Treći 28 Days Later u izradi s originalnim redateljem

Treći 28 Days Later u izradi s originalnim redateljem

Prema redatelju Danny Boyleu, novi nastavak zombi filma 28 Days Later je trenutno u izradi. Tijekom promocije svog novog filma Yesterday, Boyle je osobno potvrdio vijesti o 28 Days Later 3, rekavši da se udružuje s originalnim scenaristom Alexom Garlandom za ovaj treći dio. Za sada, potvrda da se treći dio razvija je jedino što nam je Boyle dao. Za sada nema vijesti o mogućem nazivu, datumu izlaska, glumcima ili likovima, ali nadamo se da ćemo uskoro saznati više sada kada je vijest o novom zombi filmu izašla.

Treći 28 Days Later u izradi s originalnim redateljem

Originalni film 28 Days Later izašao je u Velikoj Britaniji 2002. godine. U ovoj zombi priči, virus se oslobađa kada skupina aktivista životinja oslobodi inficirane majmune iz zatočeništva. Nešto manje od mjesec dana poslije, kurir na biciklu po imenu Jim (Cillian Murphy) budi se iz kome u londonskoj bolnici kako bi pronašao napuštene ulice. Dovoljno brzo nauči o izbijanju kad počne nailaziti na zombije, iako se vojnici koje sretne kasnije pokazuju još zlobnijima nego zaraženi ljudi koji čeznu za okusom njegova mesa. U konačnici, 28 Days Later je zaradio 85 milijuna dolara u odnosu na proračun od 8 milijuna dolara i smatra se jednim od najboljih zombi filmova svih vremena.

28 Weeks Later izlazi 2007. godine, ovog puta od redatelja Juan Carlos Fresnadillo i scenarista Fresnadillo, Rowan Joffe, E.L. Lavigne i Jesus Olmo. Neka poznata lica iz Hollywooda su se pojavila u ovom nastavku, uključujući Robert Carlyle, Rose Byrne, Jeremy Renner, Harold Perrineau i Idris Elba. Nastavak otkriva da je infekcija uspješno stavljena u karantenu u Europi, iako se u sigurnoj zoni javlja još jedna epidemija kada dvoje djece traži svoju zaraženu majku. Iako nije bio toliko popularan kao original, Weeks je također bio hit na kino blagajnama, zarađujući 65 milijuna dolara s proračunom od 15 milijuna dolara.

Treći 28 Days Later u izradi s originalnim redateljem

Originalni 28 Days Later je igrao ključnu ulogu u uzdizanju zombija u pop kulturi. Direktno je utjecao na Robert Kirkmanovu seriju stripova The Walking Dead, koja je godinama bila najgledanija serija na televiziji. Također je izašao prije drugih zombi filmova vrijednih spomena u ovom stoljeću, uključujući Zack Snyderov Dawn of the Dead i zombi-komedije Shaun of the Dead i Zombieland.

Pretpostavljamo da bi se treći zombi film Dany Boylea mogao zvati 28 Months Later ili čak 28 Years Later ako se bude držao istog formata naziva kao njegovi prethodnici. Ako bude, to bi nam moglo otkriti u kojem će se vremenskom razdoblju film odvijati. Za nove informacije ćemo međutim morati još malo pričekati.

Druge je zanimalo i ovo...