Kada je FOX otkazao fanovima omiljenu seriju temeljenu na liku Lucifera Morningstara koji je prikazan u Neil Gaimanovom, The Sandman i njegovom spinoff stripu Lucifer od Mike Careyja, streaming platforma Netflix je uskočila i spasila seriju, dajući joj ne samo jednu, nego dvije sezone. Nedavno su najavili da će Luciferova pet sezona biti i njegova posljednja i onda, samo par tjedan kasnije, Netflix objavi da pravi novu seriju prema seriji stripova The Sandman. Nije trebalo dugo da se fanovi stripova zapitaju: Znači li to da će se Tom Ellisov Lucifer pojaviti u The Sandman seriji? Jesu li te dvije serije smještene u isti svemir?

U stripovima, Netflixova serija Lucifer je proizašla iz događaja u stripu The Sandman, je otkriveno da Pakao nije toliko kazna, koliko je dar Luciferu, na neki čudan način. Lucifer, tada, prati avanture palog anđela kroz razna područja uspostavljena u Gaimanovom svemiru Sandman. I dok je bilo puno razlike između Lucifera iz stripova i ovog kojeg poznajemo na malim ekranima, mnogo je suštine lika zadržano za seriju, Ellisova izvedba je bila vrlo upečatljiva i vrlo je visoko podigla ljestvicu za bilo koga tko bi mogao doći poslije njega. To čini publiku ne samo znatiželjnom već i vjerojatno, u mnogim slučajevima, punom nade da je to od početka bio plan kako bi proširili Luciferov svemir i pokazali njegovu priču postanka u The Sandman seriji i dati bogatiji, dublji kontekst negativcu.

Ako i pogledate poruku izvršne producentice Lucifera, Ildyje Modrovich, ona se ne čini razočarana, niti zove fanove da traže dodatne sezone serije, te joj je poruka općenito vrlo pozitivna i ohrabrujuća. Nešto što obično ne viđamo kada serije u potpunosti završe. Možda je to samo nadanje da tu nije kraj, ali definitivno poruka sama po sebi obećava.

Hoće li serije Lucifer i The Sandman dijeliti zajednički svemir zapravo i nije toliko važno. Ono što je bitno je tko će u novoj The Sandman seriji glumiti Lucifera? S obzirom na to da Netflix ima prava na seriju i lik Lucifera, zaista nema smisla odabir novog glumca, kada je Tom Ellis toliko fantastično utjelovio palog anđela i stvorio veliku bazu fanova. Ako i dođe do potrebe za Luciferom u seriji The Sandman, onda Netflix ne treba puno tražiti koga će uzeti za tu ulogu.

Netflix ovako objašnjava novu The Sandman seriju:

“Bogat spoj modernog mita i tamne fantazije u kojem se suvremena proza, povijesna drama i legenda besprijekorno isprepliću, The Sandman prati ljude i mjesta na koje je utjecao Morpheus, the Dream King, dok on popravlja kozmičke – i ljudske – greške koje je napravio tijekom svog ogromnog postojanja. “

Dakako, za sada još nije poznat datum izlaska nadolazeće The Sandman serije. Izvještavat ćemo vas kako se nova događanja budu razvijala.