Kino Urania u Osijeku obnovilo sjedala kultnim likovima i citatima iz Hollywoodskih klasika!

Kino Urania u Osijeku obnovilo sjedala kultnim likovima i citatima iz Hollywoodskih klasika!

Nakon kratkog i zasluženog odmor, djelatnici vratili su se i kako su sami rekli, “odmorni, puni energije i brojnih zabavnih filmskih i nefilmskih sadržaja koji nas očekuju u kinu Urania.”

Kao i uvijek do sada, najavili su bogat program, koji uključuje sve svjetske blockbustere, kao i razne nezavisne i umjetničke filmove koje prikazuju u drugoj dvorani. Osim toga, prikazuju brojne stand up komedije, koncerte i druge prigodne manifestacije koje ovo kultno osječko kino već godinama svrstavaju u sam vrh kulturne ponude grada na Dravi.

Inače, prva kinematografska predstava u novoizgrađenom gornjogradskom Urania kinu prikazana je 19. rujna 1912. godine. Kinematografi Osijek član su prestižne europske kinoprikazivačke grupacije EUROPA CINEMAS i kao takvi imaju otvoren pristup programima EU – MEDIA, odnosno EURIMAGES.

Osim zanimljivog programa i bogate povijesti, Osječane i druge posjetitelje kina Urania od sada čeka još jedno ugodno iznenađenje, a to su nove navlake na stolicama. Kao što možete vidjeti ispod na slikama, izgledaju zaista odlično.

Ako budete imali želje i sreće, moći ćete sjediti na stolicama s likom Marlona Branda kao legendarnog Kuma, Brada Pitta iz kultnog “Fight Cluba” i njegovog citati ili nezamjenjivog Samuel L. Jacksona iz Tarantinovog klasika “Pulp Fiction”, baš kao i Penelope Cruz, te Jacka Nicholsona iz filma The Shining s citatom Here’s Johnny.

Posao oko presvlačenja stolica obavili su: dizajner Boris Matešić, tvrtka Janz Design Studio i tvrtka Grafika koja je pripremila tisak novih sjedala.

Kino Urania tu ne misli stati i kažu da će nastaviti s novim projektima i poboljšanjem kvalitete i infrastrukture samog kina. U tome bi im sigurno dobro došla i naša pomoć, pa ako ste iz Osijeka ili vas put tu navede, posjetite jedno od najstarijih kina u Hrvatskoj.

Similar Posts