11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Avengers: Endgame je doveo cijelu Infinity Sagu Marvelovog Filmskog Svemira do velikog finala i to je učinio na način pun pomiješanih emocija. Pa proslavimo ovaj izrazito važan superherojski film listom 11 omiljenih trenutaka koji su nas nasmijali, zabavili i rasplakali.

11. Hawkeyeva obitelj nestaje u vjetar

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Kada već govorimo o plakanju, otvaramo ovu listu početnom scenom iz filma i definitivno jednom od najtužnijih, gdje vidimo kako Hawkeyeva obitelj nestaje u vjetar nakon Thanosovog pucketanja prstima na kraju Infinity War filma. Nakon što je preskočio taj film, fanove je zanimalo gdje je bio Marvelov najbolji strijelac tijekom tog nemilog događaja, a mi smo ga na trenutak uspjeli vidjeti sretnog kako uživa s obitelji. To je bio mračan način za započeti film, ali je prikazao ljudske, emocionalne uloge na najteži način.

10. Thor ide po glavu

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Broj deset je iznenađujuća i pretjerano lagana smrt Thanosa u prvih 20 minuta filma. Thor je puno toga izgubio u Infinity War filmu i puno toga je pričano o tome kako je “trebao ići po glavu,” ali ne ovako. Kada je Thor odrezao Ludom Titanu glavu, to niti je bilo herojski, a niti zadovoljavajuće. Thor je uzeo sitnu, šuplju pobjedu znajući da je prekasno da bi se sve spasilo. Ovaj trenutak se nije osjećao pretjerano dobro, ali u njemu vidimo kako su i najveći nisko pali nakon zastrašujućih posljedica u Infinity War filmu.

9. Krađa žezla Kapetana Amerike

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Još jedna epska scena, ovog puta se malo odužila. Od zabavnog potkopavanja u liftu riječima “Hail Hydra,” do pravljenja šale na svoj račun s mlađim sobom – “Mogu to raditi cijeli dan”/”Da, znam, znam” – i uzimanje trenutka da se divi svojim super vojničkim oblinama – “To je dupe Amerike”.

8. Thor je i dalje vrijedan

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Dok je “Bro Thor” bio tu zbog zabave i smijeha, ispod njega je bila vrlo emocionalna priča lika. On se borio s depresijom, napadima panike i PTSDom koje je zaradio zbog svog neuspjeha u zaustavljanju Thanosa. Zato je bilo toliko dirljivo čuti Thora kako dobiva govor podrške od svoje majke i dokaz u obliku Mjolnira da iako je frustriran i van forme, on i dalje može biti vrijedan.

7. Napokon pokazana prava snaga Scarlet Witch

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Scarlet Witch i njezina snaga su u cijelom dosadašnjem Marvelovom Filmskom Svemiru pomalo zanemarivani i bacani u drugi plan. U ovom filmu je dobila napokon priliku, iako vrlo kratku, pokazati koliko je njezina snaga magije jaka u trenucima kada je gotovo samostalno pobijedila Thanosa. Ona rečenica “You took everything from me,” joj baš i nije trebala jer nije imala baš nikakvog smisla, ali definitivno jedan od najimpresivnijih trenutaka Avengers: Endgame filma.

6. Trka za Infinity Gauntletom

Dok se kaotična bitka otvarala oko njih, heroji su se uključili u ono što se može samo nazvati trkom za Infinity Gauntletom kako bi povratili Kamenje. I dok je to više scena, a ne samo jedan trenutak, morali smo uključiti cijeli taj događaj na listu kako bi joj odali zasluženo. Bila je čista, ostvarena stripovska radost vidjeti brojne junake kako zajedno rade na nošenju Infinity Gauntleta preko bojnog polja.

5. Prvo okupljanje A-Force

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

I dok je bilo zabavno gledati Avengers: Endgame po prvi puta, bilo je puno trenutaka za koje smo bili sigurni da će se dogoditi, ali teško da je itko mogao predvidjeti trenutak u kojem će se okupiti gotovo sve MCU heroine kako bi napravile mjesta za Captain Marvel. To ne samo da je pokazalo kako je Marvel daleko otišao u prikazivanju svojih ženskih likova, nego nam je dalo i nadu da bi jednog dana možda mogli dobiti i A-Force film.

4. Kapetan napokon dobio ples

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Da, vjerojatno ste znali da će se ovo naći negdje na našoj listi najboljih scena Avengers: Endgame filma, ali to ne znači da je ples koji je Captain America napokon dobio s Peggy Carter imalo manje emotivan. Bilo je puno trenutaka u MCU kada smo mislili da se to zaista nikada neće dogoditi, ali Endgame je iskoristio svoju manjkavu vremensku radnju kako bi nam donio upravo ovakve emotivne trenutke u kojima bi se na zadovoljavajuć način oprostili od nekih nama najdražih heroja.

3. Avengers (re)Assemble

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

I dok je scena u kojoj se okupljanju svi heroji Captain Americi iza leđa, dok je sam i slomljen stajao pred Thanosom i cijelom njegovom vojskom možda i najbolji trenutak u Avengers: Endgame filmu, izgovaranje “Avengers: Assemble” se moglo obaviti nekako glasnije i malo više epski, da bi se našlo višlje na našem popisu. Očekivalo se sigurno, uvod je bio fantastičan, samo je malo trebalo nekakvog dodatnog naglaska na te riječi.

2. Captain America je vrijedan

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

Već dugo vremena se znalo da je Kapetan vrijedan, prije filma se totalno očekivalo da bi mogao dići Mjolnir, ali je scena bila toliko napeta u filmu i fokusirana na druge stvari, da mi u tom trenutku nije bilo ni na kraj pameti da će se to dogoditi, što je dakako izazvalo totalni šok kod mene. Munje su već druga priča, ali u to ne treba sada ulaziti, Kapetan je definitivno vrijedan i to smo već dugo znali.

1. “I am Iron Man”

11 Najboljih trenutaka u Avengers: Endgame

I dok ga još na ovom popisu nismo vidjeli, teško da je moglo biti dvojbe tko će biti na broju 1 ovog popisa. Scena možda nije toliko epska kao okupljanje svih heroja, možda tako iznenađujuća kao Kapetanovo dizanje čekića, ali ova konačna žrtva najpopularnijeg heroja MCUa, koji se do sada već toliko puta žrtvovao kako bi sve spasio, učinio je to još jednom, po posljednji put. Toliko emocionalna, zadovoljavajuća, a opet izrazito tužna scena, koju će sigurno svi ljubitelji Marvela pamtiti zauvijek.

“You have my respects, Stark. When I’m done, half of humanity will still exist. I hope they remember you.”

“We will.”

Similar Posts