Avengers: Endgame vrlo blizu #1 na svjetskim kino blagajnama

Tekuća borba između James Cameronovog Avatara i ovogodišnjeg Marvelovog hita Avengers: Endgame se bliži kraju, jer je Avengers: Endgame sada samo $7 milijuna do obaranja deset godina starog rekorda kojeg drži Avatar, kao film s najvećom zaradom u povijesti.

I dok se predviđalo da će do ovog vremena već prijeći Avatara, nakon prvih nekoliko tjedana, Avengers: Endgame se približava svom cilju malo sporije nego se očekivalo. I dok je već prestigao Avatara na domaćem (Američkom) tržištu, Avengers: Endgame ga i dalje treba prestići na svjetskom.

Prema Variety, Avengers: Endgame je zaradio dodatnih $2.8 milijun diljem svijeta ovog vikenda, čime se jako približio zaradi od $2.78 milijardi i na samo $7.2 milijuna je od prvog mjesta i rušenja rekorda koji drži Avatar. Dakako, ovo se treba zahvaliti drugom vikendu Spider-Man: Far From Home filma u kinima, pogotovo ako dodamo težinu te duboke, povezane priče između ta dva filma.

S obzirom na to da mi ne znamo koliko će još Disney držati Avengers: Endgame u kinima, ova epska borba između filmskih divova je time još napetija. Iako je jedan od Avengers: Endgame redatelja, Anthony Russo, izjavio da njemu na kraju neće biti bitno hoće li Endgame ili ne prestići Avatara na kino blagajnama, pitanje je misle li tako i ostali filmaši povezani s filmom ili će svoje izjave mijenjati u slučaju da film sljedećih dana dođe na broj 1 kino blagajni. Dakako, čak i ako Avengers: Endgame dođe na broj 1, 2021. godine dolazi Avatar 2 koji bi to ponovno mogao ugroziti (iako sam vrlo skeptičan prema tome).

Avengers: Endgame produženo izdanje nije uspjelo skinuti Avatar s prvog mjesta!

Nakon ovog vikenda, šanse da Avengers: Endgame prestigne Avatar na koji blagajnama i postane film s najvećom zaradom u povijesti su se znatno povećale. Ostaje vidjeti koliko dugo će se Disney odlučiti ga držati u kinima, ali ako uspije u svom cilju, teško će ga u bližoj budućnosti neki film moći skinuti s trona, pogotovo ako se uzme u obzir da su filmovi poput Avengers: Infinity War i Star Wars: The Force Awakens prije njega uspjeli jedva prijeći $2 milijarde. Naravno, povijesna lista filmova s najvećom zaradom je puna novih filmova, tako da je ipak samo pitanje vremena kada će doći netko novi tko će ga uspjeti skinuti – ako streaming platforme ne preuzmu.

Similar Posts