Recenzija: Terminal (2018) - Svijet filma

Recenzija: Terminal (2018)

Pogledali smo novi noir krimi, triler film, s Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher, Max Irons i Mike Myers u glavnim ulogama, Terminal. Našu recenziju filma Terminal pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Krimi, drama, triler

Redatelj:

Vaughn Stein

Scenarist:

Vaughn Stein

Glumci:

Margot Robbie, Simon Pegg, Mike Myers

Radnja ukratko:

Film prati dvoje ubojica na zlokobnoj misiji, učitelja sa smrtonosnom bolešću, zagonetnog domara i konobaricu s dvostrukim životom. Ubojite posljedice se razotkrivaju, kada se njihovi životi nađu u rukama kriminalnog genija sa željom za osvetom.

Terminal je noir krimi, drama, triler film, redatelja i scenarista Vaughn Stein. Zvijezde filma su Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher, Max Irons i Mike Myers. Film je vrlo loše ocijenjen od strane kritike, a ima i dosta lošu ocjenu na IMDb, iako vrlo mali broj ljudi za sada.

Meni je ovaj film nešto fantastično i mišljenja sam da na njemu piše Quentin Tarantino, da bi film svugdje imao ocjenu barem 8. Dakle kopija je rada i djela Tarantina, dijalozi su na nivou i poput onih u Reservoir Dogs, izgledom je nešto između Blade Runnera, Sin City i Who Framed Roger Rabbit, ma jednostavno fantastično.

Moguće da Terminal i nije za svakoga, većina filma se sjedi u jednoj, dvije prostorije i razgovara i moguće je da to nekome neće biti pretjerano zanimljivo, ali dijalozi su gotovo zarazni, glazba odlična, scene, odjeća, misterija, ambijent, ma sve fenomenalno.

Film se vrti oko recimo 5 glavnih likova, od kojih je jedan bolji od drugog. Teško je reći išta bez otkrivanja radnje, ali kroz cijeli film se gradi jedna misterija, koja je možda u nekim trenucima malo pre očigledna, dok su nam u drugim neke stvari sakrili, ali u svakom slučaju vrlo zanimljiv i moderan put kroz Zečju Rupu u Zemlju Čudesa. Jedan od možebitnih problema su dva odlična lika Vince (Dexter Fletcher) i Alfred (Max Irons), koji su zapravo potpuno ne potrebni u filmu, osim što su odlični, priči ne služe gotovo nikako. Ali konverzacije između njih su nevjerojatne, često za puknuti od smijeha.

Glumci, kao i likovi koje glume su fantastični, ipak, lik Annie (Margot Robbie) je daleko ispred svih. Definitivno joj ovakve uloge odgovaraju i nadam se da ćemo ju još puno puta imati priliku gledati u sličnima. S druge strane, lik Clinton / Mr. Franklyn (Mike Myers) je nekako najlošiji, osim što zaraznu pjesmu fićuka.

S obzirom na to da mi je film odličan, ja bi ga svima predložio pogledati, iako očigledno je da se neće svima svidjeti.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts