Kino preporuke - siječanj 2018 - Svijet filma

Kino preporuke – ožujak 2018

Pročitajte naše kino preporuke za mjesec ožujak, kao i obično, zaista je veliki izbor filmova, pa ćete si sigurno nešto moći naći za sebe. Uz svaki film dolaze njegove informacije kao i TRAILER filma.

Koje od ovih filmova želite pogledati?

LYNDON B. JOHNSON

REDATELJ: Rob Reiner | ŽANR: drama

ULOGE: Woody Harrelson, Jennifer Jason Leigh, Bill Pullman, Richard Jenkins

TRAJANJE FILMA: 98 minuta | GODINA: 2016 | DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 01.03.2018

SADRŽAJ FILMA:

Nakon što je moćni senator Lyndon Johnson 1960. godine izgubio predsjedničku nominaciju na demokratskoj konvenciji od senatora Johna F. Kennedyja, pristao je biti potpredsjednički kandidat svom mladom rivalu. Međutim, nakon što pobijede na izborima, unatoč njegovom pozamašnom političkom iskustvu i lukavim instinktima, Johnson se nađe u sporednoj ulozi kao Potpredsjednik SAD-a. Ipak, sve se mijenja dana 22. studenog 1963. godine, nakon izvršenog atentata na Kennedyja kada Johnson, sa svojom odanom suprugom Lady Bird, iznenadno postaje vođa „najveće nacije na svijetu“. Dok narod oplakuje svog idola, Johnson se nalazi u sukobu s dugogodišnjim savjetnikom, državnim odvjetnikom Bobbyjem Kennedyjem i nekada svojim mentorom iz Georgije, senatorom Richardom Russellom u vezi poznatog Zakona o građanskim pravima 1964. godine…

ZAŠTO GA POGLEDATI U KINU?

Woody Harrelson u ulozi života, a ako vam to nije dovoljan razlog, onda vjerojatno priča o najkontroverznijem Američkom predsjedniku 20. stoljeća je.

TRAILER FILMA:

RED SPARROW

REDATELJ: Francis Lawrence | ŽANR: triler

ULOGE: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons

TRAJANJE FILMA: 140 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 01.03.2018

SADRŽAJ FILMA:

Temeljeno na bestseleru New York Timesa, radnja se odvija se u suvremenoj Rusiji, a prati život Dominike Egorove (Jennifer Lawrence). Dominika je puno toga. Predana kći koja će zaštititi svoju majku pod svaku cijenu. Prima balerina koja je svoj um i tijelo dovela do apsolutnih granica. Stručnjakinja u zavođenju i manipulaciji.

Kada zbog ozljede mora prestati sa svojom karijerom, Dominika i njena majka bivaju suočene s neizvjesnom i tamnom budućnošću. Protiv njezine volje naređeno joj je se prijavi u Sparrow School, tajnu obavještajnu službu koja obučava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje.

ZAŠTO GA POGLEDATI U KINU?

Ovaj film vam preporučujem samo zbog zvučnih imena i odličnih trailera. Nažalost kritika ga je osudila, kao i gledatelji koji su imali priliku ga pogledati.

TRAILER FILMA:

PČELICA MAJA: MEDENE IGRE – SINKRONIZIRANO

PČELICA MAJA: MEDENE IGRE

REDATELJ: Noel Cleary, Alexs Stadermann | ŽANR: Animacija, obiteljski, avantura

ULOGE: Sandra Hrenar, Mateo Videk, Mirela Videk, Boris Barberić

TRAJANJE FILMA: 85 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: Njemačka

POČETAK PRIKAZIVANJA: 01.03.2018

SADRŽAJ FILMA:

Pčelica Maja se pojavila prije više od stotinu godina i ubrzo postala jedna od najčitanijih knjiga tog vremena, omiljena i kod odraslih i kod djece. Nakon prve filmske uspješnice koja je oduševila publiku svih generacija, stiže nam nastavak medene priče.

