'Fast & Furious 9' bi nam mogao pokazati detalje pogibije Dominic Torettovog oca

‘Fast & Furious 9’ bi nam mogao pokazati detalje pogibije Dominic Torettovog oca

Tijekom snimanja nadolazećeg devetog nastavka akcijskog serijala Fast & Furious, glavni glumac Vin Diesel je često objavljivao slike i videe sa seta, u kojima nas je zadirkivao mogućom radnjom devetke koja je još uvijek nepoznata. No u jednom od njih nam je dao hint da bismo mogli konačno vidjeti kako je izgledala smrt oca njegovog lika, Dominica Toretta, i njegove sestre, Mije, koju glumi Jordana Brewster.

Vin je objavio na Instagramu video sa kolegicom Michelle Rodriguez gdje se nalaze na tribinama oko neke profesionalne staze za auto-utrke, što nas podsjeća na onaj trenutak kada je Vin Dieselov Dom Toretto još u prvom Fast & Furious filmu pokazao Paul Walkerovom Brianu Dodge Charger iz 1970., automobil kojeg su on i njegov otac gradili, i kojeg Dom do tad nikad nije vozio samo zbog jednog događaja:

“To je moj otac. Bila je staza kružnih dionica. Posljednja utrka sezone. Tip po imenu Kenny Linder dolazio je iznutra na završni zavoj, udario mu je u branik i zabio ga u zid pri 120. Gledao sam oca kako gori do smrti. Još se sjećam kako je vrištao. Ljudi koji su bili tamo rekli su da je moj otac umro prije nego što su spremnici goriva eksplodirali. Rekli su da sam ja vrištao.”

Nakon toga je Vin Diesel izrekao poznati ‘quarter-mile’ citat koji je i danas aktualan među fanovima serijala. Taj događaj je zasigurno ostavio neizbrisiv ožiljak u Domovom životu, a čini se da bi se stare rane ponovno mogle otvoriti u najnovijem nastavku popularnog Universalovog serijala. Sigurno bi bilo dobro još dodatno istražiti Domovu prošlost, a još i bolje kada bi ga vidjeli kako se utrkuje na toj istoj stazi kao i njegov otac. Iako je rečeno da je nakon tog tragičnog događaja napao Kennya Lindera i izudarao ga francuskim ključem, nakon čega je Domu doživotno zabranjen pristup toj trkaćoj stazi. No čini se da ga to nije spriječilo da se vrati.

Fast & Furious 9 u kinima očekujemo 22. svibnja 2020.

Similar Posts