Počela treća sezona serije Ubice Mog Oca

Počela treća sezona serije Ubice Mog Oca

Jučer je na TOP kanalu u 20 sati započela nova, treća sezona serije Ubice Mog Oca.

Prve dvije sezone serije su postigle enorman uspjeh prvenstveno među gledateljima u Srbiji, ali i šire, autori i scenaristi serije Nataša Drakulić i Predrag Antonijević su već najavili da će uskoro početi pisati i četvrtu sezonu, ali do tad ima još vremena. Nakon što je prva sezona imala 10, a a druga 12, treća bi, prema službenim najavama, trebala imati jedanaest epizoda.

Službeni sinopsis treće sezone: Inspektor Aleksandar Jakovljević riješava novi slučaj – slučaj ubojstva uglednog doktora koji ide u nekoliko pravaca sa neočekivanim preokretom na kraju. I ovdje se opisuje odnos osobnog i javnog odsjeka u oblasti zdravstva. Usporedno sa tim, odvija se veliki rat između narko-klanova oko borbe za prevlast na tržištu droge od čega Marjanović dugo pokušava da skloni Aleksandra, ali je to nemoguće. Prošlost od koje se Aleksandar još nije oporavio, smrt njegovog oca Mileta, ponovo kuca na vrata jer saznaje bolnu istinu koja mijenja sve.

Ajmo sad riješiti onaj tzv. dio “za neupućene.” U seriji se u glavnoj ulozi nalazi glumac Vuk Kostić kao Aleksandar ‘Aco’ Jakovljević, mladi, ali već iskusni inspektor iz odjela za krvne delikte koji je na početku prve sezone doživio obiteljsku tragediju kada mu je otac Mile, inače načelnik odjela za narkotike, ubijen. Ubojica nije pronađen, a Aleksandar sumnja da je ubojstvo njegovom ocu namjestio netko iz njihovih redova.

Počela treća sezona serije Ubice Mog Oca

Radnja prve sezone je započela nedugo nakon što je Mile ubijen, a službeni početak radnje se dogodio kada je u polju kukuruza ubijena i spaljena mlada studentica Milica Despotović, inače kćerka milijunaša Jovana Despotovića, vlasnika Cityland-a, najveće građevinske tvrtke u regiji. Jovana je inače u prve dvije sezone glumio Nebojša Glogovac, no on je početkom ove godine preminuo, u trećoj sezoni će lik glumiti Boris Pingović.

Aleksandar preuzima slučaj Miličinog ubojstva zajedno sa svojim prijatljem i partnerom inspektorom Mirkom Pavlovićem (Marko Janketić, kojeg znamo kao mladog Deju iz filma ZG80), a pri istrazi će im pripomoći i forenzičar Sava (Slavko Štimac), njegova mlada pomoćnica Jelena (Nina Janković Dičić), a sve to pod budnim okom načelnika Predraga Marjanovića (Tihomir Stanić), koji je bio najbolji prijatelj Aleksandrovog oca Mileta. Inače, Aleksandar Marjanovića često dovodi do ruba živaca jer Aleksandar svoj posao shvaća vrlo ozbiljno, zbog čega je konstantno trn u oku kriminalnom podzemlju, a Marjanović se boji da bi Aleksandrovo petljanje po njihovim poslovima moglo Aleksandra koštati glave, kao što je i Mileta.

U prvoj sezoni, osim što se mora nositi sa novim slučajem i obiteljskom tragedijom, Aleksandar je i razapet u ljubavnom trokutu između mlade forenzičarke Jelene, te njegove dosadašnje djevojke, javne tužiteljice Marije (Katarina Radivojević).

Počela treća sezona serije Ubice Mog Oca

Od sad pa nadalje, SPOILER ALERT je uključen, prestaje vrijediti nakon iduće fotografije!

