10 superhero uloga kao stvorenih za Tom Cruisea

10 superhero uloga kao stvorenih za Tom Cruisea

Mission: Impossible – Fallout je podsjetio gledatelje diljem svijeta da je Tom Cruise jedna od rijetkih pravih zvijezda današnjeg Hollywooda. Također je jedan od iznimaka pravih velikih zvijezda koje još nisu kročile u svijet superheroja, a mi vam ovom prilikom donosimo 10 superherojskih uloga kao stvorenih za njega. 

Ključ je ciljati superherojske uloge znajući Cruiseove prednosti i sklonosti. Tko god imalo prati Cruisea zna da je on nevjerojatno karizmatičan i izražajan, čak i u filmovima koji bi bez njega bili dosadni. Vrlo je aktivan vođa u većini filmova, te i dalje izvodi sam sve svoje akrobacije, čak i sada u 50tima. Tom Cruise također preferira herojske uloge, tako da samo uvrstili samo jednog negativca na popis. Zadnje na što smo gledali je da su to uloge koje Cruiser zaista može glumiti, što znači da još nisu popunjene i da se razumne za glumca njegovog tipa.

U nastavku pogledajte za koga smo se odlučili i nemojte zaboraviti napisati nam u kojoj ulozi bi ga vi voljeli vidjeti.

WONDER MAN

WONDER MAN

Kreatori: Don Heck, Jack Kirby, Stan Lee

Prvo pojavljivanje: The Avengers (vol. 1) #9

Tko bi bio bolji za najšarmantnijeg Avengera, doslovna filmska zvijezda, nego jedna od najvećih filmskih zvijezda u povijesti? Tom Cruise bi samo morao biti ono što je (s dodatkom ionskih moći) ako bi se pridružio Avengersima kao Wonder Man. Uz to, ova uloga bi omogućila vidjeti Cruisea u nekim ludim akrobatskim scenama u ovoj vrlo snažnoj ulozi.

ADAM WARLOCK

ADAM WARLOCK

Kreatori: Jack Kirby i Stan Lee

Prvo pojavljivanje: The Fantastic Four (vol. 1) #66

Kako se čini neizbježno pojavljivanje Adam Warlock u Guardians of the Galaxy Vol. 3 prati sličnu logiku. Warlock je savršena uloga, a ako uzmemo da su filmovi duhoviti, ta osoba koja bi ga glumila treba dobro izgledati i biti vrlo zabavna. Cruise bi se mogao opustiti u ovoj ulozi, te opet biti odličan.

SILVER SURFER

SILVER SURFER

Kreatori: Jack Kirby i Stan Lee

Prvo pojavljivanje: The Fantastic Four (vol. 1) #48

Silver Surfer je još jedna izvanzemaljska uloga koja bi mogla dopustiti Cruiseu da bude neobičan kao superjunak. Ovaj izbor bi opet mogao iskoristiti njegov dobar izgled, ali bi ovog puta zahtijevao malo kompleksniju ulogu, s obzirom na Surferovu prošlost koja ga vodi. I dok Cruise nije veliki fan CGI, uloga Silver Surfera bi mu mogla omogućiti odličnu ulogu u kojoj godini nisu toliko bitne, tako da bi mogao dugo vremena ostati u njoj.

GREEN LANTERN (HAL JORDAN)

GREEN LANTERN (HAL JORDAN)

Kreatori: John Broome i Gil Kane

Prvo pojavljivanje: Showcase (vol. 1) #22

Čini se kako će se novi Green Lantern filmovi fokusirati na John Stewart, ali i dalje ostaje nasljedstvo zemljinih Lanterns. Cruise bi mogao igrati ulogu Jordana trodimenzionalnom i zabavnom, što je on rijetko u stripu. On bi također mogao biti mentor novoj generaciji glumaca, s obzirom na to da je već naučio biti superheroj i filmska zvijezda u fikciji i stvarnosti.

