Fast & Furious 9: Lik Briana O’Connera će se vratiti! Ali fanovi nisu nimalo sretni

Fast & Furious 9: Lik Briana O’Connera će se vratiti! Ali fanovi nisu nimalo sretni

Prema novim informacijama koje su isplivale od popularnog Sun-a, sve je izglednije da ćemo lik Briana O’Connera, kojeg je do svoje tragične smrti glumio Paul Walker, ponovno nekako vidjeti u nadolazećem devetom nastavku akcijskog serijala Fast & Furious.

Kao što vjerojatno znate, Briana O’Connera je glumio glumac Paul Walker u svim filmovima ovog serijala osim trećeg i osmog nastavka. Paul je u studenom 2013. tragično izgubio život u prometnoj nesreći, a kako je tada snimanje sedmog nastavka bilo u punom jeku, produkciji su se pridružili njegova braća Cody i Caleb Waker koji su, iako mlađi, fizički vrlo slični Paulu te su u kombinaciji sa CGI-em, koji je rekreirao Paulovo lice i glas, dovršili snimanje sa izmjenjenim završetkom filma – izuzetno dirljivom scenom u kojoj Dominic Toretto (Vin Diesel) odaje počast svom bratu uz pjesmu See You Again (koja je bila nominirana za Zlatni Globus, a spot za pjesmu je drugi najgeldaniji spot ikada na YouTube). A kada Dom i Brian svojim autima odlaze u različitim smjerovima, na samom kraju je prikazana posveta “For Paul”. Iako to možda nikada ne bismo očekivali od ove franšize, nakon te posljednje scene u kino dvorani je bilo i suza.

Fast & Furious 9: Lik Briana O’Connera će se vratiti! Ali fanovi nisu nimalo sretni

S tim završetkom je lik Briana O’Connera umirovljen (odlučio je živjeti normalan život uz svoju ženu i dvoje djece), a franšiza se sa ostakom glavnih likova nastavila sa osmim nastavkom u kojem Brian, iako se nije pojavio, ipak spomenut, a film završava tako da je Dom dao svom sinu kojeg je dobio u tom filmu ime po svom prijatelju. No, iako je rečeno da su Brian i Mia, koju glumi Jordana Brewster nastavili živjeti normalan život daleko od brzih auta i užarenog asfalta, uoči početka snimanja je najavljeno da će se Jordana (koje također nije bilo u osmom nastavku) vratiti svojoj ulozi, što je postavilo veliko pitanje glede Briana.

Iako se spominjalo da bi Paulova braća Caleb i Cody mogli vratiti te da ne bi bio nikakav problem uz njihovu pomoć i određenu količinu računalne animacije ponovno vratiti Briana O’Connera na veliko platno, to je sve ostalo samo na glasinama te se Universal glede toga nikada nije službeno izjašnjavao. Međutim, Vin Diesel, glavni glumac i producent serijala objavio je na Instagramu sliku u kojoj se vidi da je Cody Walker bio prisutan na setu devetog nastavka. Iako to ništa nije službeno potvrđivalo, engleski Sun javlja kako će Briana O’Connera ponovno oživjeti korištenjem dublera i računalne animacije.

Ipak, fanovi su preko društvenih mreža iskazali veliko nezadovoljstvo ovim potezom, što nam je, vjerujte nam, i sasvim shvatljivo. Ovo su samo neki od komentara:

“Ovo nije samo nepotrebno, već i apsolutno neukusno i sramotno.”

“Potpuno uništavanje završetka Furiousa 7 i samog Paula. Sramotno!”

“Ne, Paulov lik Brian imao je prelijepu završnu scenu koju ne treba koristiti za dobivanje više novca. Dao nam je osjećaj zatvorenosti i konačnosti njegovim i Jordaninim likom.”

Jordana Brewster, koja glumi Miju, Brianu životnu suptunicu i majku njegovih dvoje djece, već je odavno potvrđena za deveti nastavak, no dok bi se s tim i lako mogli pomiriti, ovo sa Paulom bi se moglo pretvoriti u totalnu farsu, i to na nekoliko razina.

Fast & Furious 9 u kinima očekujemo 22. svibnja iduće godine.

Similar Posts