World War Z nastavak navodno otkazan!

World War Z nastavak navodno otkazan!

Nakon godina špekulacija i glasina oko World War Z nastavka, čini se kako je ovaj znanstevno-fantastični / horor film u kojem je ponovno trebao glumiti Brad Pitt nažalost otkazan! Film je trebao krenuti u produkciju kasnije ove godine s David Fincherom kao redateljem.

The Playlist donosi da je najvjerojatniji razlog za otkazivanje zabrinutost oko budžeta, unatoč tome što su Fincher i Pitt prije govorili da će nastavak biti znatno manje skale od originalnog filma. Taj film, uključujući ponavljana snimanja, je imao budžet blizu $200 milijuna.

Ponovno udruživanje Pitta i Finchera, nakon što su prije radili na filmovima Fight Club i The Curious Case of Benjamin Button, dalo je naslutiti da je ovaj nastavak sigurna stvar, s ovim vijestima koje će sigurno doći kao razočaranje fanovima. Ranije ove godine, Production Weekly je otkrio kako bi projekat trebao započeti snimanje ovog ožujka, na planiranim lokacijama u Španjolskoj, Tajlandu i Atlanti, Georgia.

Originalni film je baziran na Max Brooksovoj knjizi istog imena i započeo je produkciju 2011. godine s budžetom od $125 milijuna. Planirano finale je zahtjevalo veliku upotrebu vatrenog oružja, koje su zaplijenile vlasti u Budimpešti nakon što proizvodnja nije uspjela pravilno prijaviti rekvizite u lokalnoj upravi, što je rezultiralo odgađanjem filma za sljedeću godinu.

Kreator Lost serije Damon Lindelof je trebao napisati scenarij za treći čin filma, ali je odustao od projekta prije završetka. Cabin in the Woods redatelj Drew Goddard je tada uskočio kako bi završio pisanje filma, iako je njegov novi završetak zahtijevao gotovo 40 minuta novih snimaka kako bi se stvorila kohezivnija pripovijest.

Nakon svih dosnimavanja, produkcijski budžet je bio vrlo blizu $200 milijuna. Film je trebao izaći u prosincu 2012. godine, a na kraju je izašao u ljeto 2013. Unatoč svim tim problemima, film je zaradio $540 milijuna diljem svijeta i smatra se uspjehom.

Međutim prošlo je šest godina od izlaska originalnog filma, a u međuvremenu su izašle razne druge verzije zombi adaptacija, poput serije The Walking Dead, te je studio zabrinut oko potencijalnog uspjeha ovog filma i okreće se nekim sigurnijim pothvatima, poput nova dva Mission: Impossible filma, koji u kina dolaze 2020. i 2021. godine.

World War Z nastavak bi možda mogao jednom doći na red, iako se čini nakon ovih izjava da će studio krenuti sve ispočetka ako se to i dogodi.

Jeste li razočarani vijestima? Napišite nam u komentarima.

Druge je zanimalo i ovo...