Avengers 5 teorija: Avengers Endgame postavlja Kang The Conquerora kao glavnog negativca Faze 4

Avengers 5 teorija: Avengers Endgame postavlja Kang The Conquerora kao glavnog negativca Faze 4

Avengers: Endgame je moguće postavio negativca za Marvelovu Fazu 4, sa svojom pričom putovanja kroz vrijeme koja otvara put da Kang the Conqueror postane glavni negativac Avengers 5 filma. Sa završenim Thanosom i Infinity Sagom, Marvelov Filmski Svemir je u potrazi za novim Glavnim Zlikovcem za koju god formu sljedećeg Avengers filma, a Kang bi se tu vrlo dobro uklopio.

Bilo je puno govora oko toga kako će Marvel zamijeniti Thanosa, koji se pokazao velikim pogotkom kao negativac, pogotovo u Avengers: Infinity War filmu, s puno priče o likovima poput Galactusa, Annihilusa, pa čak i Norman Osborn. Za MCU nema manjka opcija za negativce, ali budući da vole zadirkivati ​​stvari prije nego što se dogode, vrijedi se osvrnuti na Avengers: Endgame i ono za što nas je taj film možda pripremao.

Zahvaljujući njihovom korištenju putovanja kroz vrijeme, jedan od najizglednijih negativaca se pokazuje Kang the Conqueror, negativac koji se bavi putovanjem kroz vrijeme, te bi bio dovoljno velika prijetnja za Avengere. Iako su njegova prava bila kod Foxa, Disneyjevo preuzimanje znači da je on itekako u igri, a postoji šansa i da ga se priprema za glavnom negativca Marvelove Faze 4 i Avengers 5 filma.

KANG THE CONQUEROR OBJAŠNJEN

Kako Avengers: Endgame priprema sljedećeg velikog negativca u MCU

U prvom pojavljivanju Kang the Conquerora u Marvelovim Stripovima, on uopće nije zvan tim imenom. Debijem u Fantastic Four #19, on se zvao Rama-Tut. Pravog imena Nathaniel Richards (možda je potomak Reeda Richardsa), putovao je u prošlost u drevni Egipat, postajući Faraon i uzeo je Apocalypsa iz budućnosti kao svog nasljednika. Nije bilo do The Avengers #8, godinu dana kasnije, kada se Kang the Conqueror i službeno pojavio, boreći se protiv Avengera koji su u tom trenutku bili Thor, Wasp i Spider-Man (sve heroji koji postoje u MCU Fazi 4), ali onda imati različite identitete je Kangova stvar.

Druge iteracije karaktera uključuju Immortuas, buduću verziju Kanga koja boravi u Limbu, i Iron Lad, koji je bio izvorni dio tima Young Avengers. Također postoji i Victor Timely, gradonačelnika gradića kojeg je Kang osnovao kao mjesto na koje bi se mogao nakratko povući. Razlog za višestruke alter-ego je taj što je Kang the Conqueror putnik kroz vrijeme, a uz te verzije su duplikati Kanga, koje svako putovanje kroz vrijeme stvori.

Iako Richards zapravo ne posjeduje nikakve tipične supermoći, on je genij koji se specijalizirao za putovanje kroz vrijeme i posjeduje vremenski brod koji mu omogućuje da posjeti bilo koje stoljeće, kroz koje je sposoban prikupiti niz različitih oružja i oklopa kako bi time poboljšao svoje sposobnosti, koristeći nevjerojatno naprednu tehnologiju kojoj nitko drugi nema pristup ili joj se ne može oduprijeti. On je također sposoban zaposliti različite vojske, što mu omogućava da osvoji različita vremenska razdoblja i dalje mu omogućuju da se s lakoćom nosi sa superherojima. To, zajedno s mogućnošću da putuje kroz vrijeme bolje od ikoga drugog, čini ga uvjerljivim izborom za glavnom negativca filma Avengers 5.

AVENGERS: ENDGAME JE STVORIO MULTIVERZUME (NA VIŠESTRUKE NAČINE)

Avengers 5 teorija: Avengers Endgame postavlja Kang The Conquerora kao glavnog negativca Faze 4

Avengers: Endgame u potpunosti je uveo vremensko putovanje u Marvelov Filmski Svemir. Iako je to već prikazano u Doctor Strange i Time Stone, ovdje je dobilo mnogo veću važnost, a korištenjem Kvantnog područja uspostavilo je sredstvo za putovanje kroz vrijeme bez upotrebe Infinity Stone (što je zgodno s obzirom na to da je uništen). Međutim, zajedno s uspostavljanjem ovog novog oblika putovanja kroz vrijeme, također je značilo stvaranje više vremenskih linija.

