John Wick: Chapter 3 - Parabellum srušio Avengers: Endgame s trona

John Wick: Chapter 3 – Parabellum srušio Avengers: Endgame s trona

John Wick: Chapter 3 – Parabellum je skinuo Avengers: Endgame s trona kino blagajni u svom prvom vikendu otvaranja. Nemoguće je da jedan film konstantno dominira kino blagajnama, neovisno o tome koliko je on uspješan. Čak i kada je E.T. izašao, on je dominirao kino blagajnama čak 16 tjedana uzastopce, ali na kraju ga je ipak netko prestigao. Nakon utrke s ‘Detective Pikachu‘ prošlog vikenda, Avengers: Endgame je ušao u ovaj vikend na izmaku snaga, a John Wick 3 je to iskoristio i zaradio čak $57 milijuna, što je gotovo duplo više nego je Avengers: Endgame zaradio ovaj vikend.

John Wick: Chapter 3 - Parabellum srušio Avengers: Endgame s trona

Legenda ‘John Wick’ franšize je samo rasla ovog vikenda. Lionsgate je imao samo dva filma koja su otvorila s više od $30 milijuna i još pet koji su otvorili s više od $25 milijuna od 2016. godine. Od izlaska filma ‘Wonder’, oni nisu imali film koji je zaradio više od $100 milijuna i imali su samo jedan film koji je ukupno zaradio više nego je ‘John Wick: Chapter 3 – Parabellum‘ zaradio ovog vikenda.

Prijašnja dva John Wick filma su definitivno imala lijepe male zarade na kino blagajnama, ali treći je uduplao zaradu otvaranja prva dva zajedno, kako donosi Box Office Mojo. Nakon završetka trećeg filma, definitivno postoji znak da franšiza ide u pravom smjeru. Hoće li doći do Chapter 4 ili ne još nije službeno potvrđeno, međutim redatelj Chad Stahelski i Keanu Reeves najavljuju da su zainteresirani i da imaju ideju za četvrti film John Wick akcijskog svemira filmova. Mislim da bi studio bio lud kada im ne bi ispunio želje.

Recenzija: Pokémon Detective Pikachu (2019)

Unatoč tome, ‘Avengers: Endgame’ također zaslužuje puno pohvala. Endgame je još uvijek u utrci za film s najvećom zaradom u povijesti, iako su mu šanse sada sve manje i manje, i dok možda nije film s najviše osvojenih vikenda u povijesti, sigurno će završiti kao jedan od onih s najvećom zaradom na kino blagajnama svih vremena. Sljedeće pitanje za njih je kuda će odavde MCU ići i što će biti sljedeće normalno za njih što se tiče kino blagajni.

Detective Pikachu‘ je također imao solidan drugi vikend otvaranja i fanovi već spekuliraju o tome koje bi sljedeće Pokemon filmove željeli vidjeti, a sada se čini sigurnim da će gledatelji i fanovi dobiti još jedan film iz tog svijeta sa znatno većim budžetom od ovoga u bliskoj budućnosti, a njihov cilj je razviti franšizu.

Sva tri ova filma se nalaze na našoj listi najboljih filmova 2019. godine.

Druge je zanimalo i ovo...