Najvažniji događaji Marvelovog Filmskog Svemira koje nikada nismo vidjeli

Avengers Endgame teorija: Avengersi prave svoje Infinity Stones

Vjeruje se kako su Avengersi na misiji putovanja kroz vrijeme u Avengers: Endgame, a razlog tome bi mogao biti da naprave svoje Infinity Stones, a ne kako se pretpostavljalo da ih ukradu. Šest singularnosti poznatih pod nazivom Infinity Stones u Marvel Filmskom Svemiru su u centru priče od samog početka. Iako Tesseract i Lokijevo žezlo nisu stvoreni da budu oni, oni jesu dva od mnogih objekata koji će kasnije biti otkriveni kao jedni od najsnažnijih artefakta u svemiru.

Nakon što je strpljivo čekao da ih skupi, Thanos (Josh Brolin) napokon kreće sam skupiti kamenje u Avengers: Infinity War. Nakon što ih je napokon sve pronašao i koristio njihove moći kroz Infinity Gauntlet, on je pucnio prstima i izbrisao pola populacije svemira. Infinity War je samo na kratko prikazao urušavanje svijeta kao rezultat tog kaosa, ali marketing za Endgame ja zaista prikazao kako izgleda MCU nakon pucketanja. Time je postalo još jasnije da će preostali heroji pokušati shvatiti kako mogu popraviti stvarnost i vratiti one koje su izgubili.

Marvel je napravio vrhunski posao službenog čuvanja Endgame radnje u tajnosti, što je dovelo do hrpe teorija oko toga što bi moglo biti. I dok detalji tih teorija često variraju, postoje dva ključna aspekta koji se ponavljaju u nekim od najpopularnijih: putovanje kroz vrijeme u Quantum Realm i Avengersi koji trebaju Infinity Kamenje za sebe. Ali što ako ova druga pretpostavka nije točna i Avengersi imaju druge planove za Infinity Stones?

AVENGERSI PUTUJU KROZ VRIJEME KAKO BI PONIŠTILI PUCKETANJE

Avengers Endgame teorija: Avengersi prave svoje Infinity Stones

Još nema službene potvrde da će Avengers: Endgame sadržavati putovanje kroz vrijeme, ali u ovom trenutku ima jako puno dokaza koji to potvrđuju. Neke od prvi slika sa snimanja filma pokazuju stariju verziju Tony Starka u Bitci za New York s Ant-Manom i drugima. Te slike su bile prvi razlog zbog kojeg se počelo pretpostavljati da će putovanje kroz vrijeme biti ključno za Endgame, a ta pretpostavka se pojačala nakon post-credit scena u Ant-Man and the Wasp gdje je spomenut vremenski vrtlog. S ovom scenom koja je također ostavila Ant-Mana zaglavljenog u Quantum Realmu, on se pojavio u “arhivskim” snimkama u prvom traileru za Endgame, što je rezultiralo teorijama o putovanju kroz vrijeme koje su dobivale još veći kredibilitet.

Ako je putovanje kroz vrijeme ključno za Endgame, njezina svrha je onda dovedena u pitanje. Još uvijek postoji podjela o tome što će točno biti plan Osvetnika, ali njihov je cilj prilično jasan. Svi su oni izgubili nekoga u trenu i gledat će kako bi se osvetili za te gubitke tako što će zaustaviti pucketanje da se ikad dogodi ili ga ponište. Jedna od prevladavajućih teorija je da će Osvetnici nekako putovati kroz vrijeme i ukrasti Infinity Kamenje prije nego što Thanos ima priliku da ih stekne, ali kako to mogu učiniti bez potpunog uništavanja vremenske linije?

PUTOVANJE KROZ VRIJEME BI MOGLO BITI LOŠE ZA VREMENSKU CRTU U MCU

Avengers Endgame teorija: Avengersi prave svoje Infinity Stones

Putovanje kroz vrijeme jedan je od najtežih koncepata koje treba izvesti u filmovima, jer svaka mala promjena stvarnosti može promijeniti prostorni vremenski kontinuum. Imajući to na umu, ideja o Osvetnicima koji iz prošlosti izvlače ijedan Infinity Stone potpuno bi promijenila tijek povijesti, a kamoli da to učine sa svih šest. Vremenski raspored MCU-a već ima svojih nedosljednosti, tako da bi njegovo ponovno pisanje bilo zbunjujuće okretanje događaja i moglo bi čak negirati ono što se dogodilo u prošlim filmovima.

Međutim, čak i izvan toga može li putovanje vremenom imati smisla u Endgameu, MCU je već utvrdio koliko je opasno igrati se s vremenom. U Doctor Strange, Baron Mordo upozorava: “Vremenske manipulacije mogu stvoriti grane u vremenu, nestabilne dimenzijske otvore, prostorne paradokse, vremenske petlje.” Iako je ovo upozorenje čak moglo biti povezano s Thanosovim vlastitim postupcima u zabludi sa stvarnošću koja ima nepredvidive posljedice, Mordo također kaže Strangeu da bi te akcije mogle dovesti do toga da netko nikada ne postoji. Strange možda sada nije tu da to objasni Avengersima, ali Tony Stark i Bruce Banner bi trebali biti u stanju shvatiti rizike od krađe Infinity Stonesa iz prošlosti. Iz tog razloga mislimo da smišljaju nešto drugo.

