Recenzija: Split (2016)

Recenzija: Split (2016)

Tri djevojke je oteo muškarac, kojem su dijagnosticirane 23 različite osobnosti, one moraju pokušati pobjeći, prije pojave njegove strašne 24 osobnosti. 

Žanr filma:

Horor, triler

Redatelj:

M. Night Shyamalan

Scenarist:

M. Night Shyamalan

Glumci:

James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson

 Podvojen (2016) on IMDb

Split

Split je Američki, psihološki, horor, triler film, od redatelja M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Unbreakable, Signs). Glavni glumci u filmu su James McAvoy, Anya Taylor-Joy i Betty Buckley.

Još jedno vrlo dobro ostvarenje redatelja M. Night Shyamalan, koji se vrlo dobro snalazi u takvim mističnim vodama. Ne bi ovaj film nazvao vrhunskim, ali nije loš, nije uopće loš.

Osobno me film najviše podsjeća na film Identity iz 2003, u kojem se, isto kao i u ovom filmu nalazi osoba s podvojenim ličnostima, samo za razliku od ovog filma, u Identity ima puno više glumaca i upravo zato je Identity ipak daleko bolji film.

Kao što sam rekao ovaj film je i dalje vrlo dobar, ali cijeli film nosi James McAvoy, koji je odlično odglumio ne jednu nego nekoliko odličnih uloga u filmu. Nažalost ostali glumci u filmu gotovo da i ne postoje. Uz to lokacije su praktički dvije sobe, tako da i na tom polju je dosta slabo.

Film je vrlo dobar spoj jednog misterioznog trilera i laganog psihološkog horora. S interesantnim izmjenama dinamike filma kroz različite podvojene ličnosti.

Gledajući film jedno 5 puta sam mijenjao odluku koju bi mu ocjenu dao. Iskreno pred kraj filma sam ga mislio poprilično popljuvati, ali zadnjih jedno pola minute je drastično promijenilo odluku jer dosta stvari kojih sam smatrao pretjerane u filmu su na kraju sjele na svoje mjesto. Dalje vam o tome ne mogu govoriti kako ne bi pokvario, meni, totalno ne očekivan kraj.

Vrlo dobar film koji bi preporučio gledati svima.

Similar Posts