ETERNAL WARRIOR

ETERNAL WARRIOR

Kreatori: Jim Shooter i John Dixon

Prvo pojavljivanje: Solar: Man of the Atom #10

Ako bi Cruise želio ići do svojih maksimuma i izvoditi neke zadivljujuće akrobacije, malo je boljih superheroja za to od Gilad Anni-Padda u Valiant. Besmrtnog bića željnog borbe za cijelu vječnost, Gilad može učiniti neke zaista nevjerojatne stvari u naizgled običnom tijelu. Također bi bila jako velika stvar za Valiant kada bi uspjeli dohvatiti jednu tako veliku zvijezdu za jedne od njihovih prvih adaptacija (Vin Diesel – Bloodshot)

JASON BLOOD

JASON BLOOD

Kreatori: Jack Kirby

Prvo pojavljivanje: The Demon (vol. 1) #1

S obzirom na to da DC filmovi traže alternativne rute, adaptacija The Demon bi mogla imati dosta potencijala. Cruise bi mogao spojiti heroizam i horor na način koji bi to malo njih moglo. Njegova mogućnost ostvarivanja ludih akrobacija bi dodala težinu na Bloodovo stoljećima sakupljano iskustvo i držati film zanimljivim čak i u vrijeme Etriganovog zarobljeništva u Paklu.

SAMARITAN

SAMARITAN

Kreatori: Kurt Busiek, Brent Anderson i Alex Ross

Prvo pojavljivanje: Astro City (vol. 1) #1

Nadolazeća adaptacija Astro City zahtjeva snažnog glumca u glavnoj ulozi Samaritana. Cruise bi dao pravu veličinu ovom novom svijetu, te prenio sve pozitivne emocije povezane s Samaritan. Lako je zamisliti njega kako leti i daje nadu promatračima da će sve biti uredu, kao DC Entertainment starija verzija Supermana.

MISTER FANTASTIC

MISTER FANTASTIC

Kreatori: Jack Kirby i Stan Lee

Prvo pojavljivanje: The Fantastic Four (vol. 1) #1

Kako Fox i Disney spajanje dolazi sve bliže i bliže, tako i neizbježni Fantastic Four reboot film. Malo je boljih opcija za vođu tima s toliko šarma da nagovori troje ljudi da mu se pridruže u netestiranoj raketi i već sada mogućnost da okrene lice u svim smjerovima. Cruise je starija, iskusna filmska zvijezda, koja treba ovom kako bi se ovaj reboot mogao pokrenuti na pravi način.

CORSAIR

Corsair

Kreatori: Chris Claremont i Dave Cockrum

Prvo pojavljivanje: X-Men (vol. 1) #104

Ovisno o tome što se dogodi s X-Men franšizom, Tom Cruise bi mogao glumiti odličnu cameo ulogu kao otac Scott Summera, svemirski pirat Corsair. On ima više nego dovoljno karizme, spretnosti i vještine kako bi zbijao šale dok odskakuje u nultoj gravitaciji. Ovo je vrlo unikatna X-Men uloga i jedna koju bi malo glumaca osim Cruisea moglo dobro utjeloviti.

MISTER SINISTER

MISTER SINISTER

Kreatori: Chris Claremont i  Mark Silvestri

Prvo pojavljivanje: The Uncanny X-Men (vol. 1) #221

Jedina uloga za negativca koja bi Cruiseu omogućila da bude izražajan, smiješan, šarmantan i fizički aktivan. To je nešto što ovaj majstorski manipulator Mister Sinister utjelovljuje bolje od ijednog drugog negativca. Ovo bi Cruiseu omogućila solo film u kojem bi zaista mogao pokazati svoje najjače snage boreći se protiv velike grupe starih i novih heroja. Ako je Cruiseu suđeno da glumi negativca, onda bi to morao biti Mister Sinister.

Similar Posts