The Mask (1994)

Jim Carrey kaže da će napraviti nastavak Maske pod jednim uvjetom

Zvijezda Sonic the Hedgehog donosi kultnog zlikovca iz video igre na velike ekrane, a Jim Carrey se već istaknuo kroz trailere zbog njegovog komičnog prikaza Dr. Robotnika AKA Dr. Eggman. To bi mogla biti nova upečatljiva uloga za Carreyja koji je desetljećima obožavan zbog svojih komičnih likova iz filmova Ace Ventura: Pet Detective, Lloyd iz Dumb & Dumber i titularni heroj iz The Mask. I dok su prva dva filma dobili svoje nastavke, Carrey nije bio u drugom filmu ovog stripovskog lika sa zelenim licem.

ComicBook.comov Chris Killian razgovarao je s Carreyjem o Sonic the Hedgehog i taj razgovor se u konačnici okrenuo filmu The Mask. Kada je Carrey upitan dali bi reprizirao svoju ulogu u tom filmu, dao je odgovor pun nade, ali s jednim velikim uvjetom.

“Ja ne razmišljam u smislu nastavaka i stvari poput toga, mislim, ovaj [Sonic The Hedgehog] je savršen za to jer nismo do kraja razvili lik [Dr. Eggman],” Carrey priznaje. “The Mask ja mislim, osobno, znate, ovisilo bi o filmašu. Ovisi o filmašu zapravo. Ali ja bi to samo učinio ako je u pitanju neki ludi vizionarski filmaš. Svakako.”

The Mask je originalno izašao u kinima prije 25 godina i značajan je zato što je još više pogurao karijeru Jim Carreyja u jednog od najvećih komičara 90tih godina, kao što je bio i prva velika uloga za Cameron Diaz. Pravljen prema Dark Horse stripovima istog imena od Mike Richardson, Doug Mahnke i John Arcudi, prikazuje Carreyja kao nesretnog činovnika banke Stanley Ipkiss čiji se život popravlja kada stekne čarobnu masku snažnih sposobnosti.

Za sada, Carreyja možemo uskoro vidjeti u filmu Sonic the Hedgehog koji dolazi u kina 14. veljače ove godine.

Similar Posts