Edge of Tomorrow 2 napokon u izradi

Edge of Tomorrow 2 napokon u izradi

Tijekom godina dobivali smo razne vijesti oko toga kako ovaj nastavak napreduje, a sada nam napokon stiže i službena potvrda da je Edge of Tomorrow 2 i službeno u izradi za Warner Bros.

Bilo da ga zovete Edge of Tomorrow ili Live Die Repeat, ovaj znanstveno-fantastični film iz 2014. godine u kojem glume Tom Cruise i Emily Blunt se pokazao uspješnim za Warner Bros, dobivši razne pozitivne recenzije kritike, kao i zaradivši $370 milijuna diljem svijeta.

I dok je Edge of Tomorrow redatelj Doug Liman radio na ponovnom pisanju skripte za Edge of Tomorrow 2 zajedno s Jez Butterworth, koji je bio jedan od scenarista prethodnog filma s John-Henry Butterworth i Christopher McQuarrie, Deadline donosi da nakon što je donio svoj nacrt skripte, Matthew Robinson (The Invention of Lying) je doveden na mjesto scenarista. Plan je i dalje da Doug Liman režira i da se vrate Tom Cruise i Emily Blunt kako bi reprizirali svoje uloge, ali glumci neće potpisati ugovore dok ne pročitaju skriptu koja im se sviđa. Međutim, rečeno je da su Cruise i Blunt obaviješteni o svemu i da Liman radi zajedno s Robinsonom na priči.

Edge of Tomorrow 2 napokon u izradi

Posljednje vijesti prije ove koje smo dobili o Edge of Tomorrow 2 su bile u rujnu, kada je Christopher McQuarrie rekao da se na filmu radi, ali da nema pojma “kada će se ili kako dogoditi.” Nepoznato je hoće li McQuarrie biti uključen u nastavak, a ako znamo da se vraća pisati scenarij i režirati Mission: Impossible 7 i Mission: Impossible 8, njegov raspored bi mogao biti prenatrpan. U svakom slučaju, čin se kako je Warner Bros napokon siguran u Edge of Tomorrow 2 da su spremni objaviti javno kako je on u razvoju. Možemo se zapitati jeli uspjeh Netflixove serije Russian Doll, serije slične ideji filma Groundhog Day, pomogao studiju donijeti odluku oko Edge of Tomorrow 2. Vjerojatno ne, ali interesantno je zamisliti i taj scenarij.

Edge of Tomorrow je impresivna znanstveno-fantastična blockbuster akcija s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi! U svijetu budućnosti Tom Cruise je poručnik Wiliam Cage koji se bori u ratu protiv izvanzemaljaca. Odjednom, on se
nađe zarobljen u vremenu, u posljednjem danu bitke na koji i umire. Prolazeći svaki puta nanovo zadnji dan svog života, Cage nakon nekog vremena postaje sve vještiji i sve spremniji dočekati smrt…

Za sada nema nikakvih specifičnih detalja priče filma Edge of Tomorrow 2, osim da će nastaviti gdje je originalni Edge of Tomorrow završio, ali također ići unatrag u vremenu, pa tako biti i nastavak i prequel prvog filma. Doug Liman je također rekao da planiraju upoznati nas s vrlo važnim novim likom koji će “ukrasti film” od likova Toma Cruisea i Emily Blunt, iako smo i dalje u mraku oko toga tko je taj novi lik i glumac.

Za sada je još datum izlaska filma Edge of Tomorrow 2 nepoznat.

Druge je zanimalo i ovo...