Kao što je Ancient One objasnila u Avengers: Endgame, svaki puta kada Avengers uzme Infinity Stone iz njegovog mjesta na vremenskoj liniji, stvorena je nova grana stvarnosti. Teoretski, Captain America ih zatvara, vraćajući kamenje natrag na svoje pravo mjesto u vremenu, ali nije baš tako jednostavno. Vidimo da Loki uzima Tesseract i nestaje, dok Cap odluči ostati u prošlosti druge stvarnosti (ako barem poslušate Russosovo objašnjenje), što ostavlja dvije od ovih grana u igri. Dodajte tu Thanosa iz 2014. godine koji pravi skok do sadašnjosti 2023., tu potencijalno postoje tri (a možda i više) vremenskih linija u Avengers: Endgame koje još uvijek postoje u MCU-u.

To je na vrhu različitih dimenzija koje su već ustanovili Doctor Strange (Dark Dimension) i Ant-Man (Quantum Realm), što znači da bez obzira kako ga Spider-Man: Far From Home tretira, multiverzum doista postoji u MCU, što znači da postoji prostor za negativca kao što je Kang the Conqueror koji bi to mogao iskoristiti i pojaviti se u Avengers 5.

KAKO BI SE KANG MOGAO UKLOPITI U MCU FAZU 4

Avengers 5 teorija: Avengers Endgame postavlja Kang The Conquerora kao glavnog negativca Faze 4

S putovanjem kroz vrijeme i višestrukim vremenskim okvirima koji su sada čvrsto uspostavljeni unutar MCU-a, šanse da se Kang the Conqueror pojavljuje u Fazi 4 uvelike su povećane, jer mu oba elementa omogućuju da se pojavi u bilo kojoj točki. Nakon Thanosa i Infinity Stonesa, malo je vjerojatno da će Marvel postaviti svog sljedećeg negativca na tako izravan, sveobuhvatan način, ali budući da već imaju sve što je potrebno za predstavljanje Kang-a, onda on ima savršen smisao kao sljedeći antagonist.

Faza 4 će se prebacivati ​​između širenja kozmičke strane MCU-a (The Eternals, Guardians of the Galaxy 3, Doctor Strange 2) i pričanja manjih, više gradskih priča (Black Widow, Shang-Chi, Spider-Man 3). S Kang the Conquerorom, Marvel bi sebi pribavio zlikovca koji može učiniti oboje: kao putnik vremena, uklapa se s prvim, ali budući da je on također lik Zemljinog podrijetla bez pravih supermoći, ne osjeća se prevelik za potonje.

The Eternals su kozmički prequel MCUa, tako da postoji mogućnost da oni dalje razvijaju ideje oko vremenskih putovanja i različitih dimenzija, a isto tako i Doctor Strange 2. Loki, Disney+ TV serija, je drugi način na koji Faza 4 može neizravno zadirkivati ​​Kanga. Gledajući planirane MCU Disney + serije, sve one imaju neki smisao: Falcon & Winter Soldier je o uspostavljanju novog Captain America; Hawkeye (ako do te serije dođe) bi mogao postaviti Young Avengers. Loki je neobično odvojen od njih jer je ostao sam, ali Kevin Feige je obećao da će ove serije utjecati na MCU. Budući da će Loki biti u drugačijoj vremenskoj liniji, onda bi to mogli iskoristiti kao jedan od građevnih dijelova Kanga i dati mu mjesto u širem planu stvari. Također je vrijedno spomenuti da Kang ima veze s Fantastičnom četvorkom, a nakon što je Foxov posao završen, stvari su se lijepo uklopile na mjesto da se pojavi, iako se pojavljivanje Marvelove prva obitelj u MCU-u i dalje osjeća kao da je daleko.

Još uvijek nije jasno kako će se Avengeri oblikovati u Fazi 4, ali Avengers 5 će se dogoditi u nekom trenutku. Morat će skupiti skupinu različitih heroja i raznovrsnih niti, a Kang kao zlikovac može povezati Fazu 4 i Avengers 5 sve do Avengers: Endgame, što je vrsta pričanja priče i građenja svijeta na koji to Marvel voli raditi. Ako se pojavi u Avengers 5, onda povezuje stvari zajedno, i što je najvažnije, Avengerima daje novu prijetnju suočavanju s kojom bi bili drugačiji od Thanosa, ali još uvijek dostojni tima.

Similar Posts