Majina je košnica i ovog puta prepuna uzbuđenja. Ljeto je završilo i stigao je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s važnom porukom za kraljicu.

Hoće li se njezina košnica konačno pozvati na Medene igre?

ZAŠTO GA POGLEDATI U KINU?

Gotovo sigurno odličan sinkronizirani dječji, animirani film, koji je smijete propustiti pogledati s dječicom u kinima.

TRAILER FILMA:

WINCHESTER

REDATELJ: Michael Spierig, Peter Spierig | ŽANR: biografija, horor

ULOGE: Helen Mirren, Jason Clarke, Sarah Snook

TRAJANJE FILMA: 99 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 08.03.2018

SADRŽAJ FILMA:

Film donosi radnju inspiriranu stvarnom Sarah Winchester (Helen Mirren) i prikazuje ekscentričnu nasljednicu bogatstva stečenog oružjem koja vjeruje da je progonjena dušama onih ubijenih Winchester puškom. Prema legendi, Sarah Winchester je vjerovala da će ostati živa dokle god će graditi svoju kuću. Film se snimao na autentičnoj lokaciji, što je bilo izuzetno teško i komplicirano filmskoj ekipi s obzirom na skučenost kuće. Sarah Winchester je beskrajno i stalno gradila tu kuću, vjerujući da će ju, ako prestane, duhovi ubijenih progoniti i na kraju ubiti. Kuću je gradila punih 38 godina. No, njezina gradnja bila je pomalo bizarna s obzirom na to da se razna vrata i prozori otvaraju u zidove ili jednostavno ne vode nikamo.

ZAŠTO GA POGLEDATI U KINU?

Potencijalno dobar horor, po onome što smo imali prilike vidjeti iz trailera, plus odlična glavna glumica, Oscarovka, Helen Mirren.

TRAILER FILMA:

THE DEATH OF STALIN

REDATELJ: Armando Iannucci | ŽANR: komedija

ULOGE: Olga Kurylenko, Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Jason Isaacs

TRAJANJE FILMA: 106 minuta | GODINA: 2017 | DRŽAVA: Velika Britanija

POČETAK PRIKAZIVANJA: 15.03.2018

SADRŽAJ FILMA:

Interni politički život Sovjetskog saveza tijekom 50-ih godina dobiva crnohumornu formu u novom filmu dobitnika nagrade Emmy i za Oscara nominiranog scenarista i redatelja Armanda Iannuccija.

U danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tuku se za kontrolu: neki žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive. Međutim svi dijele jedan zajednički motiv: očajnički žele preživjeti.

Film „Smrt Staljina“ kombinira komediju, dramu i političke intrige u najnovijem filmu proslavljenog scenarista i redatelja televizijske serije „Potpredsjednica“ i filma „U banani“.

ZAŠTO GA POGLEDATI U KINU?

Vrhunska glumačka postava i redatelj, garantiraju dobru zabavu koju ne smijete propustiti.

TRAILER FILMA:

TOMB RAIDER

REDATELJ: Roar Uthaug | ŽANR: akcija, avantura

ULOGE: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen

TRAJANJE FILMA: 118 minuta | GODINA: 2018 | DRŽAVA: SAD

POČETAK PRIKAZIVANJA: 15.03.2018

SADRŽAJ FILMA:

Lara Croft je strastvena, samostalna djevojka i kći ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona još bila tinejdžerica. Sada, nakon sedam godina, Lara nema nikakav stvaran cilj ili svrhu te odbija preuzeti uzde carstva svojeg oca jednako kao što odbija priznati da je stvarno otišao.

Protiveći se očevim posljednjim željama Lara odlučuje ostaviti sve iza sebe kako bi riješila zagonetku njegova misterioznoga nestanka, a svoju potragu započinje istraživanjem posljednje lokacije na kojoj je viđen.

ZAŠTO GA POGLEDATI U KINU?

Treba li išta više reći osim ‘Nova Lara Croft!’

TRAILER FILMA:

Druge je zanimalo i ovo...