'Terminator: Dark Fate' stavlja franšizu na čekanje - imat će gubitke preko $120 milijuna

‘Terminator: Dark Fate’ stavlja franšizu na čekanje – imat će gubitke preko $120 milijuna

Terminator: Dark Fate je jako podbacio u kinima diljem Amerike, te je na vikendu otvaranja uspio zaradio samo $29 milijuna. Time je ova tridesetpetogodišnja franšiza terminirana.

Ta (mračna) sudbina se nastavila i diljem svijeta, gdje ništa puno bolje nije prošao, te je do sada zaradio $94.6 milijuna, uključujući ne pretjerano sjajno (a opet gotovo isto kao u Americi) otvaranje u Kini od $28 milijuna, za ukupnu trenutnu zaradu od $123.6 milijuna.

Predviđa se da će Terminator: Dark Fate izgubiti oko $120 milijuna za partnere Skydance Media, Paramount Pictures i 20th Century Fox, koji su svaki dali po 30 posto od $185 milijuna budžeta filma (Disney, koji je sada vlasnik filmskog studija Fox, nadoknadit će gubitak), izvori kažu za The Hollywood Reporter. Preostalih 10 posto je ulog Kineskog Tencenta.

Terminator: Dark Fate osvoji vikend na kino blagajnama, ali daleko ispod očekivanja

Crvena tinta bi mogla dostići 130 milijuna dolara ako se film ne održi u inozemstvu; obrnuto, gubici bi mogli biti bliži 110 milijuna dolara ako budu jaki u ostatku svijeta, dodaju izvori.

I dok će se ovi gubici rasporediti na razne strane, iznenađujuće loš rezultat Terminator: Dark Fate filma na kino blagajnama će najviše osjetiti David Ellisonov Skydance, koji je potrošio desetke milijuna pokušavajući napraviti reboot James Cameronove serije koja je svoj prvi hit imala sada već davne 1984. godine. Ovo je također udarac i za Paramount, kojem je zaista potrebna neka franšiza.

Ellisonov prvi pokušaj je bio Terminator Genisys iz 2015. godine, koji su izdali zajedno s Warner Bros. Film, koji je koštao $150 milijuna za napraviti prije marketinških troškova je uspio zaraditi $440.6 milijuna, tako da nije bio financijska katastrofa. Samo u Kini je zaradio više od $100 milijuna, ali je također bio loš u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je zaradio samo $89.8 milijuna.

'Terminator: Dark Fate' stavlja franšizu na čekanje - imat će gubitke preko $120 milijuna

Terminator Genisys je trebao biti prvi film trilogije, ali s obzirom na to koliko su ga kritičari pokopali, od toga se vrlo brzo odustalo. Terminator: Dark Fate je trebao biti novi pokušaj buđenja ove franšize u obliku trilogije, ali sve je izglednije da bi trebalo prestati s tim pokušavanjima. To više nije nešto što publika želi vidjeti.

Sve je izglednije da Terminator franšizu jedno duže vrijeme nećemo vidjeti na velikim ekranima, međutim, sve popularniji medij su mali ekrani i rat streaming platformi, tako da nas ne bi začudilo da se Terminator još jednom vrati, samo ovog puta ponovno na male ekrane.

Similar Posts