15 Najboljih filmova John Travolta

Donosimo vam 15 najboljih filmova američkog filmskog glumca Johna Travolte. Koji su vam najbolji njegovi filmovi?

John Joseph Travolta (Englewood, 18. veljače 1954.), američki je filmski glumac, producent, plesač i pjevač.

John Travolta se proslavio ulogom nadobudnog tinejdžera Vinnie Barborina u američkom sitcomu “Welcome back, Kotter” iz 1975. godine, ali tek pravu slavu stekao je samo dvije godine poslije, u filmu Groznica subotnje večeri, zbog čije je glavne uloge zaradio prvu nominaciju za Oscara. Nakon te uloge, Travolta se tijekom 80-ih pojavljivao u mnogim TV serijama i manjim TV ekranizacijama sve do 1989. godine ulogom u filmu Gle tko to govori s glumicom Kirstie Alley. 1994. godine Travolta je zaradio svoju drugu nominaciju za Oscara u filmu Pakleni šund.

U nastavku pogledajte 15 Najboljih filmova Johna Travolte:

15. From Paris with Love (2010)

From Paris with Love (2010)

Žanr: Akcija, krimi, triler

Redatelj: Pierre Morel

Glume: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak

Ukratko: Charlie Wax tajni je agent s opakim problemom ponašanja koji sve rješava na najglasniji i najnasilniji mogući način. Za razliku od njega, James Reece sušta je suprotnost – niskopozicionirani zaposlenik američke ambasade u Francuskoj, pristojan, odgovoran i nedavno zaručen. Igrom slučaja njih dvojica postat će partneri u pokušaju zaustavljanja terorističke ćelije Pakistanaca usred Pariza, a sve će se dodatno zakomplicirati kada se otkrije tko je jedan od glavnih pripadnika te organizacij.

14. Basic (2003)

Basic (2003)

Žanr: Akcija, krimi, drama

Redatelj: John McTiernan

Glume: John Travolta, Samuel L. Jackson, Connie Nielsen

Ukratko: Nathan West (Samuel l. Jackson) instruktor u američkim rendžerima odvodi šest kadeta na posebnu vježbu u prašume Paname. Nakon olujnog nevremena u akciji spašavanja pronađena su samo dvojica kadeta od kojih je jedan teško ranjen… Pokreće se istraga koju vodi bivši rendžer Tom Hardy (Travolta).

13. Ladder 49 (2004)

Ladder 49 (2004)

Žanr: Akcija, drama, triler

Redatelj: Jay Russell

Glume: Joaquin Phoenix, John Travolta, Jacinda Barrett

Ukratko: Pod budnim okom svog šefa (John Travolta) vatrogasac iz Baltimorea (Joaquin Phoenix) sazrijeva u iskusnog veterana. Tijekom najgoreg požara u karijeri ostaje zarobljen u zgradi od 20 katova i prisjeća se svog života.

12. Lonely Hearts (2006)

Lonely Hearts (2006)

Žanr: Krimi, drama, romantika

Redatelj: Todd Robinson

Glume: John Travolta, Salma Hayek, Jared Leto

Ukratko: Martha Beck (Salma Hayek) i Raymond Fernandez (Jared Leto) bili su ozloglašeni ‘Ubojice usamljenih srca’40-tih godina 20. stoljeća. Plan je bio jednostavan: nesretne ratne udovice javile bi se na oglas u kojem se Ray predstavio kao zgodni ljubavnik. Iako je Ray i Marthu upoznao na taj način, zaljubio se i uključio u strašni posao. Nakon uhićenja, Martha i Ray su priznali dvanaest ubojstava iako se pretpostavljalo da ih je bilo oko dvadeset.

11. Hairspray (2007)

Hairspray (2007)

Žanr: Komedija, drama, mjuzikl

Redatelj: Adam Shankman

Glume: John Travolta, Queen Latifah, Nikki Blonsky

Ukratko: Punašna tinejdžerica odluči zaustaviti segregaciju na plesnom podiju.

Similar Posts