Netflix pravi nove ‘The Chronicles of Narnia’ filmove i TV serije!

Čini se kako će svijet upoznati novu verziju Aslana. The Chronicles of Narnia se udružila s Netflixom u novom ugovoru za pravljenje adaptacija filmova i serija. 
Prema izvještajima, voljena serija knjiga C.S. Lewisa će biti adaptirana kroz Netflix u filmove i serije.

Preko Facebooka, službena stranica za The Chronicles of Narnia je objavila ugovor u dugačkom postu.

“C.S. Lewisove voljene Chronicles of Narnia priče odjekuju generacijama čitatelja diljem svijeta,” Ted Sarandos iz Netflixa je izjavio. “Obitelji su se zaljubile u likove poput Aslana i cijelog svijeta Narnije, a mi smo oduševljeni što ćemo ih udomiti u nadolazećim godinama.”

Prema izvještaju, više-godišnji ugovor je napravljen između Netflix i The C.S. Lewis Company. Studio će razviti Lewisove priče u cijeli, veliki Narnia svemir, koji će se sastojati od filmova i TV serija. Svi ti filmovi i serije će biti Netflix produkcije napravljene s Mark Gordon iz Entertainment One zajedno s Douglas Gresham i Vincent Sieber. Ovaj trio producenata će nadgledati razvoj cijelog tog svemira, a izvještaji kažu da je Netflix otkupio prava na svih sedam Narnia knjiga.

“Predivno je vidjeti da se ljudi diljem svijeta raduju vidjeti još Narnije i da je razvoj u produkcijskim i distribucijskim tehnologijama omogućio da Narnijske avanture dođu u život diljem svijeta,” Douglas Gresham, posinak od C.S. Lewis, je izjavio. “Netflix se čini kao najbolji medij s kojim bi mogli ostvariti taj cilj, a ja se jako radujem raditi s njima kako bi ostvarili te ciljeve.”

Za fanove franšize ove vijesti dolaze kao šok i užitak. Netflix predvodi u izradi originalnog sadržaja već godinama, a ova akvizicija je jedan od najvećih pothvata kompanije do sada. U prošlosti, Lewisova franšiza je pravljena u igrane filmove, a sve je započelo filmom The Lion, The Witch, and The Wardrobe iz 2005. godine. Do sada, Walt Disney Pictures franšiza je iznjedrila tri filma, s četvrtim The Silver Chair koji je već dugo u razvoju. Sada fanovi očekuju da će taj četvrti dio biti otkazan, s obzirom na to da je Netflix otkupio prava na Lewisove Narnia knjige.

Veliki sam ljubitelj ove franšize, davno sam gledao odličnu igranu seriju, nakon toga vrlo dobre filmove, a uskoro se nadam da će Netflix napraviti neke odlične nove stvari s tim sadržajem. Jedva čekam povratak u Narniju.

Similar Posts