Recenzija: Marshall (2017) - Svijet filma

Recenzija: Marshall (2017)

Pogledali smo još jedan od kandidata za Oscara, biografsku sudačku drama, Marshall.

Žanr filma:

Biografija, drama

Redatelj:

Reginald Hudlin

Scenarist:

Jacob Koskoff, Michael Koskoff

Glumci:

Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson

Recenzija: Marshall (2017)

Marshall je Američki biografski drama film, redatelja Reginald Hudlin i scenarista Michael i Jacob Koskoff. Zvijezde filma su Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson, Sterling K. Brown, Dan Stevens i James Cromwell.

Chadwick Boseman je Thurgood Marshall, prvi Afričko-Američki odvjetnik na Vrhovnom sudu pravde, a film se fokusira na jedan od prvih slučajeva njegove karijere.
U startu bi rekao da je ovo jedan vrlo dobar i zanimljiv film i šteta je da filmovi poput ovoga ne ide za više ili barem nekog drugog Oscara, osim za Najbolju originalnu pjesmu.

Od početka film je vrlo napet i zanimljiv. Radi se o slučaju silovanja i pokušaju ubojstva bogate bjelkinje, od strane sluge crnca. Naravno u njegovu obranu staje zaštitnik nepravedno osuđenih crnaca Chadwick Boseman (ne kao Black Panther ovog puta) kao Thurgood Marshall. Uz njega je tu također odlični Josh Gad kao Sam Friedman, koji je njegova produžena ruka u sudnici u kojoj je Marshallu zabranjeno govoriti.

Većina filma se odvija u sudnici, ali to nije sve što film ima za ponuditi. Također vidimo retrospektivu slučaja, kao i probleme s kojim su se glavni likovi morali nositi u tom, za crnce i one koji im daju potporu, vrlo nezahvalnom vremenu.

Osim odličnih glumaca, rasplet priče je vrlo dobar i zanimljiv. Nije neka velika misterija, ali dovoljno da bude napeto i zanimljivo. Kako obraniti Joseph Spell (Sterling K. Brown) kojeg su već u startu svi osudili?

Glazba u filmu je odlična, što i ne čudi s obzirom na to da jedina nominacija za Oscara mu je upravo za Najbolju originalnu pjesmu – “Stand Up for Something”.

Biografski filmovi često znaju biti dosadni, ali ovaj to nije, pa ako niste, ovom filmu bi svakako trebali dati šansu, jedino ostaje žal što tako nisu mislili i na dodjeli Oscara.

Similar Posts