Vanity Fair je otkrio prvu službenu sliku Denis Villeneuveovog Dune filma, a na njoj je Call Me By Your Name glumac Timothée Chalamet kao glavni protagonist priče, Paul Atreides.

U ovoj slici, mladi heroj stoji na obalama svog rodnog planeta Caladana dok se transportni brodovi spuštaju da ga odvedu, njegov otac Duke Leto Atreides (Oscar Isaac) i majka Lady Jessica (Rebecca Ferguson) ga vode na pustinjski planet Arrakis.

“Od prvog trenutka privlačna stvar o Paulu bila je činjenica da je u priči o takvim detaljima, razmjerima i izgradnji svijeta, glavni junak na svojevrsnom putovanju anti-heroja,” Chalamet je rekao. “Misli da će on biti vrsta mladog generala koji proučava svog oca i njegovo vođenje borbenih snaga prije nego što navrši punoljetnost, nada se desetljeće kasnije, ili nešto slično.”

Nažalost, od Paula se zahtijeva da odraste mnogo prije od toga. Po dolasku u Arrakis, niz tragičnih događaja vodi ga u ogromnu pustinju, gdje na koncu postaje lik Mesije starosjediocima planeta, Fremenima. Tamo upoznaje i zaljubljuje se u ratnicu Fremena po imenu Chani, i prisiljen je birati između života s njom i prihvaćanja zastrašujuće sudbine zapažene u njegovim vizijama izazvanim začinima.

Mnogi drugi filmovi 2020. godine odgođeni su zbog koronavirusa, ali Dune je i dalje na putu da izađe 18. prosinca.

Pogledajte prvi službenu sliku iz filma Dune ispod.