Može li Lucifer biti dio Netflixovog Sandman svemira?

Može li Lucifer biti dio Netflixovog Sandman svemira?

Kada je FOX otkazao fanovima omiljenu seriju temeljenu na liku Lucifera Morningstara koji je prikazan u Neil Gaimanovom, The Sandman i njegovom spinoff stripu Lucifer od Mike Careyja, streaming platforma Netflix je uskočila i spasila seriju, dajući joj ne samo jednu, nego dvije sezone. Nedavno su najavili da će Luciferova pet sezona biti i njegova posljednja i onda, samo par tjedan kasnije, Netflix objavi da pravi novu seriju prema seriji stripova The Sandman. Nije trebalo dugo da se fanovi stripova zapitaju: Znači li to da će se Tom Ellisov Lucifer pojaviti u The Sandman seriji? Jesu li te dvije serije smještene u isti svemir?

U stripovima, Netflixova serija Lucifer je proizašla iz događaja u stripu The Sandman, je otkriveno da Pakao nije toliko kazna, koliko je dar Luciferu, na neki čudan način. Lucifer, tada, prati avanture palog anđela kroz razna područja uspostavljena u Gaimanovom svemiru Sandman. I dok je bilo puno razlike između Lucifera iz stripova i ovog kojeg poznajemo na malim ekranima, mnogo je suštine lika zadržano za seriju, Ellisova izvedba je bila vrlo upečatljiva i vrlo je visoko podigla ljestvicu za bilo koga tko bi mogao doći poslije njega. To čini publiku ne samo znatiželjnom već i vjerojatno, u mnogim slučajevima, punom nade da je to od početka bio plan kako bi proširili Luciferov svemir i pokazali njegovu priču postanka u The Sandman seriji i dati bogatiji, dublji kontekst negativcu.

Ako i pogledate poruku izvršne producentice Lucifera, Ildyje Modrovich, ona se ne čini razočarana, niti zove fanove da traže dodatne sezone serije, te joj je poruka općenito vrlo pozitivna i ohrabrujuća. Nešto što obično ne viđamo kada serije u potpunosti završe. Možda je to samo nadanje da tu nije kraj, ali definitivno poruka sama po sebi obećava.

Hoće li serije Lucifer i The Sandman dijeliti zajednički svemir zapravo i nije toliko važno. Ono što je bitno je tko će u novoj The Sandman seriji glumiti Lucifera? S obzirom na to da Netflix ima prava na seriju i lik Lucifera, zaista nema smisla odabir novog glumca, kada je Tom Ellis toliko fantastično utjelovio palog anđela i stvorio veliku bazu fanova. Ako i dođe do potrebe za Luciferom u seriji The Sandman, onda Netflix ne treba puno tražiti koga će uzeti za tu ulogu.

Netflix ovako objašnjava novu The Sandman seriju:

“Bogat spoj modernog mita i tamne fantazije u kojem se suvremena proza, povijesna drama i legenda besprijekorno isprepliću, The Sandman prati ljude i mjesta na koje je utjecao Morpheus, the Dream King, dok on popravlja kozmičke – i ljudske – greške koje je napravio tijekom svog ogromnog postojanja. “

Dakako, za sada još nije poznat datum izlaska nadolazeće The Sandman serije. Izvještavat ćemo vas kako se nova događanja budu razvijala.

Similar Posts