Interstellar (2014)

10 Najbolje ocijenjenih SF filmova na IMDb

Donosimo vam 10 najbolje ocijenjenih znanstveno-fantastičnih filmova, prema IMDb. Koji su vama najbolji od ovih filmova? 

Ono što je interesantno je da se na listi od 250 najboljih filmova svih vremena, našlo samo 20 znanstveno-fantastičnih. Naravno, baš poput i ostalih žanrova, znanstvena-fantastika se često miješa s nekim drugim žanrovima, tako će neki od ovih filmova biti poznatiji možda u nekom drugom žanru, ali su u svakom slučaju i SF filmovi.

10. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb ocjena: 8.3/10

Pozicija na IMDb top 250: 87

Redatelj: Michel Gondry

Glumci: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

Radnja ukratko: Kada njihov odnos postane loš, mladi par podvrgava se medicinskoj proceduri kako bi izbrisali jedno drugo iz sjećanja.

9. A Clockwork Orange (1971)

A Clockwork Orange - Svijet filma

IMDb ocjena: 8.3/10

Pozicija na IMDb top 250: 83

Redatelj: Stanley Kubrick

Glumci: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

Radnja ukratko: U budućnosti, sadistički vođa bande je zarobljen i dobrovoljno se podvrgava eksperimentu koji bi ga trebao odvići od lošeg ponašanja, ali ne ide sve po planu.

8. Aliens (1986)

Aliens (1986)

IMDb ocjena: 8.4/10

Pozicija na IMDb top 250: 68

Redatelj: James Cameron

Glumci: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Carrie Henn

Radnja ukratko: Ellen Ripley (Sigourney Weaver), posljednju preživjelu članicu posade teretnog svemirskog broda Nostromo, spašava i reanimira spasilačka ekipa svemirske stanice poslije 57 godina lebdenja u hipersnu u svemirskom shuttleu. Mjesec iz originalnog filma je sada koloniziran, ali kontakt s njime je izgubljen. Ovog puta, kolonijalni marinci imaju impresivnu vatrenu moć, ali hoće li to biti dovoljno?

7. WALL-E (2008)

WALL-E

IMDb ocjena: 8.4/10

Pozicija na IMDb top 250: 62

Redatelj: Andrew Stanton

Glumci: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Radnja ukratko: U udaljenoj budućnosti, mali robot za skupljanje otpada kreće na svemirsko putovanje koje će konačno odlučiti o sudbini čovječanstva.

6. Alien (1979)

10 Najbolje ocijenjenih SF filmova na IMDb

IMDb ocjena: 8.5/10

Pozicija na IMDb top 250: 52

Redatelj: Ridley Scott

Glumci: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

Radnja ukratko: Prati sedmeročlanu posadu svemirskog broda Nostromo koju brodski kompjuter budi iz hibernacije kako bi odgovorila na signale emitirane s nepoznatog planeta. Nakon što slete jednog od posade napadne misteriozni životni oblik, a oni uskoro saznaju da je životni ciklus tog savršenog predatora tek započeo.

Similar Posts