Recenzija: Bad Samaritan (2018)

Pogledali smo novi horor, triler film, s David Tennant (Doctor Who) i Robert Sheehan (Misfits) u glavnim ulogama, Bad Samaritan. Našu recenziju filma Bad Samaritan pročitajte u članku.

Hrvatski naziv:

Loš Samaritanac

Žanr filma:

Horor, triler

Redatelj:

Dean Devlin

Scenarist:

Brandon Boyce

Glumci:

Kerry Condon, David Tennant, Robert Sheehan

Radnja ukratko:

Par provalnika naiđe na ženu koja je zatočena u kući koju planiraju opljačkati.

Bad Samaritan je Američki horor-triler film, redatelja Dean Devlin i scenarista Brandon Boyce. Zvijezde filma su David Tennant i Robert Sheehan, s Carlito Olivero, Kerry Condon i Jacqueline Byers u sporednim ulogama.

Priča filma počinje pomalo usporeno, ali jednom kada namjesti scenu, te kada pljačka pođe u krivom smjeru, stvari se počnu odvijati brže. Nakon toga film vrlo rijetko usporava, te i u tim trenucima se vrlo brzo vrača glavnoj priči.

S druge strane problem te priče je što je poprilično linearna i predvidiva. Bad Samaritan rijetko uspijeva iznenaditi, te se većina radnje vidi kilometrima prije nego se dogodi. Trenuci koji se čine da bi mogli biti napeti traju vrlo kratko, tako da tu napetost rijetko ili nikad ne uspiju ostvariti.

Što se tiče glumaca, veliki sam ljubitelj Tennanta i Sheehana. Tennant mi je najdraži Doctor Who, dok je Sheehan nevjerojatno dobar u seriji Misfits (tko nije gledao, trebao bi). Nažalost u ovom filmu me ni jedan od njih nije impresionirao. Iako je Tennant već pokazao da odlično može glumiti negativca (Jessica Jones – Killgrave), ovdje mi nikako nije legao, a i njegov lik je dosta loše objašnjen. Isto bi ponovio i za Sheehana, ovo je treći film u kratkom vremenu gdje sam ga gledao i ni u jednom mi nije bio dobar (GeostormMute). Možda sam se ja navikao na njega onakvog super zabavnog i nevjerojatno smiješnog iz serije Misfits ili mu samo takve uloge leže. Jako mi je žao što ne bira ili ga ne biraju više za takve uloge. Ove ozbiljne mu i ne stoje previše dobro, opet možda je to samo moj dojam zbog serije jer svaki puta kada on glumi ozbiljnost meni se čini kao da se ruga nekome. Također, lik mu je jako loše razrađen, priča oko njegovog lika je možda i najslabiji dio filma.

Bad Samaritan je i pun krivih, ne shvatljivih i glupih odluka i situacija. Ideš vidjeti jel ima nekoga negdje, dođeš na metar do, onda se ipak okreneš i odeš; usred bijela dana, na prometnoj ulicu pješaka i automobila, dođeš razbiješ auto, probušiš gume, razbiješ sve prozore, pokupiš se i odeš i nitko ništa nije vidio, ne samo to, nego svi dalje normalno hodaju ulicom. Ima još takvih situacija, ali da ne otkrivam previše o filmu neću ih nabrajati.

Iako je uzbuđenja malo u filmu, što sam na početku napisao, nije da ih nema. Ima nekoliko odličnih i napetih situacija, problem je što su često prekratko trajale. Šteta jer film je imao potencijal biti bolji nego što je ispao. Dovoljno je mračan da bi bio idealan za neki psihološki horor/triler film, ipak nije to najbolje odrađeno.

Similar Posts