Recenzija: Rampage (2018)

Pogledali smo novi acijsko-avanturistički film s Dwayne ‘The Rock’ Johnson u borbi protiv čudovišta, Rampage! Našu recenziju pročitajte u članku. 

Datum izlaska filma:

11. travanj 2018

Žanr filma:

Akcija, avantura, sci-fi

Redatelj:

Brad Peyton

Scenarist:

Ryan Condal, Carlton Cuse

Glumci:

Jeffrey Dean Morgan, Dwayne Johnson, Malin Akerman

Radnje ukratko:

Kada se tri različite životinje zaraze opasnim uzročnikom, primatolog i genetičarka se udružuju kako bi ih spriječili da unište Chicago.

Rampage je nadolazeći akcijsko avanturistički film, redatelja Brad Peyton, scenarista Ryan Engle, Carlton Cuse, Ryan J. Condal i Adam Sztykiel, po priči od Engle. Pravljen je prema arkadnoj video igrici iz 1980 godine, istog imena, od proizvođača Midway Games. Zvijezde filma su Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman, Joe Manganiello, Jake Lacy, Marley Shelton i Jeffrey Dean Morgan.

Od Rampage filma nisam puno očekivao, ipak dobru zabavu i nasmijati se jesam. Nažalost, kao gotovo išta dobro u filmu, i to je izostalo. Uspio sam se jedno dva puta nasmijati, a i to na pola. Inače po stranim portalima film je hvaljen kao loš, ali užasno zabavan i, tako kažu, najbolja komedija 2018. godine. Ako ste to negdje vidjeli, ne vjerujte im.

Ovo je bio jedan užasno loš i dosadan film, u kojem ima vrlo rijetkih svijetlih točaka. Od priče puno nisam ni očekivao, kao ni da film ima smisla ili logike, tu me definitivno nije razočarao, jer je priča minimalna, a na smisao ionako nitko nije računao, pa što bi se uopće potrudili.

Ako ste mislili da je priča filma loša, čekajte dok vidite glumce i likove. Jednostavno mi nije jasno odakle su ih iskopali. Jedan gori od drugog, uključujući The Rocka. Ma što god se dogodilo, promjena na njemu nema, ni znoja, ni prljavštine na njegovom licu, a niti promjena istog. Ipak, on je bolji od svih ostalih. Ono što je također, gotovo smiješno za vidjeti je, njega kako trči. Nedavno sam u Tomb Raider filmu, nahvalio Alicia Vikander, kako je elegantna u gotovo svakom pokretu i izgleda prirodno snimajući svaku akcijsku scenu, uključujući trčanje, Dwayne Johnson je upravo suprotnost toga svega.

Jedina dobra stvar u filmu su vizualni efekti, ali to definitivno nije dovoljan razlog za gledati film. Čak i oni nisu prvi puta viđeni i jako podsjećaju na one iz Konga ili Jurassic World.

Nevjerojatno je koliko su potrošili na reklamu, trailere i slično, kako bi uvjerili ljude, a time i mene, da bi film, ako ništa drugo, mogao biti zabavan. Zaista vrhunska reklama, za užasan proizvod.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts