Escape from New York - remake će biti puno drugačiji od originala

Escape from New York – sve što znamo o novom REBOOT filmu

U zadnje vrijeme Hollywood je prepun remake filmova, a rezultati zadnjih godina su u najbolju ruku prosječni, s nekim, rijetkim dobrima, a većinom lošim. Sada nam na red dolazi John Carpenterov klasik Escape from New York.

U originalnom Escape From New York, redatelja John Carpenter, zvijezda filma je bio Kurt Russell kao heroj, Snake Plissken. 20th Century Fox je osvojio prava na pravljenje remake film, a sada smo saznali hrpu novih informacija o novom Escape from New York filmu. Bit će poprilično drugačiji od originala. U nastavku će biti i SPOJLERA, pa ako ne želite znati ništa o tome, preskočite.

The Wrap donosi nekoliko velikih detalja o filmu. Fox navodno želi praviti film u stilu “Planet of the Apes”. To čak i ima smisla, s obzirom na to da je Foxova Apes franšiza gazila na kino blagajnama, a uz to je bila vrlo voljena i od kritike, a i od gledatelja. Uz to, to nisu direktni remake filmovi, nego koriste glavnu ideju, kako bi ispričali priču u tom svijetu. Možda najveći od tih detalja je i da grad New York neće biti zatvor u ovom dijelu, što je bio glavni dio priče originala. Evo kako je to The Wrap objasnio:

“New York City nije zatvor najveće sigurnosti. Čudno zar ne? Zato što New York kao zatvor je bio glavni dio priče filma ‘Escape from New York’. U ovom, novom, reboot filmu, New York oduzima dah svojom ljepotom. Manhattan je otok kakvoga i poznamo, ali s više staklenih zgrada, te visokim valovitim staklenim zidom. Nebo je puno dronova spokojnih kao pčele, a umjetna inteligencija kontrolira sve u obliku etnički dvosmislene, vesele mlade žene, imena April. Malo osoblje tehničara i istraživača poznatih po nazivu “Seers” kontrolira sve.”

Otkriće da New York neće biti zatvor je poprilično veliko, ali ovaj novi izvještaj otkriva i puno drugih detalja o filmu. Pod jedan, saznat ćemo pravo ime Snake Plissken u filmu, što je velika stvar, plus dobit ćemo novog glavnog negativca. Originalni negativac je bio Duke of New York, kojeg je glumio Isaac Hayes. Ovog puta to će biti lik Thomas Newton, koji je opisan kao “plejboj nasljednik agrokemijske i biotehnološke korporacije” koji je donirao sve svoje bogatstvo prije dosta godina. The Escape From New York reboot će zamijeniti spol liku Hauk, kojeg je originalno glumio Lee Van Cleef. Umjesto njega, novi lik će postati CIA Zamjenik izvršnog direktora Roberta Hauk, koju će glumiti, za sada nepoznata glumica.

Uz to, ovaj novi film neće početi u New York, nego će početi u nekom drugom velikom gradu negdje izvan U.S. Čini se da će jedno od glavnih stvari biti masivan uragan naziva “Superstorm Ellery.” Drugi dio sukoba će biti kada sigurnosni sistem koji nadzire grad počne imati probleme, te stavi cijelu grad u opasnost. Snake će isto tako imati manje vremena da završi misiju. U originalu je imao 22 sata, a u ovom novom Escape From New York, će imati samo 11 sati. Uz to bit će nekako ‘sigurno’ mjesto u gradu naziva Fat Boy, koje je opisano kao “zloslutna, bezizrazna metalna sfera oko veličine automobila, u gnijezdu provodnika i kablova”. Na kraju, cijeli svijet će biti u kaosu. Evo kako The Wrap to pojašnjava:

“Globalno, jedan u svakih 75 ljudi je sada ili izbjeglica, interno raseljen ili traži azil.”

Originalni Escape From New York prati Kurt Russellovog kultnog lika Snake Plissken. Smješten je u apokaliptičnu budućnost gdje je Manhattan pretvoren u otok/zatvor maksimalne sigurnosti. Snake je poslan unutra kako bi spasio Predsjednika Američkih država, koji se srušio u taj razrušeni i kaotičan grad. Originalni film je smješten u 1997, a od kada je izašao 1981, 1997 se činila kao daleka budućnost. Nema još riječi o tome u koje će vrijeme ovaj novi film biti smješten, niti tko će zamijeniti Kurt Russell kao Plissken. Fox je zaposlio scenarista, odlične Britanske serije Luther, Neil Cross, da napiše scenarij za the Escape From New York reboot, kojeg je nedavno pretvorio u skicu. Fox još nije najavio datum izlaska filma, ali znamo da će John Carpenter biti izvršni producent, s Andrew Rona i The Picture Company.

Similar Posts