Recenzija: Thor: Ragnorak (2017)

Recenzija: Thor Ragnorak (2017)

Recenzija za, vjerojatno, najiščekivaniji film godine, Thor: Ragnarok je tu. Dali nas je oduševio, razočarao ili je zlatna sredina, pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Akcija, avantura, komedija, superhero

Redatelj:

Taika Waititi

Scenarist:

Craig Kyle, Christopher Yost

Glumci:

Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett

 Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Thor: Ragnarok je Američki superhero film, pravljen prema liku Marvel Stripova, Thor, produciran od Marvel Studios, a distributer je Walt Disney Studios Motion Pictures. On je nastavak na filmove Thor iz 2011 i Thor: The Dark World iz 2013 godine i ukupno je 17 film u MCU.

Thor: Ragnarok je potpuno drugačiji prikaz lika i priče od onih u prva dva Thor filma, a i drugačiji naspram većine Marvel filmova, jedino s kime bi se mogao usporediti su Guardians of The Galaxy. Ono što je bitnije za reći je da iako sam ljubitelj prva dva Thor filma, ovaj je daleko bolji.

Film pršti od zabave, zabave koja od početka do kraja filma ne prestaje, dva sata i deset minuta jednostavno prolete i jedino ostaje na kraju tuga što film nije duže trajao. Pun je akcije koja ne prestaje, a još važnije humora. Od prve minute kada film počne, pa do same završne scene u filmu sve je akcija i humor. Ni sekunde nema mjesta odmoru, a tko bi ga uopće i htio.

Priča filma, kao i sam film je fantastična. Vjerujem da nije bilo lako u jedan film ukomponirati toliko velikih likova. Thor, Hulk, Loki, Hela, Surtur, Valkyrie, Heimdall, Skurge i ostali (hrpa velikih likova), svi su fantastično ukomponirani u film, iako su Thor i Hulk, očekivano, glavni likovi, svaki od likova u filmu je imao svoj važan dio, bez kojeg ovaj film ne bi bio jednako dobar. Uz to priča je velika, priča je ogromna, priča je takva da nema šanse stati u jedan film od 2 sata i 10 minuta, a opet redatelju Taika Waititi, ne da je samo stalo, nego je od toga napravio jedan od najboljih MCU filmova do sada. U filmu su spojene, barem dvije, ogromne stripovske priče, a to su Ragnarok i Planet Hulk.

Što reći o vizualnim i zvučnim efektima?! Jedne od najboljih akcijskih scena do sada viđenih, borbe svemirskim brodovima, neka od najatraktivnijih mjesta do sada prikazanih u MCU, sve to diže ovaj film na još jednu višu razinu. Uz to, kao i u većini dobrih superhero filmova, fantastična glazba prati film od početka do kraja, a pogotovo, očekivano, u borbama.

Ako bi imao ikakvu zamjerku na film, onda bi to, za razliku od recimo Avengers, prvog filma, gdje je bilo i humora, ali i ozbiljnosti, bio upravo taj nedostatak te neke ozbiljnosti, čak i u najtežim i najmračnijim trenucima, humora nije nedostajalo. Mada teško je to navesti kao zamjerku filmu koji je pravljen za pružanje što veće količine zabave.

Inače ovaj film mi je daleko najbolji superhero i jedan od najboljih općenito filmova ove godine, a i drugi najbolji superhero film u cijelom Marvel svemiru filmova, odmah iza prvog dijela Avengers filma.

Ovo je film koji bi definitivno morali ići pogledati u kino, koji se obavezno gleda u kinu i sve ostalo, ipak ne može toliko dočarati ovaj film kao gledanje u kinu.

I još za kraj bi samo dodao:

Revengersi možda nisu Avengersi, ali su opako, opako blizu!

Druge je zanimalo i ovo...