U prvih 10 epizoda smo posvjedočili mnogim zapletima i raspletima u životima svih likova, i glavnih i sporednih. Sukob policije i kriminalnog podzemlja je uvijek sveprisutan, zbog čega će se nekim likovima ozbiljno raditi o glavi. Iako je prvi sumnjivac za Miličino ubojstvo brzo pronađen i optužen, Aleksandar sumnja u ispravnost dokaza te nastavlja istragu unatoč Marjanovićevim upozorenjima. Ali kada iz rijeke ispliva još jedan leš, ni Marjanoviću više neće biti svejedno. Istraga Milicinog ubojstva je zaključena u zadnjoj epizodi prve sezone, uhićenjem njezine majke Natalije (Nataša Ninković), no sudski proces još uvijek traje, a prema najavama, ove sezone bi trebalo biti načistac je li riječ o pravom ubojici, jer koliko god da dokaza ima da je, postoje i mnoge rupe koje bi mogle pokazati suprotno.

Druga sezona, osim što je povukla nekoliko repova iz prve, se uglavnom vrtila oko kriminalnih aktivnosti estrade, korupciji u nogometu i lokalnoj mafiji. Dogodile su se i neke promjene, Marjanović je unaprijeđen u direktora policije, a bivša direktorica Obradovićka (Mirjana Karanović) će u Aleksandru baciti bubu u uho da je Marjanović kriv za Miletovo ubojstvo. Aleksandar i Mirko će udružiti snage sa inspektorom Zoranom (Miodrag Radonjić) kako bi pronašli dvojicu atentatora koji su smaknuli lokalnog pjevača Luneta (Dragan Marinković), a Aleksandar taj slučaj doživljava i više nego osobno, jer je u pucnjavi koja je Luntea koštala glave, stradala je i Jelena, iako, na sreću, ne smrtonosno. Glavni sumnjivci će biti lokalna pjevačica Biba (Milena Vasić), te ugledni nogometni menadžer Baron (Tihomir Arsić), no ono što pozitivci ne znaju je da su i oni samo marionete jednog većeg kriminalnog tijela. Osim njih, u seriji će i veliku ulogu imati i mlada, ali opasna Ruža (Isidora Simijonović), suradnica mafijaša Nemanje (Dragan Marjanović) i korumpiranog odvjetnika Miloša Rončevića (Andrija Milošević).

No, i pokraj svega što će se dogoditi, Aleksandar će doživjeti najveći šok kada mu Obradovićka otvoreno kaže da je Marjanović njegov otac, izbezumljeni Aleksandar prvo odlazi svojoj majci Olji (Elizabeta Đorevska), a nakon toga i provaljuje u Marjanovićev stan te uzima češalj za kosu kako bi napravio DNK test.

U jučerašnjoj epizodi, na početku treće sezone, stižu novi problemi, ugledni beogradski ginekolog je ubijen, a Aleksandar već ima široki popis sumnjivaca. Ruža je otela Mirkovu ženu (Ivana Nikolić) te traži Marjanovićevu glavu kao zamjenu. Marjanović postavlja Zorana za novog načelnika odjela za krvne delikte, a Zoran započinje suradnju sa Bogdanom (Ljubomir Bandović), načelnikom odjela za narkotike na slučaju ubojstva Nemanje i njegovih pomagača, ne znajući da je, još u drugoj sezoni, njih “maknula” Branka (Tatjana Kecman), policajka u penziji, (koja je prije bila uski Marjanovićev i Miletov suradnik), a njezin nered je na kraju počistio Marjanović osobno.

Počela treća sezona serije Ubice Mog Oca

OVDJE SPOILER ALERT PRESTAJE VRIJEDITI!

Serija Ubice Mog Oca je visoko budžetna serija, sa dobro i detaljno napisanim scenarijem, no treba znati da se ovakva serija gleda strpljivo, jer se puno više vrti oko likova, njihovih života, osjećaja i djela, a ne isključivo oko radnje. Nadam se da oni koji ju gledaju imaju dobre živce za cliffhangere, jer ih ima poslije apsolutno svake epizode, a tek cliffhangeri koji su ostali na krajevima prve i druge sezone su takvi da će te pomislit: “A šta ste je baš sad morali završiti?”

Inače, u ovoj seriji svaka sezona ili počne ili završi u kafiću, a u tim scenama su se pojavili i pjevači Halid Bešlić, Šaban Šaulić i Saša Matić, koji su pjevali svoje nove pjesme koje su na YouTube-u popraćene spotovima u kojima se nalaze scene iz serije.

Treća sezona serije Ubice Mog Oca, svaki ponedjeljak u 20 sati na TOP kanalu.

Similar Posts