AVENGERSI DUPLICIRAJU (NE KRADU) INFINITY KAMENJE

Avengers Endgame teorija: Avengersi prave svoje Infinity Stones

Bit teorije Endgamea da će Osvetnici ukrasti Infinity kamenje dolaze iz teorije o putovanju kroz vrijeme i njihove nevjerojatne moći kao jednog od rijetkih rješenja za zaustavljanje Thanosa na neki način. No, opasnosti od zbrke s vremenskom crtom trebale bi biti previše za Osvetnike, čak i u ovoj očajnoj fazi. Zbog toga Osvetnici moraju imati drugačiji plan, a moglo bi biti i da Osvetnici putuju u prošlost kako bi prikladno analizirali Kamenje Beskonačnosti u pravom trenutku kako bi mogli napraviti svoje vlastite verzije. Budući da znamo da Osvetnici putuju u Bitku za New Yorka, ovo je savršen primjer zašto ova teorija ima smisla. Iako ovaj događaj ima dva prisutna Infinity Stonesa koje Osvetnici mogu pribaviti, Tony Stark je već proučavao Mind Stone u Avengers: Age of Ultron. Vjerojatno još uvijek ima te podatke u datoteci, tako da ovo može biti samo misija za Space Stone. Fotografije sa seta prikazivale su Tonyja u punoj taktičkoj S.H.I.E.L.D. opremi i mi vjerujemo da je to učinjeno kako bi on tajno mogao biti tamo i analizirati Space Stone.

Ako je ova teorija točna i to je plan Osvetnika, njihovi sljedeći potezi mogu mogu krenuti. Sve što bi trebajlo je da netko putuje natrag do trenutka u kojem su vjerojatno već bili, kako bi mogli pristupiti Infinity Stones bez promjene povijesti. Rocket ili Nebula bi se mogla vratiti u prošlost i analizirati Stone Stone prije nego što bude zaključan na Xandaru, a Thor bi se mogao vratiti i učiniti isto za Reality Stone, pa čak i za Time Stone, kada je nakratko susreo Doktora Strangea. Za Soul Stone bi malo teže bilo dobiti očitanje, jer zahtijeva žrtvu i teško je zamisliti jednog od Avengersa spremnih izgubiti još ljudi koje vole. Ako je to njihov plan, onda će Osvetnici moći sami kreirati potpuno nove Infinity Stonese i onda imati mogućnost sami preokrenuti pucketanje. To bi bilo od velike koristi ne samo Osvetnicima, već može pomoći u očuvanju vremenske crte MCU-a.

ENDGAME MOŽE UČINITI INFINITY STONES MANJE SPECIJALNIM

Avengers Endgame teorija: Avengersi prave svoje Infinity Stones

Ako Osvetnici stvore vlastite inačice Infinity Stonesa u Avengers: Endgame, MCU će se s njima morati nositi na neki način. Dosad su bili u središtu MCU-a, ali još više u posljednje dvije faze, a taj bi plan iznenada udvostručio njihovu količinu za fazu 4 i dalje. To može biti dobro ili loše za svemir kao cjelinu. S pozitivne strane, stvaranje novih Infinity Stones može ih učiniti manje vrijednima i moćnima. Šest kamenja beskonačnosti, koji trenutno postoje, jedini su izvor svojih jedinstvenih moći od početka vremena, ali to bi se promijenilo da se iznenada udvostruče i više ne budu toliko rijetki.

To bi ih čak moglo učiniti manje privlačnim kao sredstvom za preuzimanje svemira, jer bi Osvetnici već imali moć jednaku budućem protivniku. Međutim, povećanje količine Infinity Stonesa također znači da bi ih bilo više koje bi buduća prijetnja mogla posjedovati. Thanos je mogao učiniti gotovo sve što je želio snagom samo nekoliko Infinity Stonesa, a svi znamo što se dogodilo kad ih je dobio šest. Mogućnost da se nađe još više Infinity Stonesa može dovesti do prijetnje MCU-u koja je još moćnija od Thanosa.

Ako Osvetnici žele ovo spriječiti, ali još uvijek trebaju Infinity Stonesi za pobjedu u Avengers: Endgame, njihovo najbolje rješenje može biti uništenje svih. Imat će novopronađenu moć ako stvore Infinity Stones koja bi im mogla pomoći i budućim junacima da bolje zaštite galaksiju, ali također im ostavlja šansu da ponovno izazovu razaranje. Uništavanje svih kamenja može biti najbolja odluka za trenutni MCU-a, ali isto tako i da u budućnosti možemo prijeći preko Infinity Stones priče i uvesti nove aspekte u rastući svijet.

Druge je zanimalo i ovo...