Recenzija: The Greatest Showman (2017) - Svijet filma

Recenzija: The Greatest Showman (2017)

Pogledali smo biografski mjuzikl, drama film, s Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron i Zendaya u glavnim ulogama, The Greatest Showman. Našu recenziju pročitajte u članku.

Žanr filma:

Biografija, drama, mjuzikl

Redatelj:

Michael Gracey

Scenarist:

Jenny Bicks, Bill Condon

Glumci:

Hugh JackmanMichelle Williams, Zac Efron, Zendaya

Radnja ukratko:

Inspirirano maštanjima P.T. Barnum, The Greatest Showman je originalni mjuzikl koji slavi rođenje zabavljačke industrije i priča priču o vizionaru koji se izdigao iz ničega, kako bi stvorio spektakl koji je postao svjetska senzacija.

Recenzija: The Greatest Showman (2017)

Redatelja Michael Gracey i pjesama od Oscar i Tony pobjednika Benj Pasek i Justin Paul (La La Land, Dear Evan Hansen), film prati Barnuma od njegovog siromašnog djetinjstva do pokretanja svog prvog cirkusa u New Yorku. Michelle Williams glumi njegovu ženu, Charity, dok Zac Efron glumi Barnumovog poslovnog partnera — koji se zaljubljuje u trapeznu umjetnicu Zendaya. Film je nominiran za Oscara za najbolju originalnu pjesmu “This Is Me”.

Veliki sao ljubitelj filma La La Land, koji je nedavno osvojio čak 6 Oscara. The Greatest Showman mi je čak bolji film od njega. Jednostavno je nevjerojatno i neviđena, po meni, sramota za Oscar da je ovaj film nominiran u samo jednoj kategoriji! Prvo nikad gori izbor za Oscare nije bio, nikada manja gledanost u povijesti, što zapravo uopće ne čudi, kada čak i ovakvi, ‘Oscarovski’ filmovi, ne budu nominirani.

U filmu je teško reći što je bolje, dali ta odlična, fantastično napisana i režirana priča, nevjerojatni glumci, fantastičnih vokalnih sposobnosti, nevjerojatna ljepota filma ili njegova koreografija. Gotovo da je film u svim kategorijama mogao i trebao biti nominiran za Oscara.

Glazba u filmu je fantastična, jednostavno teško je izdvojiti koja je pjesma bolja od koje, taj čarobni ples na svaku tu pjesmu, obogaćen s toliko boja i raznih pokreta, ne sjećam se kada sam tako nešto gledao na filmu.

Ono što mi je također fantastično, drame u filmu ima, ali je svedena na minimum, vjerojatno kako ni trenutka ne bi umanjila ljepotu filma. Također fantastična odluka.

Hugh Jackman i Zac Efron su također nevjerojatni, kao i Michelle Williams, a i Rebecca Ferguson, koje nema toliko u filmu, ali je ostavila nevjerojatan dojam. Svi ostali su gotovo jednako dobri, samo se puno manje pojavljuju. Nije mi jasno kako barem netko, ako ne i svi od ovih glumaca nisu barem nominirani za Oscara.

Ako ste ljubitelj mjuzikla, općenito ako želite pogledati jedan predivan film, ovo je svakako nešto što nikako ne smijete propustiti. Rijetko dajem ovako visoke ocijene, ali ovaj film je to sigurno zaslužio.

Similar Posts