambert (Rose Byrne) i njihova dva sina Dalton (Ty Simpkins) i Foster (Andrew Astor), doživljavaju užas kada njihov najstariji sin padne s ljestava, udari glavom i padne u komu. Nakon pojave paranormalnih događaja, supružnici potraže pomoć Elise Rainier (Lin Shayne), istražiteljice paranormalnog. Ona im donosi zastrašujuće vijesti o njihovom dječaku i njegova će im koma biti najmanja briga…

4. Spy (2015) 

Žanr: Akcija, komedija 
Redatelj: Paul Feig 
Uloge: Melissa McCarthy, Rose Byrne, Jude Law 

Radnja ukratko: Susan Cooper (Melissa McCarthy) je skromna analitičarka CIA-e koja većinu vremena provodi s papirima. Kada jedan vrhunski agent bude kompromitiran, ona se dobrovoljno javlja da ode duboko na tajni zadatak kako bi se infiltrirala u svijet opasnog trgovca oružjem i spriječila globalnu krizu.  

3. Bridesmaids (2011) 

Žanr: Komedija, romantični
Redatelj: Paul Feig 
Uloge: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne 

Radnja ukratko: Annie (Kristen Wiig) je dotaknula dno: njezina je pekara zatvorena, dečko ju je napustio, ima odvratne cimere i trpi svog bezbrižnog povremenog seksualnog partnera. Međutim, ima Lillian (Maya Rudolph), svoju najbolju prijateljicu još iz djetinjstva. Kada se Lillian zaruči, pita Annie da joj bude djeveruša uz druge četiri žene. Počinje natjecanje za Lillianinu naklonost i povjerenje, a stvari će početi izmicati kontroli.

2. 28 Weeks Later (2007)

Žanr: Akcija, avantura, horor 
Redatelj: Juan Carlos Fresnadillo 
Uloge: Jeremy Renner, Rose Byrne, Robert Carlyle 

Radnja ukratko: Prošlo je šest mjeseci nakon strašnih događaja kada je nezaustavljivi virus bjesnoće desetkovao cijeli London. Američka vojska je uspostavila red i ponovno naseljava grad u karanteni. Međutim, nakon prvog vala povratnika, smrtonosna se infekcija ponovno raširi. Za virus su mislili da je nestao, ali sada se vratio smrtonosniji nego ikad. Postoji li nešto što ga može zaustaviti?

1. Sunshine (2007)

Žanr: Znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Danny Boyle 
Uloge: Cillian Murphy, Rose Byrne, Chris Evans 

Radnja ukratko: Vrijeme radnje ovog filma smješteno je u budućnosti. Sunce polako, ali sigurno umire i Zemlji ne ostaje puno vremena. Nakon neuspješne misije Icarus, tim od osam astronauta polazi na opasnu misiju na Sunce u misiji Icarus II, kako bi pokušali eksplozijom stvoriti supernovu. To je posljednja nada planete Zemlje. Međutim, jedan član posade pogriješi u upravljanju štitom broda te dovodi u pitanje ostanak grupe. 

Similar Posts