10 Najboljih filmova Zac Efron

Zac Efron filmovi – Top 10 najboljih

Zac Efron filmovi uglavnom su namijenjeni za nešto mlađu populaciju, iako je ovaj glumac vješt u gotovo svim žanrovima.

Zachary David Alexander “Zac” Efron (San Luis Obispo, Kalifornija, 18. listopada 1987.), američki glumac i pjevač. Karijeru je započeo početkom 2000-ih, a postao je poznat ulogama u filmskom serijalu High School Musical, seriji Summerland i remakeu filma Lak za kosu. Zadnju glavnu ulogu igrao je u filmu Ponovno 17, kada je glumio srednjoškolca Mikea O’Donnella.

Zac Efron filmovi – kratki uvod

zac efron filmovi
Foto: Shutterstock

Kada pogledamo profil Zaca Efrona na stranici IMDb, vidimo da se ovaj glumac u svojoj, još uvijek mladoj karijeri, našao u više od 60 filmova i serija. Ipak, Zac Efron filmovi su ono na što smo se fokusirali, dok ćemo serije i ostale nastupe ostaviti za neki drugi put. Sada, bez puno duljenja, recimo kojih je 10 najboljih filmova Zaca Efrona.

Zac Efron filmovi – 10 najboljih

10. Parkland (2013)

Zac Efron filmovi - Parkland (2013)

Žanr: Drama, povijesni, misterija
Redatelj: Peter Landesman
Glumci: Zac Efron, Tom Welling, Billy Bob Thornton

Radnja ukratko: Predsjednik John F. Kennedy ubijen je dana 22. studenog 1963. To je također i dan kada je skupina običnih građana postala sudionicima neuobičajenog događaja. PARKLAND pripovijeda o tragičnom danu iz perspektive onih koju su ga osobno proživjeli: mladih dokrora i sestara bolnice Parkland, Tajne službe, kamarmana koji je slučajno snimio događaj, brata Lee Harvey Oswalda i JFK ovog tima za sigurnost. To je priča o skromnim, hrabrim ljudima koji nam kroz svoje priče otkrivaju detalje ovog strašnog događaja.

9. Charlie St. Cloud (2010)

Zac Efron filmovi - Charlie St. Cloud (2010)

Žanr: Drama, fantazija, romantika
Redatelj: Burr Steers
Glumci: Zac Efron, Kim Basinger, Charlie Tahan

Radnja ukratko: Charlie St. Cloud je mladić koji je prebolio tugu zbog smrti svog brata. Toliko da se zaposli kao čuvar na groblju gdje mu je brat pokopan. Charlie ima posebnu vezu sa svojim bratom tako što ga može vidjeti. Svake noći se susreće s njim i razgovara. Ali kada u Charliev život uđe cura mora odabrati izmedju života s njom i održanja obećanja koje je dao Samu.

8. The Lucky One (2012)

The Lucky One (2012)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Scott Hicks
Glumci: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner

Radnja ukratko: Prema romanu Nicholasa Sparksa, priča o vojniku koji u Iraku zakopanu u blatu, pronalazi fotografiju nasmiješene mlade žene. Nakon što preživi zajamčenu smrt počinju mu se događati čudne stvari, te pomišlja kako mu fotografija nosi sreću. Povratkom iz rata kreće u potragu za svojom srećom.

7. Liberal Arts (2012)

Liberal Arts (2012)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Josh Radnor
Glumci: Josh Radnor, Elizabeth Olsen, Zac Efron

Radnja ukratko: Kada Jesse, 35-godišnji savjetnik za fakultetske upise iz New Yorka, primi poziv sa svog bivšeg sveučilišta na Srednjem zapadu na večeru povodom umirovljenja njegovog omiljenog profesora, ubrzo se ponovno zaljubi u sveučilišni život. Ali kada upozna 19-godišnju Zibby (Elizabeth Olsen), pametnu i predivnu studenticu zaljubljenu u knjige te kćer prijatelja njegovog profesora, odjednom se zatekne u moralnoj dilemi: nastaviti odnos s tom srodnom dušom, ili slomiti njezino srce i vratiti se u “stvarni svijet”?

6. Neighbors (2014)

Neighbors (2014)

Žanr: Komedija
Redatelj: Nicholas Stoller
Glumci: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron

Radnja ukratko: Mlada obitelj s veseljem dočekuje nove susjede. Oni su simpatični, mladi i… članovi studentskog bratstva koje organizira najbolje tulume u gradu! Dok im se život okreće poput vrtuljka, zbunjeni roditelji i njihova mala beba pokušavaju se prilagoditi novonastaloj situaciji, ali i zaustaviti “vesele” susjede prije nego što demoliraju cijelu ulicu i otjeraju ih što dalje od kuće i društva iz pakla.

5. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Žanr: Biografski, krimi, drama, triler
Redatelj: Joe Berlinger
Glumci: Lily Collins, Zac Efron, Angela Sarafyan

Radnja ukratko: Bivši perspektivni student prava, Ted Bundy, upada u vrtlog sudskih procesa nakon što bude optužen da je serijski ubojica. I dok se životi njemu bliskih osoba raspadaju, Bundy se provlači kroz sudove triju saveznih država, ne samo proklamirajući svoju apsolutnu nedužnost, već i s uvjerenjem kako će sve završiti dobro.

4. Me and Orson Welles (2008)

Me and Orson Welles (2008)

Žanr: Komedija, drama
Redatelj: Richard Linklater
Glumci: Zac Efron, Claire Danes, Christian McKay

Radnja ukratko: Tinejdžer Richard Samuels (Zac Efron) slučajno dobije malu ulogu u slavnoj produkciji “Julija Cezara” kazališta Mercury iz 1937. godine, koju režira mladi Orson Welles (dojmljiva gluma debitanta Christiana McKaya). Tijekom jednoga čarobnog tjedna, Richard ostvaruje svoj brodvejski debi, zaljubljuje se u ambicioznu stariju ženu i otkriva mračnu stranu genija nakon što se usudio zamjeriti bahatom, briljantnom Wellesu. Richard mora na brzinu odrasti.

3. Hairspray (2007)

Hairspray (2007)

Žanr: Komedija, drama, mjuzikl
Redatelj: Adam Shankman
Glumci: John Travolta, Queen Latifah, Nikki Blonsky, Zac Efron

Radnja ukratko: Ugodno popunjena tinejdžerica Tracy Turnblad ući Baltimore 1962. stvar do dvije o integraciji nakon što je dobila spot na lokalnoj plesnoj TV stanici.

2. The Disaster Artist (2017)

Žanr: Biografija, komedija, drama
Redatelj: James Franco
Glumci: James Franco, Dave Franco, Ari Graynor, Zac Efron

Radnja ukratko: Neki su filmovi namjerno toliko loši, da postanu zabavni za gledanje.

1. The Greatest Showman (2017)

Recenzija: The Greatest Showman (2017) - Svijet filma

Žanr: Biografija, drama, mjuzikl
Redatelj: Michael Gracey
Glumci: Hugh JackmanMichelle Williams, Zac Efron, Zendaya

Radnja ukratko: Inspirirano maštanjima P.T. Barnum, The Greatest Showman je originalni mjuzikl koji slavi rođenje zabavljačke industrije i priča priču o vizionaru koji se izdigao iz ničega, kako bi stvorio spektakl koji je postao svjetska senzacija.

Similar Posts