Recenzija: Replicas (2018)

Recenzija: Replicas (2018)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični, triler film, s Keanu Reaves u glavnoj ulozi, Replicas! Našu recenziju filma Replicas pročitajte u članku.
 Replicas (2018) on IMDb

Hrvatski naziv:

Replike

Žanr filma:

Sci-fi, triler

Redatelj:

Jeffrey Nachmanoff

Scenarist:

Stephen Hamel, Chad St. John

Glumci:

Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch

Radnja ukratko:

Hrabri sintetički biolog, koji u automobilskoj nesreći ubije cijelu svoju obitelj, neće se zaustaviti pred ničim kako bi ih vratio nazad, čak i ako to znači ići protiv laboratorija kontroliranog od strane vlade, policijske skupine i fizikalnih zakona znanosti.

Recenzija: Replicas (2018)

Replicas je nadolazeći Američki, znanstveno-fantastični triler film, redatelja Jeffrey Nachmanoff i scenarista Chad St. John. Zvijezde filma su Keanu Reeves, Alice Eve, i Thomas Middleditch.

U filmu Replicas, Keanu Reeves je znanstvenik koji radi za kompaniju u Južnoj Americi, koja se fokusiran na kloniranje i pokušaje prebacivanja ljudskog uma u računalo. To se dakako pokaže vrlo prigodno zato što znanstvenik izgubi ženu i djecu u automobilskoj nesreći. Vođen tugom, on kloniranje njihova tijela i prebaci njihove svijesti u ta tijela. Rezultat toga je poprilično uništena priča i jedan film koji definitivno nije bio potreban karijeri Keanu Reevesa.

Dijalozi u filmu su iznimno loši i čine se poprilično ne prirodnima. S druge strane, neke stvari u filmu budu dosta dobro objašnjene i interesantne, poput tog cijelog Lazarus (oživljavanje) procesa, što je jedna od rijetkih svijetlih točaka u ovom filmu.

Gluma u filmu je očajna i vuče na parodiju. Trenuci koji bi trebalo biti teški i puni patnje jednostavno tjeraju u smijeh koliko su ne uvjerljivi i loši. Keanu je izgledao kao glumac iz filmova C produkcije. Neshvatljivo je da čovjek unatoč gubitku žene i djece cijeli film nije pustio jednu suzu, barem ju mi ne vidimo. Međutim, možda on i nije najgori u filmu, nisam siguran, glumica Alice Eve (She’s Out of my League, Star Trek into Darkness), koja glumi njegovu ženu, je možda još gora. Apsolutno svi izgledaju poput robota (i kako ne bi bilo da je razlog greška tijekom kloniranja, tako su izgledali i ponašali se i prije). Jedina svijetla glumačka točka je Keanuov kolega kojeg glumi Ben Middleditch, koji je zabavan, duhovit i pokazuje više osjećaja i izražaja lica od svih ostalih u filmu zajedno.

Šteta što je ovaj film tako izrazito podbacio u svojoj realizaciji. Ideja filma je bila interesantna i mogla je biti dobra da je bolje realizirana. Zaista mi nije jasno što je ovakav film trebao karijeri Keanu Reevesa, pogotovo ako se uzme u obzir da čovjek rijetko kada pokazuje neke osjećaje. Mislim da su neki drugi tipovi filmova prirodniji za njega i to bi trebao iskoristiti.

Trailer filma Replicas

Similar Posts