James Bond 'No Time to Die' značajno odgođen zbog Koronavirusa

James Bond ‘No Time to Die’ značajno odgođen zbog Koronavirusa

No Time to Die, posljednji James Bond film u kojem će glumiti Daniel Craig je službeno odgođen, producenti su objavili.

“MGM, Universal i Bond producenti, Michael G. Wilson i Barbara Broccoli, danas su objavili da nakon pomnog razmišljanja i temeljite procjene globalnog kino tržišta, puštanje NO TIME TO DIE bit će odgođeno do studenog 2020.,” piše u twitu na službenom profilu filma. “Film će doći u kina u U.K. 12. studenog 2020. s datumima izlaska diljem svijeta koji tek stižu, uključujući U.S. datum izlaska koji je 25. studeni 2020.”

Najava slijedi nakon velike molbe obožavatelja na mreži koja je apelirala na studio da odgode premijeru jer se zabrinutosti zbog koronavirusa i dalje šire onoliko brzo koliko i sama bolest.

Kao i s mnogim studijima filmova i televizije, i MGM je pomno pratio situaciju s respiratornom bolešću poznatom kao COVID-19, čiji se novi slučajevi i dalje pojavljuju u SAD-u i inozemstvu. Odluka o odgodi puštanja u kina bila je na kraju ekonomska odluka u svjetlu masovnih zatvaranja kina u Kini, Italiji, Francuskoj i drugim međunarodnim teritorijima, saznaje EW. No Time to Die prvi je Bondov film u pet godina, a studio je želio ovo izdanje donijeti najvećem broju obožavatelja na globalnoj razini. S toliko nepoznanica koje su povezane sa širenjem koronavirusa i neprestana zatvaranja kina, MGM je bio prisiljen donijeti odluku.

No Time to Die prvotno je trebao doći u U.K. 02. travnja i odabrana međunarodna kina, nakon čega je 10. travnja trebalo na red doći američko izdanje. U režiji Caryja Fukunaga, u filmu glume Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ana de Armas, Naomie Harris , Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Ralph Fiennes i Christoph Waltz.

Ovaj potez odgode od nekoliko mjeseci označava najnoviji veliki utjecaj na izlaske filmova u proljeće i ljeto Hollywooda jer industrija drastično pomiče svoje planove. Neki analitičari za kino blagajname predviđaju gubitke u milijardama dolara, osobito s izdanjima koja će stići u narednih nekoliko mjeseci.

Paramount je nedavno otkazao produkciju Mission: Impossible 7 u Italiji, CBS je slično otkazao snimanje The Amazing Race nakon zaustavljanja u Engleskoj i Škotskoj, a Amazon je nedavno povukao svoje prisustvo sa SXSW Film Festivala, između ostalih zbivanja uzrokovanim koronavirusom.

Similar Posts