Joker bi mogao Oboriti Rekord Listopada na Kino Blagajnama

Joaquin Phoenixov ‘Joker’ osvojio nagradu Zlatni Lav na Filmskom Festivalu u Veneciji

Joker je postao kritični favorit na filmskom festivalu u Veneciji 2019. zahvaljujući kritički nahvaljenom ostvarenju Joaquina Phoenixa, a sada je film primio glavnu čast s nagradom Zlatni Lav.

Na službenoj Twitter stranici Jokerovog filma, otkriveno je da je Joaquin Phoenixov performans kao super negativca nagrađen vrlo prestižnom nagradom prije dolaska u kina globalnoj publici sljedećeg mjeseca. To bi trebalo dati redatelju Toddu Phillipsu, DC Films i Joaquin Phoenixu razloga za osmijeh.

Ispod možete vidjeti službenu objavu.

Joker, koji nema poveznice s ostalim filmovima DC svemira, služi kao omaž filmovima poput Taxi Driver i The King of Comedy, a Joaquin Phoenix igra ulogu izmučenog, oštećenog protagonista dok klizi sve više niz zločinački put. Film postoji unutar puno prizemljenijih verzije nego one standardne iz Batmanove mitologije, ali tu imamo ljude koji se oblače kao klaunu i izazivaju pobune. Joaquin Phoenixova izvedba je posebno hvaljena, a pogotovo njegova unikatna izvedba lika koja je u mogućnosti efikasno raditi bez Batmana ili drugih superheroja.

Osim Phoenixa (Arthur Fleck/Joker), u filmu glume i Zazie Beetz (Sophie Dumond), Robert De Niro (Murray Franklin), Brett Cullen (Thomas Wayne), Frances Conroy (Penny Fleck), Marc Maron (Ted Marco), Douglas Hodge (Alfred Pennyworth), Josh Pais (Hoyt Vaughn), Bryan Tyree Henry, Bryan Callen, Shea Whigham i Glen Fleshler.

Joker će se zlobno nasmijati i u našim kinima od 4. listopada.

Druge je zanimalo i ovo...