Najbolji boksački filmovi

Najbolji boksački filmovi

U ovom članku vam donosimo najbolje boksačke filmove svih vremena. Kao i uvijek, ne zaboravite nam napisati koji su vama najbolji boksački filmovi. 

Cinderella Man (2005)

Cinderella Man (2005)

Redatelj: Ron Howard

Glume: Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko

Radnja ukratko: Priča o James Braddock, navodno potrošenom boksaču koji se vratio, postao šampion i inspiracija u 1930tima.

Million Dollar Baby (2004)

Million Dollar Baby (2004)

Redatelj: Clint Eastwood

Glume: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman

Radnja ukratko: Priča govori o podcijenjenom boksačkom treneru kojeg muči savjest zbog prošlosti pa iskupljenje pokušava pronaći pomažući boksačici amaterki u njezinom krhkom snu da postane profesionalka. Sjajna glumačka postava ovaj film čini još boljim. Clint Eastwood i Hilary Swank maestralno su odradili svoje uloge, a kao kao što je čest slučaj kada su u pitanju Morgan Freeman filmovi, ovaj je legendarni glumac još jednom odlično odigrao svoju ulogu sporednog, ali neizostavnog lika.

Ali (2001)

Ali (2001)

Redatelj: Michael Mann

Glumci: Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight

Radnja ukratko: Radnja prikazuje život slavnog boksača Muhameda Alija (koga glumi Will Smith) od 1964. kada je osvojio titulu prvaka u teškoj kategoriji od Sonnyja Listona, pa preko njegovog preobraćenja na islam i protivljenja vijetnamskom ratu, sve do znamenitog meča Rumble in the Jungle 1974.

The Fighter (2010)

fighter

Redatelj: David O. Russell

Glume: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams

Radnja ukratko: Fokusira se na profesionalnog boksača Mickya Warda i njegovog polubrata brata Dickya Eklunda. Amy Adams glumi Mickyevu djevojku, a Melissa Leo glumi njegovu majku.

Body and Soul (1947)

Body and Soul (1947)

Redatelj: Robert Rossen

Glume: John Garfield, Lilli Palmer, Hazel Brooks

Radnja ukratko: Karijera mladog talentiranog boksača kreće u krivom smijeru kada se neetički promotor zainteresira za njega.

Hard Times (1975)

Hard Times (1975)

Redatelj: Walter Hill

Glume: Charles Bronson, James Coburn, Jill Ireland

Radnja ukratko: Ulični borac iz doba depresije udružuje se s promotorom koji organizira ulične borbe.

Requiem for a Heavyweight (1962)

Requiem for a Heavyweight (1962)

Redatelj: Ralph Nelson

Glume: Anthony Quinn, Jackie Gleason, Mickey Rooney

Radnja ukratko: Naslovni protagonist, čiji lik tumači Anthony Quinn, je Luis “Brdo” Rivera, ostarjeli boksač na zalazu karijere koji se, mučen ozljedama i njima izazvanom demencijom, suočava sa dilemom da li se odrekne boksa kao jedine stvai koju zna raditi i pokuša započeti novu ponižavajuću karijeru kao kečer.

The Boxer (1997)

The Boxer (1997)

Redatelj: Jim Sheridan

Glume: Daniel Day-Lewis, Emily Watson, Daragh Donnelly

Radnja ukratko: Nekoć perspektivni irski boksač vraća se u Belfast nakon 14 godina zatvora zbog aktivnosti u IRA-i te, obeshrabren, zatječe grad ispunjen nasiljem i mržnjom. Vraća se u boksački ring te ponovno oživljava vezu s bivšom djevojkom.

The Great White Hope (1970)

The Great White Hope (1970)

Redatelj: Martin Ritt

Glume: James Earl Jones, Jane Alexander, Lou Gilbert

Radnja ukratko: Crni boksački prvak i njegova bijela ženska pratnja se bore za preživljavanje, dok bijela boksačka federacija traži načine da ga sruši.

Champion (1949)

Champion (1949)

Redatelj: Mark Robson

Glume: Kirk Douglas, Arthur Kennedy, Marilyn Maxwell

Radnja ukratko: Midge Kelly s bratom Conniem odlazi u Kaliforniju kako bi pronašli neki posao i izvukli se iz teškog siromaštva. Tamo se Midge počne baviti boksom i dobije nekoliko mečeva. Misli da će tako usrećiti svoju majku i želi postati slavan. U svemu tome pomaže mu trener Tommy Haley. Ali, ubrzo ga slava toliko ponese da počne nanositi bol svima oko sebe. Tek vjenčanu suprugu Emmu ostavlja zbog boksa, Tommyja zamijeni drugim trenerom, čak udari i brata Connia koji mu drži moralnu kritiku.

Similar Posts