Frozen 2 je zaledio konkurenciju na kino blagajnama i oborio razne rekorde

Frozen 2 je zaledio konkurenciju na kino blagajnama i oborio razne rekorde

Disneyjev Frozen 2 se možda odvija u svijetu ledenih temperatura, ali obožavatelji su rastopili led svojim toplim prijemom animiranog filma, u iznosu od oko 127 milijuna dolara samo u kinima diljem Amerike! Kada se tu pribroji još 223 milijuna dolara diljem svijeta, dolazimo do brojke od 350 milijuna dolara samo u prvom vikendu otvaranja. Film je uništio razne rekorde na kino blagajnama i postao najveće ikada otvaranje za Walt Disney Animation Studios.

Ford v Ferrari je na drugom mjestu u utrci s otprilike $16 milijuna u svom drugom tjednu u kinima, čime je pao s prve pozicije. Još jedan novi naslov, Tom Hanksom predvođen A Beautiful Day in the Neighborhood, uzima treće mjesto s otprilike $13.5 milijuna.

Sljedeća dva mjesta su zauzeli novo pridošlica 21 Bridges ($9.3 milijuna) i povratnička ratna drama Midway s $4.7 milijuna.

Recenzija: Frozen 2 (Snježno Kraljevstvo 2, 2019)

Ovo ogromno otvaranje Frozen 2 filma i nije tako veliko iznenađenje, s obzirom na ogromni uspjeh originala iz 2013. godine, koji je otvorio s ogromnih $243.4 milijuna samo u Americi. U nastavku se vidi povratak svih najdražih likova Anna (Kristen Bell), Elsa (Idina Menzel), Kristoff (Jonathan Groff) i Olaf (Josh Gad), dok napuštaju Arendelle i putuju u drevnu, jesenju šumu očarane zemlje dok su namjeravali otkriti podrijetlo Elsinih moći kako bi spasili svoje kraljevstvo.

Gledatelji su dali filmu vrlo dobar A- rejting, a recenzije i kritičari su u velikoj većini bili pozitivni – iako se većina slaže da je to vjerojatno bio nastavak bez kojeg bi mogli živjeti. Mi smo filmu Frozen 2 (Snježno Kraljevstvo 2, 2019) dali ocjenu 9 i nalazi se vrlo visoko na našoj listi najboljih filmova 2019. godine.

Sve u svemu, zarada na kino blagajnama je pala za nevjerojatnih 7,0 posto u odnosu na godinu ranije, navodi Comscore. Taj se broj neprestano smanjuje tijekom ljeta, ali sada se povećava kada se približavamo kraju godine.

Similar Posts